• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Brød › Fuldkorns pølsebrød - 16 grove og luftige hotdog brød

Fuldkorns pølsebrød - 16 grove og luftige hotdog brød

fuldkorns pølsebrød
Luftige og lækre fuldkorns pølsebrød, så din hotdog bliver lidt sundere. Pølsebrødene er nemme at bage selv, og smager meget bedre end de købte. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  30. juli 2023 - Udgivet:  4. marts 2021

Del gerne:
46
SHARES
FacebookMessenger46PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. En god opskrift på 16 fuldkorns pølsebrød, som gør dine hotdogs lidt sundere. Pølsebrødene bages med fuldkorns hvedemel.
  2. Opskrift på fuldkorns pølsebrød
  3. Fuldkorns pølsebrød - 16 grove og luftige hotdog brød
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Tips
Gå til opskrift

En god opskrift på 16 fuldkorns pølsebrød, som gør dine hotdogs lidt sundere. Pølsebrødene bages med fuldkorns hvedemel.

Så er der opskrift på skønne fuldkorns pølsebrød.

Pølsebrød er næsten en national spise, som vi jo nyder til pølser eller i en god hotdog. Prøv eks. lige den hotdog du finder i linket her.

Her har jeg dog lavet en version af de klassiske pølsebrød med fuldkorn, som trods alt gør brødene lidt sundere og lidt mere mættende.

Se også: Pølsebrød - opskrift på nemme brød til pølser

Opskriften giver 16 lækre og luftige pølsebrød med fuldkorn.

Opskrift på fuldkorns pølsebrød

fuldkorns pølsebrød

Fuldkorns pølsebrød - 16 grove og luftige hotdog brød

En god opskrift på 16 fuldkorns pølsebrød, som gør dine hotdogs lidt sundere. Pølsebrødene bages med fuldkorns hvedemel.
Bedømmelse
4.7 fra 13 stemmer
RetBrød
Samlet tid: 1 time time 45 minutter minutter
Antal 16 stk.
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 20 g gær
  • 2,5 dl vand - lunkent, ca. 38 grader varmt
  • 0,5 tsk salt
  • 1 æg
  • 50 g sukker
  • 350 g hvedemel
  • 150 g fuldkorns hvedemel
  • 50 g smør - blødt
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Fremgangsmåde

  • Lunkent vand og gæren kommes i skålen til røremaskinen, og gæren røres ud i vandet.
  • Rør så ægget ud i væsken, og bland almindeligt hvedemel, fuldkorns hvedemel, sukker og salt sammen i en anden skål, og ælt det gradvist ind i pølsebrødsdejen.
  • Skær det bløde smør i mindre tern, og ælt det ind i dejen til sidst.
  • Ælt dejen grundigt igennem i 8-10 minutter, og lad den hvile overdækket i 25 minutter.
  • Tag dejen ud på et meldrysset bord, og virk hurtigt din pølsebrødsdej op.
  • Del dejen i 16 stykker, og tril til fuldkorns pølsebrød, som fordeles på to bageplader beklædt med bagepapir.
  • Lad pølsebrødene hæve tildækket i ca. 45 minutter. Pensl derefter med vand.
  • Bag pølsebrødene i en ovn ved 185 grader, hvor de skal bages i cirka 12 minutter. Brødene er færdige, når de gyldne og lækre.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
151
% Daglig værdi*
Fedt
 
3
g
5
%
Mættet fedt
 
2
g
13
%
Transfedt
 
0.1
g
Flerumættet fedt
 
0.3
g
Enkelumættet fedt
 
1
g
Kolesterol
 
17
mg
6
%
Natrium
 
98
mg
4
%
Kalium
 
70
mg
2
%
Kulhydrater
 
27
g
9
%
Kostfibre
 
2
g
8
%
Sukker
 
3
g
3
%
Protein
 
4
g
8
%
Vitamin A
 
94
IU
2
%
Vitamin C
 
0.001
mg
0
%
Calcium
 
10
mg
1
%
Jern
 
1
mg
6
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Tips

Lad de færdigbagte fuldkorns pølsebrød køle af på en rist, så de ikke bliver fugtige i bunden.

Pølsebrødene kan sagtens fryses ned.

Se også: Pitabrød - opskrift på store og luftige pita brød

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Anja Nørgaard

    juli 29, 2023 at 6:18 pm

    Jeg er enig med Jan K. Der må være noget der mangler lige efter man har formet pølsebrødene, noget efterhævning. Det er nogle meget små brød jeg har fået mig, slet ikke som dem på billedet.

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      juli 30, 2023 at 7:12 pm

      Hej Anja
      Tak for det - og I har ret. Linjen med hævetid var faldet ud. Lad dem hæve i ca. 45 minutter.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  2. Jan K.

    juni 11, 2022 at 1:09 pm

    Mangler de ikke en efterhævning? Jeg kan ikke få mine pølsebrød til at hæve nok i ovnen

    Svar
  3. Lise

    juni 10, 2022 at 10:30 pm

    Pølsebrødene ser lækre ud! Hvis man ælter i hånden, venter man så også med smørret til allersidst?
    Lise

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      juni 11, 2022 at 6:59 am

      Hej Lise
      Det er bestemt også lækre pølsebrød, og ja, i hånden æltes smørret også med til sidst.
      God bagelyst.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Billede med nikujaga.

Nikujaga - opskrift på en populær japansk gryderet

Billede med havkat.

Havkat - fakta og anvendelse af koteletfisk

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer og gem dine favoritter - bliv medlem af Madens Verden nu
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required