Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Viden om mad › Genopvarmning af mad: Dette skal du huske

Genopvarmning af mad: Dette skal du huske

Oksegryde Genopvarmning
Del gerne:
12
SHARES
FacebookMessenger12PinterestEmailSMS

Genopvarmning af mad er genstand for mange myter: Persille er farligt, og kødretter må ikke varmes op flere gange. Her får du præcise fakta.

Genopvarmning af mad har været omgærdet af myter, så længe vi har haft moderne komfurer.

Og der er mange af dem: Ris er farlige, hvis du varmer dem op dagen efter, persille og spinat må ikke genopvarmes og kødretter kan kun genopvarmes en gang, så skal de smides ud.

Myterne er sandsynligvis opstået, fordi vi ikke kunne køle maden hurtigt ned i køleskab før 1950'erne, for de fleste påstande har ikke hold i den moderne virkelighed.

- Vi er naturligvis alle nervøse for at komme til at spise madvarer, der er for gamle, og som gør os syge, fortæller Arlas madspecialist Britta Surland.

- Det er desværre vores fornemmelse, at en stor del af danskerne smider mad ud, der sagtens kan spises, fordi de læner sig op ad nogle gamle myter, eller fordi man glemmer at bruge sin sunde fornuft.

Genopvarmning af ris og kødretter

Når vi har en rest kødsovs fra i går, ved de fleste, at vi sagtens kan genopvarme kødsovsen i dag.

Bliver der endnu en rest, vil de fleste have tilbøjelighed til at smide den ud. Det er dog unødvendigt, for vi kan sagtens bruge resterne den næste dag.

På den måde har vi strakt et måltid over flere dage, hvilket mindsker madspild.

- Den kulinariske kvalitet vil muligvis ændre sig, men det kan du kompensere for ved at tilsætte ekstra krydderi, siger Britta Surland.

Det der er vigtigt i forbindelse med genopvarmning af ris og kødretter, er, at vi køler maden ned i køleskabet kort efter, vi har spist.

Og når vi skal varme det op igen, skal det have mindst 75 grader.

Hvor mange gange må mad fryses ned

Ligesom med genopvarmning af diverse madretter, kan det påvirke smagen, hvis du fryser den samme ret ned flere gange.

Det bliver den ikke farlig eller skadelig af, og retten kan piftes op med krydderier, presset hvidløg eller andre smagsgivere.

Du skal blot huske samme regler som med genopvarmning: Når din fryseret er tøet op i køleskabet, skal den varmes op til mindst 75 grader.

I dette indlæg kan du læse om genopvarmning af spinat og persille: Må man genopvarme mad med persille og spinat.

Se lækre opskrifter på aftensmad:

Forloren hare

Gullasch med kartoffelmos

Millionbøf

Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Mere inspiration

  • Retsina
    Retsina (en 2000-årig græsk specialitet)
  • Icewine
    Eiswein eller Icewine (unik vin lavet af frosne druer)
  • Billede af selleritoppe.
    Hvad kan man bruge selleritoppe til?
  • Billede af chokoladekage med revner.
    Derfor revner din chokoladekage

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.