• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Shop
  • PLUS
Du er her: Forside › Drinks og cocktails › Gin Fizz - sådan laves den populære cocktail

Gin Fizz - sådan laves den populære cocktail

gin fizz drink
Del gerne:
19
SHARES
FacebookMessenger19PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 22. januar 2020 - Udgivet: 22. januar 2020

Her er den bedste opskrift Gin Fizz drink, der er en både populær og nem cocktail. Den laves blandt andet med gin, citronsaft og sukkersirup.

Gin Fizz drink er en vaskeægte klassiker når vi taler drinks og cocktails.

Simpel og lækker, og den laves nemt med gin, sukkersirup og lidt citronsaft.

Der skal også en smule pasteuriseret æggehvide i en rigtig Gin Fizz, så undlad endelig ikke dette.

Opskriften er beregnet pr. drink, og det bedste resultat får du altså ved at ryste den sammen i en shaker.

Ingredienser til Gin Fizz

4 centiliter gin
2 centiliter sukkersirup
4 centiliter friskpresset citronsaft
1 centiliter pasteuriseret æggehvide
6 centiliter danskvand
Is

Fremgangsmåde

  1. Gin, sukkersirup og citronsaft hældes i en shaker. Lav din egen sukkersirup ved at følge linket, eller køb den under navnet Sugar Cane.
  2. Tilsæt lidt pasteuriseret æggehvide og isterninger eller knust is.
  3. Ryst din Gizz grundigt sammen og hæld den i et glas.
  4. Top med lidt danskvand, og pynt med en skive citron. Du kan også komme mindre stykker citron i drinken.

Historien om Gin Fizz

Den populære drink optrådte formentlig første gang i en bog med cocktails og opskrifter på disse tilbage i slutningen af 1880erne. Så den har altså nogle år på bagen.

Det var i bogen Jerry Thomas’ Bartender Guide, og de efterfølgende år gik Gin Fizz sin sikre sejrsgang overalt i USA, hvor den blev enormt efterspurgt på barerne.

Dengang i øvrigt uden æggehvide, og du kan da også godt den skønne cocktail uden æggehvide, hvis du hellere vil det.

Se også mine opskrifter på:

Gin og Tonic med enebær

Gimlet cocktail

Gin Hass

Tom Collins med gin

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Torben

    juli 15, 2023 at 11:33 pm

    Forøvrigt - så skal æggehvide altid tør rystes.
    Tror du skal holde dig til mad opskrifter og ikke begive dig ud i at lave cocktails når du overhovedet ikke har undersøgt det!

    Svar
  2. Torben

    juli 15, 2023 at 11:30 pm

    For fuck sake - 4cl og 2cl - kom ind i kampen, det hedder 6 og 3, ellers bliver det alt for tyndt!

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af Hugo Spritz
    Hugo Spritz - skøn sommerdrink med hyldeblomst og prosecco
  • Billede med Manhattan cocktail.
    Manhattan cocktail - sådan laver du den
  • jordbær caipirinha
    Jordbær caipirinha
  • billede med blue lagoon drink
    Blue Lagoon

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af asiatisk nakkefilet.

Asiatisk nakkefilet (med nudler, broccoli og peberfrugt)

Billede af cremet spidskål med porre og ovnbagte kyllingeboller.

Cremet spidskål med porre og ovnbagte kyllingeboller

Billede af blommemuffins

Blommemuffins (lækre muffins med blommer)

Billede med havregrynsbrød.

Havregrynsbrød (nemt brød med havregryn og havreklid)

Billede med auberginefad.

Auberginefad (med aubergine, squash og tomatsauce)

Ugens vine, uge 35, 2025

Ugens vine, uge 35, 2025: Frankrig dominerer med 9 topkøb

Forsiden lige nu

mad i fad opskrifter
Mad i fad (lækre retter du kan lave i fad i ovn)→ Se opskriften
Billede af blommemuffins
Blommemuffins (lækre muffins med blommer)→ Se opskriften
Billede med havregrynsbrød.
Havregrynsbrød (nemt brød med havregryn og havreklid)→ Se opskriften
billederesultat for pastasalat med bønner
Pastasalat med bønner, kylling og basilikumsolie→ Se opskriften
Grønkålssalat med feta
Grønkålssalat med feta og granatæble→ Se opskriften
Billede med auberginefad.
Auberginefad (med aubergine, squash og tomatsauce)→ Se opskriften
billede til Sund aftensmad
Sund aftensmad (nemme og lækre retter)→ Se opskriften
billede til kylling Gong Bao
Kylling Gong Bao - lækker kinesisk mad→ Se opskriften
laks med porrer i fad
Laks med porrer og spidskål (en populær fiskeret)→ Se opskriften
syltede citroner saltcitroner
Syltede citroner (nem opskrift på saltcitroner)→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her