• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Shop
  • PLUS
Du er her: Forside › Brød › Fuldkorns pølsebrød - 16 grove og luftige hotdog brød

Fuldkorns pølsebrød - 16 grove og luftige hotdog brød

fuldkorns pølsebrød
4.7 fra 13 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
46
SHARES
FacebookMessenger46PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 9. august 2025 - Udgivet: 4. marts 2021

En god opskrift på 16 fuldkorns pølsebrød, som gør dine hotdogs lidt sundere. Pølsebrødene bages med fuldkorns hvedemel.

Så er der opskrift på skønne fuldkorns pølsebrød.

Pølsebrød er næsten en national spise, som vi jo nyder til pølser eller i en god hotdog. Prøv eks. lige den hotdog du finder i linket her.

Her har jeg dog lavet en version af de klassiske pølsebrød med fuldkorn, som trods alt gør brødene lidt sundere og lidt mere mættende.

Se også: Pølsebrød - opskrift på nemme brød til pølser

Opskriften giver 16 lækre og luftige pølsebrød med fuldkorn.

Opskrift på fuldkorns pølsebrød

fuldkorns pølsebrød
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Fuldkorns pølsebrød - 16 grove og luftige hotdog brød

4.70 fra 13 stemmer
En god opskrift på 16 fuldkorns pølsebrød, som gør dine hotdogs lidt sundere. Pølsebrødene bages med fuldkorns hvedemel.
Samlet tid 1 time t 45 minutter min
Antal: 16 stk.
Ret: Brød
Køkken: Dansk
Kalorier: 151
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 20 g gær
  • 2,5 dl vand - lunkent, ca. 38 grader varmt
  • 0,5 tsk salt
  • 1 æg
  • 50 g sukker
  • 350 g hvedemel
  • 150 g fuldkorns hvedemel
  • 50 g smør - blødt

Fremgangsmåde
 

  1. Lunkent vand og gæren kommes i skålen til røremaskinen, og gæren røres ud i vandet.
  2. Rør så ægget ud i væsken, og bland almindeligt hvedemel, fuldkorns hvedemel, sukker og salt sammen i en anden skål, og ælt det gradvist ind i pølsebrødsdejen.
  3. Skær det bløde smør i mindre tern, og ælt det ind i dejen til sidst.
  4. Ælt dejen grundigt igennem i 8-10 minutter, og lad den hvile overdækket i 25 minutter.
  5. Tag dejen ud på et meldrysset bord, og virk hurtigt din pølsebrødsdej op.
  6. Del dejen i 16 stykker, og tril til fuldkorns pølsebrød, som fordeles på to bageplader beklædt med bagepapir.
  7. Lad pølsebrødene hæve tildækket i ca. 45 minutter. Pensl derefter med vand.
  8. Bag pølsebrødene i en ovn ved 185 grader, hvor de skal bages i cirka 12 minutter. Brødene er færdige, når de gyldne og lækre.

Næringsindhold

Kalorier: 151kcalKulhydrater: 27gProtein: 4gFedt: 3gMættet fedt: 2gFlerumættet fedt: 0.3gEnkelumættet fedt: 1gTransfedt: 0.1gKolesterol: 17mgNatrium: 98mgKalium: 70mgKostfibre: 2gSukker: 3gVitamin A: 94IUVitamin C: 0.001mgCalcium: 10mgJern: 1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Lad de færdigbagte fuldkorns pølsebrød køle af på en rist, så de ikke bliver fugtige i bunden.

Pølsebrødene kan sagtens fryses ned.

Se også: Pitabrød - opskrift på store og luftige pita brød

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Anja Nørgaard

    juli 29, 2023 at 6:18 pm

    Jeg er enig med Jan K. Der må være noget der mangler lige efter man har formet pølsebrødene, noget efterhævning. Det er nogle meget små brød jeg har fået mig, slet ikke som dem på billedet.

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      juli 30, 2023 at 7:12 pm

      Hej Anja
      Tak for det - og I har ret. Linjen med hævetid var faldet ud. Lad dem hæve i ca. 45 minutter.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  2. Jan K.

    juni 11, 2022 at 1:09 pm

    Mangler de ikke en efterhævning? Jeg kan ikke få mine pølsebrød til at hæve nok i ovnen

    Svar
  3. Lise

    juni 10, 2022 at 10:30 pm

    Pølsebrødene ser lækre ud! Hvis man ælter i hånden, venter man så også med smørret til allersidst?
    Lise

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      juni 11, 2022 at 6:59 am

      Hej Lise
      Det er bestemt også lækre pølsebrød, og ja, i hånden æltes smørret også med til sidst.
      God bagelyst.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar

Mere inspiration

  • billede med pølsehorn bagt med fuldkornsmel
    Verdens bedste pølsehorn med fuldkorn
  • Billede af sandwichboller.
    Sandwichboller - lækre og nemme brød til sandwich
  • Billede med rabarberbrud.
    Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan
  • Rugboller
    Rugboller - skøn opskrift med rugmel og hvidtøl

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af squashfritter.

Squashfritter - sprøde og lækre fritter af squash

uge34-bedsteVinkøbMV

Ugens vine, uge 34, 2025: 20 topkøb fra Australien til Champagne!

Ugens madplan uge 34

Ugens madplan uge 34 med skøn aftensmad til hele ugen

Billede af hvid bolognese.

Hvid bolognese uden tomater

Billede af kyllingelår i fad med tomater og kartofler.

Kyllingelår i fad med tomater og kartofler

Billede resultat for kalkun nuggets.

Sprøde kalkun nuggets i panko rasp

Forsiden lige nu

billede med squashfrikadeller
Squashfrikadeller - vegetariske deller med squash→ Se opskriften
billederesultat for vegetarisk pastaret
Vegetarisk pastaret med squash og tomater på 15 min.→ Se opskriften
billede til peberfrugt i peberfrugt
Peberfrugt i peberfrugt med kylling og blomkål→ Se opskriften
Billede med figner.
Figner - opskrifter med figen, sæson, og holdbarhed→ Se opskriften
billede med kefirboller
Kefirboller - koldhævede→ Se opskriften
Billede af kyllingelår i fad med tomater og kartofler.
Kyllingelår i fad med tomater og kartofler→ Se opskriften
Ugens madplan uge 34
Ugens madplan uge 34 med skøn aftensmad til hele ugen→ Se opskriften
Billede resultat for kalkun nuggets.
Sprøde kalkun nuggets i panko rasp→ Se opskriften
billede med brombærmarmelade
Brombærmarmelade - nem marmelade med brombær→ Se opskriften
Billede med havregryn.
Havregryn - fakta, opskrifter og derfor er havren så sund→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required