Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Sovs og sauce › Gomadressing - japansk sesamdressing

Gomadressing - japansk sesamdressing

Gomadressing
4.6 fra 5 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
27
SHARES
FacebookMessenger27PinterestEmailSMS

Gomadressing er en japansk sesamdressing med en skøn nøddeagtig smag. Kan bruges til alle slags salater og som dip til grøntsagsstave.

Gomadressing er en delikat dressing og dip, som stammer fra Japan. Her betyder ordet 'goma' sesam, og det er netop, hvad denne dressings hovedingrediens er.

Lyse sesamfrø ristes på panden i fem-ti minutter, til deres olie frigives, og du begynder og kunne dufte dem.

Herefter knuses de i en morter og blandes med blandt andet sojasauce. En hurtig og let dressing, som er fuld af smag.

Japanerne bruger ofte miso i deres dressing, så du kan tilføje en teskefuld, hvis du har det i dit køkken.

Opskrift på japansk gomadressing

Gomadressing

Karen SenecaKaren Seneca
4.6 fra 5 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 5 minutter min
Tilb. tid: 5 minutter min
Samlet tid: 10 minutter min
Gomadressing er en japansk sesamdressing med en skøn nøddeagtig smag. Kan bruges til alle slags salater og som dip til grøntsagsstave.
Antal: 1 portion
Ret: Dressing
Køkken: Japansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 6 spsk sesamfrø hvide, ristet og stødt
  • 4 spsk mayonnaise
  • 3 spsk eddike gerne riseddike
  • 3 spsk sojasauce
  • 2 tsk honning el. sukker
  • 1 tsk sesamolie
  • citronsaft eller behov, kan udelades

Fremgangsmåde

  1. Tag en pande og hæld tre spiseskefulde lyse sesamfrø på panden. Tænd for varmen og rist dem over medium varme i fem-ti minutter. Rør gerne rundt af og til.
  2. Når sesamfrøene begynder at tage farve og dufte, tager du panden af varmen, hælder frøene i en morter og støder dem. Der må gerne være hele sesamfrø i blandingen. Det er en smagssag.
  3. Bland alle ingredienserne undtagen citronsaft sammen. Pres lidt saft ned i dressingen og smag til, om den har den rette smag for dig. Du kan udelade citronsaften - som de fleste japanere ville gøre - men jeg synes, at syren derfra passer godt til sesams lettere bitre umami-smag.
  4. Opbevar gomadressing i en lukket beholder i køleskabet eller hæld den straks ud over din salat.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Tip

Denne gomadressing er intet mindre end genial som dip til grøntsagsstave. Den klæber godt til stavene, og smagen giver noget til grøntsager som gulerødder, babymajs og peberfrugt.

Du kan selvfølgelig også bruge den som salatdressing til en almindelig salat eller til en asiatisk nudelsalat.

Se også disse japanske opskrifter:

Japanske dumplings med svinekød

Blødt og luftigt japansk franskbrød

Misosuppe

Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • billede med peberrodscreme peberodsdressing
    Peberrodscreme (den bedste opskrift på peberrodsdressing)
  • billede med sauce jus
    Sauce jus (nem opskrift på den klassiske au jus)
  • billede med pisket smør
    Pisket smør (sådan laver du luftigt smør som på restaurant)
  • billede med peberrodssauce
    Peberrodssauce (nem opskrift på sovs med peberrod)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Du kan også fortsætte gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required