Glaserede gulerødder er vidunderligt tilbehør til mange slags kød, og her gulerødderne glaseret sammen med grofthakkede rødløg og timian.
Sådan en omgang glaserede gulerødder smager fantastisk, og de kan laves på mange måder.
Her har jeg glaseret gulerødder i balsamico og hønsefond, men du kan også gøre det mere simpelt.
Kog gulerødderne hele i 5-6 minutter i letsaltet vand, hæld vandet fra, skær gulerødderne i stave, og kom dem i en gryde sammen med lidt smør.
Lad det koge ind, og vend de glaserede gulerødder med lidt friskhakket persille, salt og friskkværnet peber. Det er den nemme udgave.
Men jeg foretrækker nu opskriften her, så den skal du prøve.
Opskrift på glaserede gulerødder
Glaserede gulerødder og rødløg med timian
Ingredienser
- 6-8 gulerødder
- 3-4 rødløg
- 1 spsk smør
- 2 spsk balsamico
- 2 tsk sukker - gerne rørsukker
- 1 dl hønsefond
- 1 håndfuld timian - frisk, eller 2 teskefulde tørret
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Skær top og bund af gulerødderne, og skær dem i tynde stave.
- Pil rødløgene, og del dem i grove stykker.
- Smelt en god klat smør på en varm pande, og når det er brust af kommer du gulerødder og rødløg på panden. Lad det svitse et par minutter.
- Tilsæt så balsamico og rørsukker, og vend det rundt i panden, mens det småsteger i et minuts tid.
- Så kommer du hønsefond ved sammen med timian, og nu skal det småsimre under låg i cirka 10 minutter. Her skal glaseringen smyge så smagfuldt rundt om gulerødder og rødløg.
- Hvis der er mere væde tilbage efter den tur, skruer du lidt op for blusset og steger væden væk.
- Krydr med lidt salt og friskkværnet peber, og så er de glaserede gulerødder og rødløg klar til servering.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Glaserede gulerødder serveres straks som tilbehør til de fleste kødretter.
Brug gerne gulerødderne til eks. en culottesteg, helstegt kalvemørbrad eller lignende.
Se også disse opskrifter med gulerødder:
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Tove
Har lavet dem flere gange, og de forsvinder som dug for solen
Heidi
Hej,
Kan de glaserede gulerødder og rødløg laves på forhånd og så varmes op i enten ovn eller på pande?
Tak....Mvh. Heidi