• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad

Glaseret kalkunbryst - langtidsstegt i ovn

glaseret kalkunbryst langtidsstegt i ovn
Glaseret kalkunbryst er en god måde at tilberede kødet på, hvor kalkunbrystet langtidssteges i ovnen. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  27. marts 2025 - Udgivet:  4. marts 2022

Del gerne:
267
SHARES
FacebookMessenger267PinterestEmailSMS

Indhold

  1. Glaseret kalkunbryst er nem og lækker aftensmad, der sagtens også kan bruges som gæstemad. Her er kalkunbrystet langtidsstegt i ovn. Inkl. nem sennepssky.
  2. Opskrift på glaseret kalkunbryst
  3. Glaseret kalkunbryst
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Servering
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift

Glaseret kalkunbryst er nem og lækker aftensmad, der sagtens også kan bruges som gæstemad. Her er kalkunbrystet langtidsstegt i ovn. Inkl. nem sennepssky.

Opskriften på glaseret kalkunbryst er beregnet som en hovedret til fire personer.

Det langtidsstegte kalkunbryst er i øvrigt fin gæstemad.

Se også disse opskrifter:

  • Ovnstegt kalkunbryst med bacon
  • Kalkungryde med ris
  • Saltsprængt kalkunbryst
  • Kalkunschnitzel på gasgrill

Opskrift på glaseret kalkunbryst

glaseret kalkunbryst langtidsstegt i ovn

Glaseret kalkunbryst

Bedømmelse
5 fra 1 stemme
RetAftensmad
Arbejdstid: 15 minutter minutter
Tilberedning: 2 timer timer
Samlet tid: 2 timer timer 15 minutter minutter
Antal 4 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger

Ingredienser

  • 900 g kalkunbryst
  • 4 spsk brun farin
  • 3 spsk sennep
  • salt og friskkværnet peber
  • 2 dl vand
  • rosmarin
  • 2 dl fløde
  • 0,5 citron

Fremgangsmåde

  • Forvarm ovnen til 150 grader over- og undervarme.
  • Rids kalkunbrystet forsigtigt i skrå tern på oversiden, og læg det i et ildfast fad eller bradepande.
  • Rør brun farin godt sammen med sennep, og kom lidt salt og peber ved.
  • Smør kalkunbrystet grundigt med glaseringen.
  • Hæld to deciliter vand i i bunden af fadet. Det skal bruges til en nem sennepssky.
  • Glaseret kalkunbryst skal nu have to timer i ovnen, hvor det helt passer sig selv. De sidste 15 minutter skrues temperaturen i ovnen op på 200 grader.
  • Tag kødet ud og lad det hvile på et skærebræt.
  • Hæld skyen i en lille gryde, og kog den op sammen med fløde.
  • Hak et par spiseskefulde friske rosmarinblade, og kom dem i. Smag til med salt, peber, sukker og friskpresset citronsaft.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
456
% Daglig værdi*
Fedt
 
22
g
34
%
Mættet fedt
 
12
g
75
%
Transfedt
 
0.03
g
Flerumættet fedt
 
2
g
Enkelumættet fedt
 
6
g
Kolesterol
 
178
mg
59
%
Natrium
 
1185
mg
52
%
Kalium
 
633
mg
18
%
Kulhydrater
 
16
g
5
%
Kostfibre
 
1
g
4
%
Sukker
 
14
g
16
%
Protein
 
51
g
102
%
Vitamin A
 
807
IU
16
%
Vitamin C
 
8
mg
10
%
Calcium
 
83
mg
8
%
Jern
 
2
mg
11
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Servering

Glaseret kalkunbryst serveres med råstegte kartofler, sennepssky og en lækker spidskålssalat med avocado.

Ved servering skæres det langtidsstegte kalkunbryst ud i tynde skiver, og rester anvendes til pålæg. Velbekomme.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Holger Rørby Madsen

    marts 27, 2025 at 7:45 am

    Tak fordi du bruger opskriften på glaseret kalkunbryst - skriv gerne hvad du synes om den her.

    Svar
  2. Astrid

    september 11, 2022 at 9:09 am

    Hvilken temperatur foregår langtidsstegningen ved (inden man skruer op til 200)?…det savner jeg i din opskrift. Mvh. Astridå

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede til rødtunge med svampestuvning.

Rødtunge med svampestuvning og ristede kartofler

Ugens madplan uge 21

Ugens madplan uge 21 med skøn aftensmad til hele ugen

Billede med kyllingegyros.

Nem kyllingegyros med bulgur og spidskål

Billede af Allingetærte

Allingetærte med rabarber og creme

Rabarberhapsere

Rabarberhapsere - lækre små kager med rabarber

Billede med marmoreret grillfilet.

Marmoreret grillfilet - opskrift med stegetid og tips

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
Som medlem slipper du for reklamer, og du kan gemme og printe opskrifter. Så vær med nu i Danmarks store fællesskab om mad. På forhånd tak.
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required