• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Forside › Viden om mad › Glutenpulver- sådan bruger du ekstra gluten i dit brød

Glutenpulver- sådan bruger du ekstra gluten i dit brød

gluten pulver
Del gerne:
FacebookMessengerPinterestEmailSMS
Opdateret: 18. februar 2021 - Udgivet: 13. december 2018

Se her, hvordan du kan anvende glutenpulver, når du bager brød derhjemme. Gluten giver dig et fyldigere brød, det gælder især når du bager tungere brød.

Glutenpulver: Bruger du ekstra gluten i dit brød?

Måske tænker du ikke over hvad der egentlig sker når du bager et lækkert franskbrød eller andre brød, men du kan rent faktisk gøre en del for at få endnu bedre brød på bordet derhjemme.

I virkeligheden kan du bruge nogle af de tricks, som bagerne hver dag anvender for at levere det bedste brød til danskerne.

Og nej, der er ikke tale om hokus pokus eller lignende.

Et af de midler du nemt kan anvende, er gluten.

Det findes jo i forvejen i hvedemelet, og er med til at hæve brødet.

Det gør gluten ved brødet

Kort og populært fortalt sørger den for, at din dej bliver elastisk, og at de dannede luftgasser inde i dejen ikke så nemt slipper ud.

Resultatet er en dej, der bliver luftigt, får de lækre huller og som ikke falder sammen efter bagning.

Hvedemel indeholder en del gluten, og mængden afhænger af de enkelte meltyper.

Men her er det så, at du kan tilsætte mere gluten til din dej.

Det kan købes i pulverform i specialbutikker eller på nettet, og det er der altså ikke noget hokus pokus over.

Anvendelse af glutenpulver

Du køber gluten som et pulver, og det sælges i forskellige mængder.

Det er et rent hvedeprotein, som især er godt i tungere brød, hvor du har en del fuldkorn i dejen.

Men selvfølgelig også i de velkendte italienske brødtyper, herunder ciabattabrød og pizza.

Mængde i dejen

Du skal bruge mellem 20 og 30 gram til et kilo hvedemel.

Hvis du tilfører et kilo hvedemel med et proteinindhold på 12 procent (kig på melpakken), vil det svare til at proteinholdet hæves til 15 procent.

Og så kan du roligt glæde dig til at fantastisk brød.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.