• Skip til indhold
  • Gรฅ direkte til footer
Madens Verden
Sรธg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • ร†ggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehรธr
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brรธd
    • Snacks og sรธde sager
  • Madplan
  • Rรฅvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside โ€บ Viden om mad โ€บ Genopvarmning af mad: Dette skal du huske

Genopvarmning af mad: Dette skal du huske

Oksegryde Genopvarmning
Del gerne:
12
SHARES
FacebookMessenger12PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:ย  29. juli 2022 - Udgivet:ย  29. juli 2022

Genopvarmning af mad er genstand for mange myter: Persille er farligt, og kรธdretter mรฅ ikke varmes op flere gange. Her fรฅr du prรฆcise fakta.

Genopvarmning af mad har vรฆret omgรฆrdet af myter, sรฅ lรฆnge vi har haft moderne komfurer.

Og der er mange af dem: Ris er farlige, hvis du varmer dem op dagen efter, persille og spinat mรฅ ikke genopvarmes og kรธdretter kan kun genopvarmes en gang, sรฅ skal de smides ud.

Myterne er sandsynligvis opstรฅet, fordi vi ikke kunne kรธle maden hurtigt ned i kรธleskab fรธr 1950'erne, for de fleste pรฅstande har ikke hold i den moderne virkelighed.

- Vi er naturligvis alle nervรธse for at komme til at spise madvarer, der er for gamle, og som gรธr os syge, fortรฆller Arlas madspecialist Britta Surland.

- Det er desvรฆrre vores fornemmelse, at en stor del af danskerne smider mad ud, der sagtens kan spises, fordi de lรฆner sig op ad nogle gamle myter, eller fordi man glemmer at bruge sin sunde fornuft.

Genopvarmning af ris og kรธdretter

Nรฅr vi har en rest kรธdsovs fra i gรฅr, ved de fleste, at vi sagtens kan genopvarme kรธdsovsen i dag.

Bliver der endnu en rest, vil de fleste have tilbรธjelighed til at smide den ud. Det er dog unรธdvendigt, for vi kan sagtens bruge resterne den nรฆste dag.

Pรฅ den mรฅde har vi strakt et mรฅltid over flere dage, hvilket mindsker madspild.

- Den kulinariske kvalitet vil muligvis รฆndre sig, men det kan du kompensere for ved at tilsรฆtte ekstra krydderi, siger Britta Surland.

Det der er vigtigt i forbindelse med genopvarmning af ris og kรธdretter, er, at vi kรธler maden ned i kรธleskabet kort efter, vi har spist.

Og nรฅr vi skal varme det op igen, skal det have mindst 75 grader.

Hvor mange gange mรฅ mad fryses ned

Ligesom med genopvarmning af diverse madretter, kan det pรฅvirke smagen, hvis du fryser den samme ret ned flere gange.

Det bliver den ikke farlig eller skadelig af, og retten kan piftes op med krydderier, presset hvidlรธg eller andre smagsgivere.

Du skal blot huske samme regler som med genopvarmning: Nรฅr din fryseret er tรธet op i kรธleskabet, skal den varmes op til mindst 75 grader.

I dette indlรฆg kan du lรฆse om genopvarmning af spinat og persille: Mรฅ man genopvarme mad med persille og spinat.

Se lรฆkre opskrifter pรฅ aftensmad:

Forloren hare

Gullasch med kartoffelmos

Millionbรธf

Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og sรฅ er hun en รฆgte madnรธrd, som elsker at eksperimentere i kรธkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat pรฅ Madens Verdens kogebรธger
  • Adgang til den populรฆre favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemรฆrk: Ingen bindingsperiode
Kรธb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT รฅr)

Lรฆserinteraktioner

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sรฆtter ogsรฅ pris pรฅ at hรธre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er sรฅ glad for siden. Pรฅ forhรฅnd tak.

Fรธlg os pรฅ Instagram

Besรธg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilfรธj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilfรธj til kurv
  • Madens Verden forklรฆde

    Madens Verden forklรฆde

    kr. 125,00
    Tilfรธj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilfรธj til kurv

Nyeste indhold

Billede af sรธd kartoffelgryde.

Sรธd kartoffelgryde - lรฆkker gryderet med sรธde kartofler

Billede af grillede grรธntsager.

Grillede grรธntsager - sundt tilbehรธr lavet pรฅ grill

Billede af sauce gribiche med grรธnne asparges.

Sauce gribiche med grรธnne asparges

Billede af valnรธddelagkage fra Svinklรธv Badehotel.

Valnรธddelagkage fra Svinklรธv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Forsiden lige nu

mad paฬŠ 30 minutter
Mad pรฅ 30 minutter (lรฆkre retter pรฅ en halv time)โ†’ Se opskriften
billede med simpel pastaret
Simpel pastaret - nem mad uden gryde og pandeโ†’ Se opskriften
billederesultat for รฆggewraps med laks og kylling
ร†ggewraps - skรธn opskrift med laks eller kyllingโ†’ Se opskriften
billede med creme anglaise med jordbรฆr
Creme Anglaise med jordbรฆr (lรฆkker vaniljecreme)โ†’ Se opskriften
billede med grรธn kartoffelsalat
Grรธn kartoffelsalat med รฆrter og majsโ†’ Se opskriften
vegetar kรธdsovs uden kรธd
Vegetar kรธdsovs: En lรฆkker pastasauce uden kรธdโ†’ Se opskriften
Hyldeblomst
Hyldeblomst - sommerlige opskrifter og faktaโ†’ Se opskriften
torskekrebinetter med grรธntsagsfrikasseฬ
Torskekrebinetter med grรธntsagsfrikassรฉโ†’ Se opskriften
edamamesalat med tomat og dressing
Simpel edamamesalat med tomat og agurkโ†’ Se opskriften
Billede resultat for jordbรฆr parfait
Jordbรฆr parfait - nem jordbรฆris uden ismaskineโ†’ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rรธrby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Mรธllers Allรฉ 43B
2791 Dragรธr
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Lรฆs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rรธrby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rรธrby Madsen, redaktionschef
Jan Sรธrensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgรฅ reklamer, nรฅr du bruger opskrifterne, og fรฅ din egen favoritliste. Samtidig stรธtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden mรฅ kun finde sted pรฅ institutioner eller virksomheder, der har indgรฅet aftale med Copydan Tekst & Node. Du mรฅ altid gerne linke til indhold pรฅ Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Fรธlg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv stรธttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsรฆt gratis med annoncer her