Se her, hvordan du kan anvende glutenpulver, når du bager brød derhjemme. Gluten giver dig et fyldigere brød, det gælder især når du bager tungere brød.
Glutenpulver: Bruger du ekstra gluten i dit brød?
Måske tænker du ikke over hvad der egentlig sker når du bager et lækkert franskbrød eller andre brød, men du kan rent faktisk gøre en del for at få endnu bedre brød på bordet derhjemme.
I virkeligheden kan du bruge nogle af de tricks, som bagerne hver dag anvender for at levere det bedste brød til danskerne.
Og nej, der er ikke tale om hokus pokus eller lignende.
Et af de midler du nemt kan anvende, er gluten.
Det findes jo i forvejen i hvedemelet, og er med til at hæve brødet.
Det gør gluten ved brødet
Kort og populært fortalt sørger den for, at din dej bliver elastisk, og at de dannede luftgasser inde i dejen ikke så nemt slipper ud.
Resultatet er en dej, der bliver luftigt, får de lækre huller og som ikke falder sammen efter bagning.
Hvedemel indeholder en del gluten, og mængden afhænger af de enkelte meltyper.
Men her er det så, at du kan tilsætte mere gluten til din dej.
Det kan købes i pulverform i specialbutikker eller på nettet, og det er der altså ikke noget hokus pokus over.
Anvendelse af glutenpulver
Du køber gluten som et pulver, og det sælges i forskellige mængder.
Det er et rent hvedeprotein, som især er godt i tungere brød, hvor du har en del fuldkorn i dejen.
Men selvfølgelig også i de velkendte italienske brødtyper, herunder ciabattabrød og pizza.
Mængde i dejen
Du skal bruge mellem 20 og 30 gram til et kilo hvedemel.
Hvis du tilfører et kilo hvedemel med et proteinindhold på 12 procent (kig på melpakken), vil det svare til at proteinholdet hæves til 15 procent.
Og så kan du roligt glæde dig til at fantastisk brød.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: