• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside

Gravad laks

billede med gravad laks
Det er ret nemt at lave gravad laks, men du skal starte i god tid. Laves med en hel lakseside, som marineres med dild. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  22. december 2021 - Udgivet:  17. september 2019

Del gerne:
197
SHARES
FacebookMessenger197PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Gravad laks er en klassiker på frokostbordet, og den er nem at lave. Den gravede laks laves af rå laks marineret med sukker, salt og dild.
  2. Opskrift på gravad laks
  3. Gravad laks
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Servering
4.7 fra 18 stemmer
Gå til opskrift

Gravad laks er en klassiker på frokostbordet, og den er nem at lave. Den gravede laks laves af rå laks marineret med sukker, salt og dild.

Gravad laks lyder måske lidt besværligt at lave, og de fleste kender den måske mest fra supermarkedernes kølediske.

Men faktisk er det utroligt nemt at lave laksen selv, for det er blot en rå lakseside, der marineres med sukker, salt og dild. As simple as that.

Det eneste du ellers skal bruge er noget tid, men her passer laksen sig selv. Det er nemlig en god idé at fryse laksen inden marinering, og derefter skal den trække i mindst et døgns tid for at få den helt rette smag frem.

Opskriften giver en hel side gravad laks, der er perfekt til frokostbordet. Og den er altså nem at lave selv.

Se også mine opskrifter på:

  • Hel lakseside i ovn eller grill
  • Laksemad
  • Forret med røget laks på rugbrødschips med avocado

Opskrift på gravad laks

billede med gravad laks

Gravad laks

Gravad laks er en klassiker på frokostbordet, og den er nem at lave. Den gravede laks laves af rå laks marineret med sukker, salt og dild.
Bedømmelse
4.7 fra 18 stemmer
RetFisk
Arbejdstid: 15 minutter minutter
Tilberedning: 12 timer timer
Samlet tid: 1 day day 12 timer timer 15 minutter minutter
Antal 4 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 1 side laks - ca. 600 gram
  • 2 spsk sennep
  • 3 spsk salt
  • 3 spsk sukker
  • 3 spsk dild - skal være tørret dild
  • friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  • Pak laksesiden ud og tjek at den er helt fri for ben. Eventuelle fiskeben fjernes let med en pincet.
  • Pak laksen ind og læg den i fryseren til næste dag, hvor laksesiden tages ud og tøs op igen. Lidt som du gør med sushi.
  • Med en gaffel prikker du nu laksesiden, så den bliver let perforeret. Dermed kan marinaden nemmere trænge ned i fisken.
  • Smør laksen med sennep og drys med salt og sukker. Altid lige stor mængde sukker og salt. Fordeles jævnt.
  • Drys også med tørret dild og krydr med friskkværnet peber.
  • Stil nu din gravad i køleskabet i mindst 24 timer, hvorefter du kan skære laksen i tynde, skrå skiver. Så nemt er det. Du kan med fordel lade laksen trække i et par døgn.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
252
% Daglig værdi*
Fedt
 
10
g
15
%
Mættet fedt
 
1
g
6
%
Flerumættet fedt
 
4
g
Enkelumættet fedt
 
3
g
Kolesterol
 
83
mg
28
%
Natrium
 
5381
mg
234
%
Kalium
 
750
mg
21
%
Kulhydrater
 
9
g
3
%
Kostfibre
 
0.3
g
1
%
Sukker
 
9
g
10
%
Protein
 
30
g
60
%
Vitamin A
 
88
IU
2
%
Vitamin C
 
0.3
mg
0
%
Calcium
 
27
mg
3
%
Jern
 
1
mg
6
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Servering

Gravad laks er en klassiker på frokostbordet, hvor den selvfølgelig serveres med hjemmelavet rævesovs.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Bente Kristensen

    maj 25, 2023 at 11:58 pm

    Skal lakseside vendes efter 12 timer eller bare ligge på samme side alle 24 timer??
    Mvh
    Bente Kristensen

    Svar
  2. Tom

    september 17, 2022 at 11:42 pm

    Med eller uden skind, hvad pakkes den ind i - bagepapir/folie eller wrap, hvilken sennep????

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Rabarberhapsere

Rabarberhapsere - lækre små kager med rabarber

Billede med marmoreret grillfilet.

Marmoreret grillfilet - opskrift med stegetid og tips

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Gør noget godt for dig selv - bliv medlem af Madens Verden nu
Det er billigere end du tror.
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required