Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Gnocchi med salvie

Gnocchi med salvie og brunet smør (en hurtig og lækker ret)

Gnocchi med salvie Madensverden.dk
5 fra 4 stemmer
Gå til opskrift
Del og send:
5
SHARES
FacebookMessenger5PinterestEmailSMS
Indhold
  • Gnocchi med salvie og brunet smør
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Opskrift på gnocchi med salvie
  • Det er smørret der gør'et
  • Kommentarer

Gnocchi med salvie og brunet smør

Karen SenecaKaren Seneca
5 fra 4 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 10 minutter min
Tilb. tid: 10 minutter min
Samlet tid: 20 minutter min
Gnocchi med salvie og brunet smør er en klassiker i det italienske køkken. En enkel ret, som smager fantastisk. Her er en hurtig version.
Antal: 2 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Italiensk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 350 g gnocchi (friske)
  • 100 g smør
  • 15 blade salvie
  • 1 spsk citronskal (revet )
  • parmesan (efter smag)
  • salt og friskkværnet peber

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Fremgangsmåde

  1. Sæt en stor gryde vand i kog.
  2. Mens du venter på, at vandet koger, river du salviebladene af stænglerne og river citronskal og parmesan.
  3. Før vandet koger, begynder du at brune smørret langsomt. Det skal være gylden karamel-farvet, hverken gult eller brunt.
  4. Steg salviebladene let, mens gnocchien koger et par minutter.
  5. Tag gnocchien op af vandet og hæld dem i smør-salvie-blandingen. Hvis din pande ikke er stor, skal du gøre det a to omgange.
  6. Lad gnocchien blive lettere gylden på panden i ca. fem minutter.
  7. Server med revet parmesanost og citronskal samt friskt kværnet peber.

Næringsindhold

Kalorier646kcalKulhydrater63gProtein8gFedt42gMættet fedt26gFlerumættet fedt2gEnkelumættet fedt11gTransfedt2gKolesterol108mgNatrium2086mgKalium19mgKostfibre4gSukker0.2gVitamin A1255IUVitamin C4mgCalcium60mgJern6mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Opskrift på gnocchi med salvie

Gnocchi med salvie og brunet smør samt et drys parmesanost og revet citronskal. Det er en hel enkel ret, men alligevel en klassiker i det italienske køkken.

Den vil ofte vil blive serveret som "primo piatto" i Italien - altså som en forret før kød og fisk.

Italienerne inddeler deres måltider i fire, hvis der virkelig skal diskes op: Primo, secondo som er kød eller fisk, contorno, der er tilbehør, og desserten dolco.

Det er en ordentlig mundfuld og man kan sagtens servere gnocchi med salvie sammen med salat og brød uden, at nogen går sultne fra bordet.

Det er smørret der gør'et

Vi kan efterhånden købe frisk gnocchi i de fleste velassorterede supermarkeder. Og de er ganske udmærket.

Men hvis du ønsker at lave din egen gnocchi, kan du følge denne opskrift.

Dette er opskriften på turbo-udgaven, hvor du køber gnocchi i stedet for at lave dem selv.

Men husk at købe en pakke, hvor gnocchien er lavet på kartofler. Det smager bedst, selvom gnocchi oprindeligt blev lavet på semuljegrød helt tilbage i romertiden.

Retten er let at lave, men du skal dog være meget opmærksom på smørret, der skal brunes - ikke brankes.

Madens Verden har en masse spændende opskrifter på italienske retter. Her er nogle af dem:

  • Pasta med kødsovs (nem opskrift på spaghetti bolognese)
  • Italiensk kyllingeret - Jill Bidens personlige opskrift
  • Lasagne bolognese (med kødsovs og bechamelsauce)
  • Spaghetti Carbonara (nem opskrift på pasta carbonara)
Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Kommentarer Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Billede af smørstegt laksefilet med græskarmos.
    Smørstegt laksefilet med græskarmos
  • Billede af peberkylling.
    Peberkylling med grønne peberkorn og lækker sauce
  • Billede af hellefisk med spinat og knoldselleri.
    Hellefisk med spinat og knoldselleri
  • Billede af Baligryde.
    Baligryde (gryderet med inspiration fra det indonesiske køkken)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Er du endnu ikke medlem?

madens verden logo opskrifter på god mad

Gør som rigtig mange andre glade brugere - bliv medlem af Madens Verden nu. Så slipper du bla. for annoncerne.

Bliv medlem her

Du kan fortsat bruge Madens Verden gratis med reklamer ved at klikke her.

Bedømmelse

Your vote:




Har du også en kommentar?

A rating is required
A name is required
An email is required