Gnocchi med salvie og brunet smør er en klassiker i det italienske køkken. Det er en enkel ret, som smager fantastisk. Her er opskriften på en hurtig version
Gnocchi med salvie og brunet smør samt et drys parmesanost og revet citronskal. Det er en hel enkel ret, men alligevel en klassiker i det italienske køkken.
Den vil ofte vil blive serveret som "primo piatto" i Italien - altså som en forret før kød og fisk.
Italienerne inddeler deres måltider i fire, hvis der virkelig skal diskes op: Primo, secondo som er kød eller fisk, contorno, der er tilbehør, og desserten dolco.
Det er en ordentlig mundfuld og man kan sagtens servere gnocchi med salvie sammen med salat og brød uden, at nogen går sultne fra bordet.
Det er smørret der gør'et
Vi kan efterhånden købe frisk gnocchi i de fleste velassorterede supermarkeder. Og de er ganske udmærket.
Men hvis du ønsker at lave din egen gnocchi, kan du følge denne opskrift:
Dette er opskriften på turbo-udgaven, hvor du køber gnocchi i stedet for at lave dem selv.
Men husk at købe en pakke, hvor gnocchien er lavet på kartofler. Det smager bedst, selvom gnocchi oprindeligt blev lavet på semuljegrød helt tilbage i romertiden.
Retten er let at lave, men du skal dog være meget opmærksom på smørret, der skal brunes - ikke brankes.
Opskrift på gnocchi med salvie
Gnocchi med salvie - en hurtig og lækker ret
Ingredienser
- 1 pk frisk gnocchi - 350 g.
- 100 g smør
- 15 blade frisk salvie
- 1 spsk citronskal - revet
- parmesan - efter smag
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Sæt en stor gryde vand i kog.
- Mens du venter på, at vandet koger, river du salviebladene af stænglerne og river citronskal og parmesan.
- Før vandet koger, begynder du at brune smørret langsomt. Det skal være gylden karamel-farvet, hverken gult eller brunt.
- Steg salviebladene let, mens gnocchien koger et par minutter.
- Tag gnocchien op af vandet og hæld dem i smør-salvie-blandingen. Hvis din pande ikke er stor, skal du gøre det a to omgange.
- Lad gnocchien blive lettere gylden på panden i ca. fem minutter.
- Server med revet parmesanost og citronskal samt friskt kværnet peber.
Få tilsendt opskriften på mail
Madens Verden har en masse spændende opskrifter på italienske retter. Her er nogle af dem:
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: