• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Drinks og cocktails › Glühwein - hvis du synes, at gløgg er for sødt

Glühwein - hvis du synes, at gløgg er for sødt

Glühwein
4.6 fra 22 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
48
SHARES
FacebookMessenger48PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  1. december 2022 - Udgivet:  27. november 2020

Glühwein er den tyske udgave af gløgg. Den varmer dejligt, er mindre sød og mere krydret end vores egen gløgg. Her er opskriften.

Glühwein kan købes på alle tyske og østrigske julemarkeder. Det er en drik, der ligner vores gløgg. Forskellen er ofte, at denne drik ikke er lige så hvinende sød, som vores kan gløgg være.

Og så er der sjældent mandler og rosiner i. For os, der ikke er vilde med mikset af søde rosiner og sprøde mandelsplinter, er det en fordel.

De, der elsker mikset af rosiner og mandler, kan naturligvis tilsætte dem i drikken.

Glühwein, gløgg, mulled wine - kær drik har mange navne, og hvert land har sin lille variant af krydderier og frugter.  

Jeg har valgt at lave en opskrift, som er klassisk for Østrig. Mange vil sikkert have smagt den på skiferier i Alperne.

Den er syrlig takket være appelsinstykkerne og citronsaften, og så er den lettere krydret med eksotiske krydderier.

Opskrift på glühwein a la skiferie

Glühwein
Karen SenecaKaren Seneca

Glühwein - opskrift på skiferiens gløgg

4.60 fra 22 stemmer
Glühwein er den tyske udgave af gløgg. Den varmer dejligt, er mindre sød og mere krydret end vores egen gløgg. Her er opskriften.
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 15 minutter min
Samlet tid 25 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Drikke
Køkken: Tysk
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 1 fl rødvin
  • 2.75 dl vand
  • 1 stk citron - saften
  • 70 g sukker
  • 3 stk nelliker
  • 1 stk kanel - hel
  • 1 stk appelsin - tern samt skiver

Fremgangsmåde
 

  1. Skær appelsinen ud i mundrette stykker.
  2. Hæld alle ingredienserne i en gryde.
  3. Bring blandingen til kogepunktet. Den må ikke koge. Rør rundt og sørg for, at drikken er godt opvarmet uden at komme i kog.
  4. Si drikken og pynt glassene med appelsinskiver, før du serverer.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Opskrifter på varme vinterdrikke

Hvor end jeg har rejst i juletiden, har jeg smagt de lokale varme drikke. Fra glühwein i Tyskland til grog i Tjekkiet og grzane piwo i Polen. Sidstnævnte er en slags gløgg lavet af øl.

Kombinationen af alkohol og eksotiske krydderier giver bare varmen både fysisk og mentalt.

Her får du Madens Verdens opskrift på et par hjemmelavede varme drikke:

Hjemmelavet gløgg

4.6 fra 15 stemmer
En virkelig lækker opskrift på hjemmelavet gløgg, der laves med rødvin og portvin. Gløggen krydres med kardemomme og kanel.
Gå til opskrift
billede med hjemmelavet gløgg

Spansk kaffe - opskrift på kaffe med Licor 43

4.5 fra 6 stemmer
Spansk kaffe er en populær variant af irsk kaffe, og den laves med Licor 43.
Gå til opskrift
billederesultat for spansk kaffe
Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Forsiden lige nu

Billede af ramen.
Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe→ Se opskriften
billede til Sund aftensmad
Sund aftensmad - nemme og lækre retter→ Se opskriften
Kylling med blomkål i fad er en nem ret, hvor du også kommer porrer og gulerødder i fadet sammen med fløde og bouillon. Retten kan nydes som den er, eller serveres med ris eller pasta. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Kylling med blomkål, porrer og gulerødder i fad→ Se opskriften
salat med laks og ærter
Salat med laks og ærter→ Se opskriften
kartoffelsalat med asparges
Kartoffelsalat med asparges, tomat og sennepsdressing→ Se opskriften
billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required