Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Her er du: Forside › Aftensmad › Glaseret kalkunbryst - langtidsstegt i ovn

Glaseret kalkunbryst - langtidsstegt i ovn

glaseret kalkunbryst langtidsstegt i ovn
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
271
SHARES
FacebookMessenger271PinterestEmailSMS
Opdateret: 27. marts 2025 - Udgivet: 4. marts 2022

Glaseret kalkunbryst er nem og lækker aftensmad, der sagtens også kan bruges som gæstemad. Her er kalkunbrystet langtidsstegt i ovn. Inkl. nem sennepssky.

Opskriften på glaseret kalkunbryst er beregnet som en hovedret til fire personer.

Det langtidsstegte kalkunbryst er i øvrigt fin gæstemad.

Se også disse opskrifter:

  • Ovnstegt kalkunbryst med bacon
  • Kalkungryde med ris
  • Saltsprængt kalkunbryst
  • Kalkunschnitzel på gasgrill

Opskrift på glaseret kalkunbryst

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Glaseret kalkunbryst

5 fra 1 stemme
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 2 timer t
Samlet tid 2 timer t 15 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Kalorier: 456
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 900 g kalkunbryst
  • 4 spsk brun farin
  • 3 spsk sennep
  • salt og friskkværnet peber
  • 2 dl vand
  • rosmarin
  • 2 dl fløde
  • 0,5 citron
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Fremgangsmåde
 

  1. Forvarm ovnen til 150 grader over- og undervarme.
  2. Rids kalkunbrystet forsigtigt i skrå tern på oversiden, og læg det i et ildfast fad eller bradepande.
  3. Rør brun farin godt sammen med sennep, og kom lidt salt og peber ved.
  4. Smør kalkunbrystet grundigt med glaseringen.
  5. Hæld to deciliter vand i i bunden af fadet. Det skal bruges til en nem sennepssky.
  6. Glaseret kalkunbryst skal nu have to timer i ovnen, hvor det helt passer sig selv. De sidste 15 minutter skrues temperaturen i ovnen op på 200 grader.
  7. Tag kødet ud og lad det hvile på et skærebræt.
  8. Hæld skyen i en lille gryde, og kog den op sammen med fløde.
  9. Hak et par spiseskefulde friske rosmarinblade, og kom dem i. Smag til med salt, peber, sukker og friskpresset citronsaft.
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Kalorier: 456kcalKulhydrater: 16gProtein: 51gFedt: 22gMættet fedt: 12gFlerumættet fedt: 2gEnkelumættet fedt: 6gTransfedt: 0.03gKolesterol: 178mgNatrium: 1185mgKalium: 633mgKostfibre: 1gSukker: 14gVitamin A: 807IUVitamin C: 8mgCalcium: 83mgJern: 2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Servering

Glaseret kalkunbryst serveres med råstegte kartofler, sennepssky og en lækker spidskålssalat med avocado.

Ved servering skæres det langtidsstegte kalkunbryst ud i tynde skiver, og rester anvendes til pålæg. Velbekomme.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Holger Rørby Madsen skriver

    marts 27, 2025 at 7:45 am

    Tak fordi du bruger opskriften på glaseret kalkunbryst - skriv gerne hvad du synes om den her.

    Svar
  2. Astrid skriver

    september 11, 2022 at 9:09 am

    Hvilken temperatur foregår langtidsstegningen ved (inden man skruer op til 200)?…det savner jeg i din opskrift. Mvh. Astridå

    Svar
    • susanne barholin skriver

      juni 15, 2025 at 8:17 am

      150 gr

      Svar

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube
Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required