• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Forside › Aftensmad › Glaseret kalkunbryst - langtidsstegt i ovn

Glaseret kalkunbryst - langtidsstegt i ovn

glaseret kalkunbryst langtidsstegt i ovn
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
271
SHARES
FacebookMessenger271PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 27. marts 2025 - Udgivet: 4. marts 2022

Glaseret kalkunbryst er nem og lækker aftensmad, der sagtens også kan bruges som gæstemad. Her er kalkunbrystet langtidsstegt i ovn. Inkl. nem sennepssky.

Opskriften på glaseret kalkunbryst er beregnet som en hovedret til fire personer.

Det langtidsstegte kalkunbryst er i øvrigt fin gæstemad.

Se også disse opskrifter:

  • Ovnstegt kalkunbryst med bacon
  • Kalkungryde med ris
  • Saltsprængt kalkunbryst
  • Kalkunschnitzel på gasgrill

Opskrift på glaseret kalkunbryst

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Glaseret kalkunbryst

5 fra 1 stemme
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 2 timer t
Samlet tid 2 timer t 15 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Kalorier: 456
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 900 g kalkunbryst
  • 4 spsk brun farin
  • 3 spsk sennep
  • salt og friskkværnet peber
  • 2 dl vand
  • rosmarin
  • 2 dl fløde
  • 0,5 citron

Fremgangsmåde
 

  1. Forvarm ovnen til 150 grader over- og undervarme.
  2. Rids kalkunbrystet forsigtigt i skrå tern på oversiden, og læg det i et ildfast fad eller bradepande.
  3. Rør brun farin godt sammen med sennep, og kom lidt salt og peber ved.
  4. Smør kalkunbrystet grundigt med glaseringen.
  5. Hæld to deciliter vand i i bunden af fadet. Det skal bruges til en nem sennepssky.
  6. Glaseret kalkunbryst skal nu have to timer i ovnen, hvor det helt passer sig selv. De sidste 15 minutter skrues temperaturen i ovnen op på 200 grader.
  7. Tag kødet ud og lad det hvile på et skærebræt.
  8. Hæld skyen i en lille gryde, og kog den op sammen med fløde.
  9. Hak et par spiseskefulde friske rosmarinblade, og kom dem i. Smag til med salt, peber, sukker og friskpresset citronsaft.

Næringsindhold

Kalorier: 456kcalKulhydrater: 16gProtein: 51gFedt: 22gMættet fedt: 12gFlerumættet fedt: 2gEnkelumættet fedt: 6gTransfedt: 0.03gKolesterol: 178mgNatrium: 1185mgKalium: 633mgKostfibre: 1gSukker: 14gVitamin A: 807IUVitamin C: 8mgCalcium: 83mgJern: 2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Servering

Glaseret kalkunbryst serveres med råstegte kartofler, sennepssky og en lækker spidskålssalat med avocado.

Ved servering skæres det langtidsstegte kalkunbryst ud i tynde skiver, og rester anvendes til pålæg. Velbekomme.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Holger Rørby Madsen

    marts 27, 2025 at 7:45 am

    Tak fordi du bruger opskriften på glaseret kalkunbryst - skriv gerne hvad du synes om den her.

    Svar
  2. Astrid

    september 11, 2022 at 9:09 am

    Hvilken temperatur foregår langtidsstegningen ved (inden man skruer op til 200)?…det savner jeg i din opskrift. Mvh. Astridå

    Svar
    • susanne barholin

      juni 15, 2025 at 8:17 am

      150 gr

      Svar

Mere inspiration

  • Billede af blomkålslasagne.
    Blomkålslasagne (sund lasagne med blomkål og oksekød)
  • Billede af asiatisk nakkefilet.
    Asiatisk nakkefilet (med nudler, broccoli og peberfrugt)
  • Billede af cremet spidskål med porre og ovnbagte kyllingeboller.
    Cremet spidskål med porre og ovnbagte kyllingeboller
  • Billede af millionsalsiccia.
    Millionsalsiccia (med pasta, grøntsager og tomatsauce)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Madplan uge 37

Ugens madplan uge 37 med syv gode bud på aftensmad

Billede af blomkålslasagne.

Blomkålslasagne (sund lasagne med blomkål og oksekød)

Ugens vine, uge 36, 2025

Ugens vine, uge 36, 2025: Fra Rioja Reserva til hvid og rosé fra Røsnæs

Billede af selleristeaks af hele skiver knoldselleri.

Selleristeaks (lavet af hele skiver paneret knoldselleri)

Billede af frisk kartoffelsalat med spinat.

Frisk kartoffelsalat med spinat

Madplan uge 36

Ugens madplan uge 36 med velsmagende aftensmad til alle ugedage

Forsiden lige nu

Madplan uge 37
Ugens madplan uge 37 med syv gode bud på aftensmad→ Se opskriften
billede med cassoulet
Cassoulet (nem opskrift på klassisk fransk gryderet)→ Se opskriften
Æblegalette
Æblegalette - nem opskrift på rustik fransk tærte→ Se opskriften
billederesultat for æggewraps med laks og kylling
Æggewraps - skøn opskrift med laks eller kylling→ Se opskriften
billede med fransk bondebrød
Fransk bondebrød→ Se opskriften
billede med kylling bourguignon
Kylling bourguignon - sund udgave af den franske klassiker→ Se opskriften
billederesultat for æblesalat
Æblesalat→ Se opskriften
Billede med kantareller
Kantareller - fakta og hvad kan du bruge dem til→ Se opskriften
billede med vikingegryde
Vikingegryde med skinke, bacon og fløde→ Se opskriften
en heldig kartoffel
En heldig kartoffel bagt med rosmarin→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required