Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Gravad laks

Gravad laks (nem opskrift med hel lakseside)

billede med gravad laks
4.7 fra 18 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
200
SHARES
FacebookMessenger200PinterestEmailSMS
Indhold
  • Gravad laks
  • Opskrift på gravad laks
  • Servering
  • Kommentarer

Gravad laks

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.7 fra 18 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 12 timer t
På køl: 1 dag d
Samlet tid: 1 dag d 12 timer t 15 minutter min
Gravad laks er en klassiker på frokostbordet, og den er nem at lave. Den gravede laks laves af rå laks marineret med sukker, salt og dild.
Antal: 4 personer
Ret: Fisk
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 1 side laks ca. 600 gram
  • 2 spsk sennep
  • 3 spsk salt
  • 3 spsk sukker
  • 3 spsk dild skal være tørret dild
  • friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  1. Pak laksesiden ud og tjek at den er helt fri for ben. Eventuelle fiskeben fjernes let med en pincet.
  2. Pak laksen ind og læg den i fryseren til næste dag, hvor laksesiden tages ud og tøs op igen. Lidt som du gør med sushi.
  3. Med en gaffel prikker du nu laksesiden, så den bliver let perforeret. Dermed kan marinaden nemmere trænge ned i fisken.
  4. Smør laksen med sennep og drys med salt og sukker. Altid lige stor mængde sukker og salt. Fordeles jævnt.
  5. Drys også med tørret dild og krydr med friskkværnet peber.
  6. Stil nu din gravad i køleskabet i mindst 24 timer, hvorefter du kan skære laksen i tynde, skrå skiver. Så nemt er det. Du kan med fordel lade laksen trække i et par døgn.

Næringsindhold

Kalorier252kcalKulhydrater9gProtein30gFedt10gMættet fedt1gFlerumættet fedt4gEnkelumættet fedt3gKolesterol83mgNatrium5381mgKalium750mgKostfibre0.3gSukker9gVitamin A88IUVitamin C0.3mgCalcium27mgJern1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på gravad laks

Gravad laks lyder måske lidt besværligt at lave, og de fleste kender den måske mest fra supermarkedernes kølediske.

Men faktisk er det utroligt nemt at lave laksen selv, for det er blot en rå lakseside, der marineres med sukker, salt og dild. As simple as that.

Det eneste du ellers skal bruge er noget tid, men her passer laksen sig selv. Det er nemlig en god idé at fryse laksen inden marinering, og derefter skal den trække i mindst et døgns tid for at få den helt rette smag frem.

Opskriften giver en hel side gravad laks, der er perfekt til frokostbordet. Og den er altså nem at lave selv.

Se også mine opskrifter på:

  • Hel lakseside i ovn eller grill
  • Laksemad
  • Forret med røget laks på rugbrødschips med avocado

Servering

Gravad laks er en klassiker på frokostbordet, hvor den selvfølgelig serveres med hjemmelavet rævesovs.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Bente Kristensen skriver

    maj 25, 2023 at 11:58 pm

    Skal lakseside vendes efter 12 timer eller bare ligge på samme side alle 24 timer??
    Mvh
    Bente Kristensen

    Svar
  2. Tom skriver

    september 17, 2022 at 11:42 pm

    Med eller uden skind, hvad pakkes den ind i - bagepapir/folie eller wrap, hvilken sennep????

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af kalkun med salvie og pappardelle.
    Kalkun med salvie og pappardelle
  • Billede af pasta soffritto.
    Pasta soffritto (klassisk italiensk pastaret uden kød)
  • Billede af pasta med broccoli.
    Pasta med broccoli i cremet flødesauce
  • Billede af grønkålsgryde.
    Grønkålsgryde (hurtig gryderet med grønkål, kylling og gulerod)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter, og modtage vort populære nyhedsbrev.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required