Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Tilbehør › Glaserede gulerødder og rødløg med timian

Glaserede gulerødder og rødløg med timian

billederesultat for glaserede gulerødder og rødløg
4.6 fra 15 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
382
SHARES
FacebookMessenger382PinterestEmailSMS

Glaserede gulerødder er vidunderligt tilbehør til mange slags kød, og her gulerødderne glaseret sammen med grofthakkede rødløg og timian.

Sådan en omgang glaserede gulerødder smager fantastisk, og de kan laves på mange måder.

Her har jeg glaseret gulerødder i balsamico og hønsefond, men du kan også gøre det mere simpelt.

Kog gulerødderne hele i 5-6 minutter i letsaltet vand, hæld vandet fra, skær gulerødderne i stave, og kom dem i en gryde sammen med lidt smør.

Lad det koge ind, og vend de glaserede gulerødder med lidt friskhakket persille, salt og friskkværnet peber. Det er den nemme udgave.

Men jeg foretrækker nu opskriften her, så den skal du prøve.

Opskrift på glaserede gulerødder

Glaserede gulerødder og rødløg med timian

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.6 fra 15 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 5 minutter min
Tilb. tid: 15 minutter min
Samlet tid: 20 minutter min
Glaserede gulerødder er vidunderligt tilbehør til mange slags kød, og her gulerødderne glaseret sammen med grofthakkede rødløg og timian.
Antal: 4 personer
Ret: Tilbehør
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 6-8 gulerødder
  • 3-4 rødløg
  • 1 spsk smør
  • 2 spsk balsamico
  • 2 tsk sukker gerne rørsukker
  • 1 dl hønsefond
  • 1 håndfuld timian frisk, eller 2 teskefulde tørret
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  1. Skær top og bund af gulerødderne, og skær dem i tynde stave.
  2. Pil rødløgene, og del dem i grove stykker.
  3. Smelt en god klat smør på en varm pande, og når det er brust af kommer du gulerødder og rødløg på panden. Lad det svitse et par minutter.
  4. Tilsæt så balsamico og rørsukker, og vend det rundt i panden, mens det småsteger i et minuts tid.
  5. Så kommer du hønsefond ved sammen med timian, og nu skal det småsimre under låg i cirka 10 minutter. Her skal glaseringen smyge så smagfuldt rundt om gulerødder og rødløg.
  6. Hvis der er mere væde tilbage efter den tur, skruer du lidt op for blusset og steger væden væk.
  7. Krydr med lidt salt og friskkværnet peber, og så er de glaserede gulerødder og rødløg klar til servering.

Næringsindhold

Kalorier60kcal
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Tips

Glaserede gulerødder serveres straks som tilbehør til de fleste kødretter.

Brug gerne gulerødderne til eks. en culottesteg, helstegt kalvemørbrad eller lignende.

Se også disse opskrifter med gulerødder:

Kartofler og gulerødder i ovn som nemt tilbehør
Her får du min opskrift på kartofler og gulerødder i ovn. Nemme rodfrugter bagt i ovnen med olie og citronsaft. Som tilbehør til al mad.
Se opskriften her
foto med kartofler og gulerødder i ovn
Gulerodssuppe
En opskrift på lækker og cremet gulerodssuppe, der både kan bruges som forret og hovedret. En fyldig og nem suppe med gulerødder.
Se opskriften her
gulerodssuppe
Gulerodsgryde med kylling og spinat
Her er nem opskrift på gulerodsgryde, der er en hurtig gryderet med kylling, spinat og gulerødder. Gulerodsgryden er nem aftensmad med ris.
Se opskriften her
billederesultat for gulerodsgryde med kylling
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Tove skriver

    november 15, 2024 at 12:54 am

    Har lavet dem flere gange, og de forsvinder som dug for solen

    Svar
  2. Heidi skriver

    april 03, 2019 at 1:43 pm

    Hej,
    Kan de glaserede gulerødder og rødløg laves på forhånd og så varmes op i enten ovn eller på pande?
    Tak....Mvh. Heidi

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af tomatrisotto.
    Tomatrisotto (klassisk risotto med masser af tomat)
  • Billede af havreris.
    Kogetid på havreris (sådan koger du havreris perfekt)
  • Billede af frisk kartoffelsalat med spinat.
    Frisk kartoffelsalat med spinat
  • Billede af squashsalat af rå squash.
    Squashsalat (skøn salat med rå squash, tomat og æble)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter, og modtage vort populære nyhedsbrev.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required