Indhold
Glühwein
Ingredienser
- 7 dl rødvin
- 2.75 dl vand
- 1 citron (saften)
- 70 g sukker
- 3 nelliker
- 1 kanel (hel)
- 1 appelsin (tern samt skiver)
Fremgangsmåde
- Skær appelsinen ud i mundrette stykker.
- Hæld alle ingredienserne i en gryde.
- Bring blandingen til kogepunktet. Den må ikke koge. Rør rundt og sørg for, at drikken er godt opvarmet uden at komme i kog.
- Si drikken og pynt glassene med appelsinskiver, før du serverer.
Opskrift på glühwein a la skiferie
Glühwein kan købes på alle tyske og østrigske julemarkeder. Det er en drik, der ligner vores gløgg. Forskellen er ofte, at denne drik ikke er lige så hvinende sød, som vores kan gløgg være.
Og så er der sjældent mandler og rosiner i. For os, der ikke er vilde med mikset af søde rosiner og sprøde mandelsplinter, er det en fordel.
De, der elsker mikset af rosiner og mandler, kan naturligvis tilsætte dem i drikken.
Glühwein, gløgg, mulled wine - kær drik har mange navne, og hvert land har sin lille variant af krydderier og frugter.
Jeg har valgt at lave en opskrift, som er klassisk for Østrig. Mange vil sikkert have smagt den på skiferier i Alperne.
Den er syrlig takket være appelsinstykkerne og citronsaften, og så er den lettere krydret med eksotiske krydderier. Kan serveres med æbleskiver.
Se flere opskrifter:
- Hjemmelavet hvid gløgg med hvidvin
- Alkoholfri gløgg - æblegløgg med mandler og æbler
- Smagstest af gløgg: Se hvilken julegløgg der er bedst i test
- Hjemmelavet varm kakao med mælk og chokolade
Opskrifter på varme vinterdrikke
Hvor end jeg har rejst i juletiden, har jeg smagt de lokale varme drikke. Fra glühwein i Tyskland til grog i Tjekkiet og grzane piwo i Polen. Sidstnævnte er en slags gløgg lavet af øl.
Kombinationen af alkohol og eksotiske krydderier giver bare varmen både fysisk og mentalt.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- Mulighed for populært nyhedsbrev
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifter
- Bemærk: Ingen bindingsperiode




Comments
No Comments