En god opskrift på 16 fuldkorns pølsebrød, som gør dine hotdogs lidt sundere. Pølsebrødene bages med fuldkorns hvedemel.
Så er der opskrift på skønne fuldkorns pølsebrød.
Pølsebrød er næsten en national spise, som vi jo nyder til pølser eller i en god hotdog. Prøv eks. lige den hotdog du finder i linket her.
Her har jeg dog lavet en version af de klassiske pølsebrød med fuldkorn, som trods alt gør brødene lidt sundere og lidt mere mættende.
Se også: Pølsebrød - opskrift på nemme brød til pølser
Opskriften giver 16 lækre og luftige pølsebrød med fuldkorn.
Opskrift på fuldkorns pølsebrød
Fuldkorns pølsebrød - 16 grove og luftige hotdog brød
Ingredienser
- 20 g gær
- 2,5 dl vand - lunkent, ca. 38 grader varmt
- 0,5 tsk salt
- 1 æg
- 50 g sukker
- 350 g hvedemel
- 150 g fuldkorns hvedemel
- 50 g smør - blødt
Fremgangsmåde
- Lunkent vand og gæren kommes i skålen til røremaskinen, og gæren røres ud i vandet.
- Rør så ægget ud i væsken, og bland almindeligt hvedemel, fuldkorns hvedemel, sukker og salt sammen i en anden skål, og ælt det gradvist ind i pølsebrødsdejen.
- Skær det bløde smør i mindre tern, og ælt det ind i dejen til sidst.
- Ælt dejen grundigt igennem i 8-10 minutter, og lad den hvile overdækket i 25 minutter.
- Tag dejen ud på et meldrysset bord, og virk hurtigt din pølsebrødsdej op.
- Del dejen i 16 stykker, og tril til fuldkorns pølsebrød, som fordeles på to bageplader beklædt med bagepapir.
- Lad pølsebrødene hæve tildækket i ca. 45 minutter. Pensl derefter med vand.
- Bag pølsebrødene i en ovn ved 185 grader, hvor de skal bages i cirka 12 minutter. Brødene er færdige, når de gyldne og lækre.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Lad de færdigbagte fuldkorns pølsebrød køle af på en rist, så de ikke bliver fugtige i bunden.
Pølsebrødene kan sagtens fryses ned.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Anja Nørgaard
Jeg er enig med Jan K. Der må være noget der mangler lige efter man har formet pølsebrødene, noget efterhævning. Det er nogle meget små brød jeg har fået mig, slet ikke som dem på billedet.
Holger Rørby Madsen
Hej Anja
Tak for det - og I har ret. Linjen med hævetid var faldet ud. Lad dem hæve i ca. 45 minutter.
Alt det bedste
Holger
Jan K.
Mangler de ikke en efterhævning? Jeg kan ikke få mine pølsebrød til at hæve nok i ovnen
Lise
Pølsebrødene ser lækre ud! Hvis man ælter i hånden, venter man så også med smørret til allersidst?
Lise
Holger Rørby Madsen
Hej Lise
Det er bestemt også lækre pølsebrød, og ja, i hånden æltes smørret også med til sidst.
God bagelyst.
Alt det bedste
Holger