Genopvarmning af mad er genstand for mange myter: Persille er farligt, og kรธdretter mรฅ ikke varmes op flere gange. Her fรฅr du prรฆcise fakta.
Genopvarmning af mad har vรฆret omgรฆrdet af myter, sรฅ lรฆnge vi har haft moderne komfurer.
Og der er mange af dem: Ris er farlige, hvis du varmer dem op dagen efter, persille og spinat mรฅ ikke genopvarmes og kรธdretter kan kun genopvarmes en gang, sรฅ skal de smides ud.
Myterne er sandsynligvis opstรฅet, fordi vi ikke kunne kรธle maden hurtigt ned i kรธleskab fรธr 1950'erne, for de fleste pรฅstande har ikke hold i den moderne virkelighed.
- Vi er naturligvis alle nervรธse for at komme til at spise madvarer, der er for gamle, og som gรธr os syge, fortรฆller Arlas madspecialist Britta Surland.
- Det er desvรฆrre vores fornemmelse, at en stor del af danskerne smider mad ud, der sagtens kan spises, fordi de lรฆner sig op ad nogle gamle myter, eller fordi man glemmer at bruge sin sunde fornuft.
Genopvarmning af ris og kรธdretter
Nรฅr vi har en rest kรธdsovs fra i gรฅr, ved de fleste, at vi sagtens kan genopvarme kรธdsovsen i dag.
Bliver der endnu en rest, vil de fleste have tilbรธjelighed til at smide den ud. Det er dog unรธdvendigt, for vi kan sagtens bruge resterne den nรฆste dag.
Pรฅ den mรฅde har vi strakt et mรฅltid over flere dage, hvilket mindsker madspild.
- Den kulinariske kvalitet vil muligvis รฆndre sig, men det kan du kompensere for ved at tilsรฆtte ekstra krydderi, siger Britta Surland.
Det der er vigtigt i forbindelse med genopvarmning af ris og kรธdretter, er, at vi kรธler maden ned i kรธleskabet kort efter, vi har spist.
Og nรฅr vi skal varme det op igen, skal det have mindst 75 grader.
Hvor mange gange mรฅ mad fryses ned
Ligesom med genopvarmning af diverse madretter, kan det pรฅvirke smagen, hvis du fryser den samme ret ned flere gange.
Det bliver den ikke farlig eller skadelig af, og retten kan piftes op med krydderier, presset hvidlรธg eller andre smagsgivere.
Du skal blot huske samme regler som med genopvarmning: Nรฅr din fryseret er tรธet op i kรธleskabet, skal den varmes op til mindst 75 grader.
I dette indlรฆg kan du lรฆse om genopvarmning af spinat og persille: Mรฅ man genopvarme mad med persille og spinat.
Se lรฆkre opskrifter pรฅ aftensmad:
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat pรฅ Madens Verdens kogebรธger
- Adgang til den populรฆre favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Bemรฆrk: Ingen bindingsperiode