Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Her er du: Forside › Aftensmad › Gammeldags kalvesteg i gryde med tilbehør

Gammeldags kalvesteg i gryde med tilbehør

Gammeldags kalvesteg er lækker gæstemad, der ovenikøbet ikke er dyr at lave. Kalvestegen laves af en kalvebov eller kalvetykkam, og steges et par timer i gryde. Serveres med ovnbagt selleri og bagte bønner og tomater. Foto: Madensverden.dk.
Del gerne:
48
SHARES
FacebookMessenger48PinterestEmailSMS
Opdateret: 31. december 2023 - Udgivet: 6. februar 2018

Se her hvordan du laver en gammeldags kalvesteg, som den er blevet lavet et utal af gange på de danske kroer. Mørt kalvekød med lækkert tilbehør og en super sovs.

Gammeldags kalvesteg er fortrinlig gæstemad, der desuden ikke koster en herregård.

Her er den lavet af et stykke kalvebov, men du kan også bruge en kalvetykkam, som heller ikke koster alverden. Det er begge udskæringer, hvor du får meget for prisen.

Tilbehøret er ikke de klassiske kartofler, men i stedet ovnbagte tern af selleri, som passer rigtig godt til kalvekødet.

Opskriften er til fire personer.

Ingredienser til gammeldags kalvesteg

1,2 kilo kalvebov eller tykkam
1 løg
1 fed hvidløg
1 gulerod
5 deciliter vand
1 bouillonterning
10 enebær
3 kviste timian
1 teskefuld tørret rosmarin.
Salt og peber
Smør til bruning

Til sovs

2 spiseskefulde smør
1 spiseskefuld hvedemel
4 deciliter stegesky
Sovsekulør
Salt og peber

Serveres med

Ovnbagt knoldselleri

Bagte tomater med grønne bønner

Fremgangsmåde

  1. Salt kalvebov i god tid på alle sider, og gerne en time før den skal steges.
  2. Smelt en god klat smør i en stor stegegryde, og brun kalvestegen grundigt af, så den får en god stegeskorpe hele vejen rundt. Og det tager altså mindst fem minutter.
  3. Snit løg, hvidløg og gulerod groft og det ved sammen med vand, en bouillonterning og enebær. Læg også nogle timiankviste i gryden og krydr kalvestegen med peber og rosmarin.
  4. Læg låg på gryden, og lad nu stegen simre i to timer ved lav varme. Efter en time kan du eventuelt vende stegen om.
  5. Når stegen er færdig, tages den op af gryden og lægges på et skærebræt.
  6. Sigt skyen over i en skål, og resten (de udskogte grøntsager) kasseres.
  7. Smelt et par spiseskefulde smør i gryden og pisk en spiseskefuld hvedemel i. Pisk derefter stegesky i indtil du har den rette konsistens. Tilføj lidt sovsekulør, og smag sovsen til med salt og peber. Eventuelt også med lidt gastrik eller sukker.

Skær kalvestegen ud i tynde skiver på tværs af fibrene, og anret den på lune tallerkener sammen med ovnbat knoldselleri og den lækre salat med tomater og bønner.

Nydes med den dejlige sovs til.

Se også mine opskrifter på:

Braiseret kalvekød

Gammeldags oksesteg

Langtidsstegt oksespidsbryst

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Vibeke Stegelmann skriver

    december 10, 2024 at 12:23 pm

    Hvornår kommes enebær i?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      december 11, 2024 at 1:40 pm

      Hej Vibeke
      Som under punkt 6 - sammen med bla. bouillonterning 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  2. Anni Pedersen skriver

    januar 19, 2023 at 10:04 am

    Hejsa
    Du har to opskrifter på kalvesteg i gryde, den ene skal simre i 2 timer, den anden i 3 timer, samme mænge kød ?😳😊

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv

  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv

  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv

  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube
Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.