• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Viden om mad › Video: Gendyrkning af forårsløg

Video: Gendyrkning af forårsløg

Gendyrk forårsløg og nyd dine egne forårsløg i løbet af nogle uger. Det er utrolig nemt, og så er det jo sjovt at have sine egne grøntsager. Foto: Katrine Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Del gerne:
15
SHARES
FacebookMessenger15PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 21. juni 2023 - Udgivet: 1. maj 2021

Gendyrkning af forårsløg er meget nemt, og her viser jeg dig, hvordan du gendyrker dine brugte forårsløg, så du snart kan høste dem friske.

Gendyrkning af forårsløg er simpelthen smart på så mange måder, og her viser jeg dig, hvor nemt du gør det.

At gendyrke forårsløg giver jo rigtig god mening, fordi vi på den måde er med til at mindske madspild. Men udover det, så får du også fornøjelsen ved at se dine egne forårsløg vokse op.

Desuden er det jo godt at kunne høste de helt friske forårsløg, for jeg synes også de smager lidt bedre.

I denne video viser jeg dig, hvordan du gør, og under videoen er der flere gode tips.

Video om gendyrkning

Gendyrke forårsløg

Når du har sat dine forårsløg, ja så er det blot at vente nogle uger, før du kan begynde at høste løgene.

Tiden afhænger af hvor varmt det er, men regn med ca. 2-4 uger før du har dine egne forårsløg klar til høst.

Sådan ser de gendyrkede forårsløg ud efter ca. tre uger, men størrelsen afhænger af hvor varmt du stiller krukken med løgene. Foto: Katrine Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Sådan ser de gendyrkede forårsløg ud efter ca. tre uger, men størrelsen afhænger af hvor varmt du stiller krukken med løgene. Foto: Katrine Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Husk at vande ofte, så løgene ikke tørrer ud.

Der findes flere måder at gendyrke forårsløgene på, men jeg synes denne fungerer perfekt.

Du kan dog også sætte rødderne i vand i et par dage først, og derefter plante dem ud. Så vil du kunne se løgene slå rødder.

De gendyrkede forårsløg kan dyrkes i haven eller potter og krukker. Det er op til dig.

På samme måde kan du i øvrigt også gendyrke andre grøntsager, herunder spidskål, porrer, bladselleri og mange andre.

Men generelt er netop forårsløgene nogle af de nemmeste grøntsager at gendyrke, så rigtig god fornøjelse.

Se mere indhold:

  • TV: Sådan rører du en frikadellefars
  • Grønne asparges - her er den perfekte kogetid
  • TV: Sådan får du creme i en fastelavnsbolle
  • TV: Bearnaise essens - nem og hurtig opskrift
  • Asparges - fakta om grønne og hvide asparges!
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Joan Skytte

    januar 26, 2023 at 10:14 am

    Kan man fryse forårsløg ?
    Det skal jeg prøve når det bliver forår og ikke kun forårsløg 👍

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      januar 26, 2023 at 10:30 am

      Hej Joan
      Du kan sagtens fryse forårsløg. Jeg plejer at skære dem i mindre stykker, og derefter blanchere dem i 15 sekunder i kogende vand før frysning.
      God fornøjelse med det hele 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  2. André Wesath

    oktober 10, 2022 at 4:26 pm

    hej Holger,
    Det med gendyrkning, er da en super måde, at "genbruge" alt det arbejde som ligger bar, det bundt forårsløg, porrer osv som vi køber. Det havde jeg aldrig selv fundet på.

    bedste hilsner

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af kotelet a la milanese.

Kotelet a la Milanese - panerede koteletter fra Italien

Billede af sandwichboller.

Sandwichboller - lækre og nemme brød til sandwich

Billede af nakkesteg på spyd.

Nakkefilet på spyd (nakkesteg grillet på rotisseri)

Billede af lynsyltet squash med grønne bønner.

Lynsyltet squash med grønne bønner, hvidløg og mynte

Sæson i juli

Sæson i juli: Se alle de danske frugter og grøntsager

Madplan uge 27

Ugens madplan uge 27 med gode sommerretter

Forsiden lige nu

Billede af nakkesteg på spyd.
Nakkefilet på spyd (nakkesteg grillet på rotisseri)→ Se opskriften
grillede grøntsager spyd
Grøntsager på grill - inspiration og konkrete tips→ Se opskriften
hjemmelavede fuglereder med jordbær og rabarber
Hjemmelavede fuglereder med jordbær og rabarber→ Se opskriften
billederesultat for crispy chicken
Crispy chicken→ Se opskriften
Det er meget nemt at fremstille hjemmelavede ispinde med jordbær flødeis, og endda uden at flødeisen krystalliserer. Foto: Madensverden.dk.
Hjemmelavede ispinde med jordbær flødeis→ Se opskriften
billede til m
Mørbradspyd med squash - nemme grillspyd med mørbrad→ Se opskriften
billede med Holgers kartoffelsalat
Holgers kartoffelsalat med rucola og rødløg→ Se opskriften
Billed resultat for grillpølse
Sådan undgår du at en grillpølse sprækker→ Se opskriften
Billede af lynsyltet squash med grønne bønner.
Lynsyltet squash med grønne bønner, hvidløg og mynte→ Se opskriften
hvid chokoladekage med blåbær
Muffins med hvid chokolade→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her