• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Tilberedning af frosne pommes frites i ovn (med gode tips)

Tilberedning af frosne pommes frites i ovn (med gode tips)

billederesultat for frosne pommes frites i ovn
4.8 fra 31 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
271
SHARES
FacebookMessenger271PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  24. juni 2024 - Udgivet:  30. januar 2021

Her kan du se hvordan du tilbereder færdigkøbte frosne pommes frites i ovn, og hvad du kan gøre for at give dem endnu mere og bedre smag. En hurtig guide.

Hvordan får man færdigkøbte og frosne pommes frites i ovn mere spændende?

Det spørgsmål har jeg fået en del gange fra jer, så derfor får du her lige et par gode tips til hvordan du kan peppe de frosne pommes frites lidt op. Meget simpelt.

Først vil jeg dog sige, at jeg til enhver tid vil anbefale dig, at du laver de lækre hjemmelavede fritter. Det er altså ret nemt, de smager godt og du kan lave dem med mindre fedtindhold - og dermed færre kalorier.

Omvendt ved jeg også godt at der er dage, hvor det bare skal gå lidt hurtigere, og hvor der ikke er tid til at lægge kartoffelstænger i koldt vand i en time.

Og her kan de frosne pommes frites være en fin ting, og de smager såmænd ganske udemærket. Samtidig er de rimelig billige, så hvad gør man så for at få lidt fut i de frosne fritter?

Jo, her følger et par simple råd, der helt sikkert vil løfte de færdigkøbte pommes fritter i smag og konsistens.

Frosne pommes frites opskrift

Du skal bruge en pose frosne pommes fritter til fire personer.

Det er sådan set ligegyldigt om det er de normale pommes frites, de bølgeskårne eller de tynde stave, for fremgangsmåden er den samme.

Dog kan der være lidt forskel på tiden de skal have i ovnen, og her kan du lige læne dig lidt op af teksten på posen.

Der er naturligvis forskel på kvaliteten, men min erfaring er desværre den, at det ikke altid er de dyreste pommes frites i supermarkedets køledisk som også er de bedste. Eller omvendt.

Så her kan du prøve dig lidt frem indtil du finder din egen favorit.

Olie

For at de færdigkøbte pommes frites ikke bliver kedelige og tørre under tilberedningen i ovnen, skal de lige friskes op med lidt olie.

Så vend fritterne med 2-3 spiseskefulde god solsikkeolie, så olien er godt fordelt. Gør det eventuelt ad flere omgange, og tilsæt olie i passende mængde, så kartoffelstængerne bliver fedtede af olien - men heller ikke så de svømmer i den.

Fordel derefter de frosne pommes frites på en bageplade med bagepapir. Og husk de skal ligge i ét lag - ellers er de svære at få sprøde.

Lækre pommes frites fortjener selvfølgelig en hjemmelavet bearnaisesauce.

Krydderier

Du skal også prøve at krydre de frosne fritter.

Prøv at drysse dem med paprika, hvidløgspulver eller det særlige pommes frites krydderi, som kan købes i de fleste supermarkeder.

Det giver altså fritterne noget mere smag.

Halvvejs gennem tilberedningstiden vendes dine pommes frites i ovnen, og så krydres de lidt mere.

Varmluft eller almindelig varme

Skal man bruge varmluft eller almindelig varme (over- og undervarme) til stegning af pommes frites i ovnen?

Jeg har eksperimenteret med det, og synes det bedste resultat fås ved varmluft.

Varmen fordeles bedre, og her er et godt trick, at lukke dampen ud af ovnen et par gange de sidste fem minutter af tilberedningstiden.  Det gør altså fritterne endnu mere sprøde.

Temperatur

Også temperaturen har jeg leget lidt med, og her vil jeg mene, at det bedste resultat fås ved 220 grader.

Så ind i ovnen med fritterne ved 220 grader varmluft - så er du godt på vej mod lækre pommes frites.

Tilberedningstid

Tilberedningstiden er lidt sværere at angive præcist.

Normalt vil jeg sige omkring de 20 minutter, men jeg synes altså der kan være stor forskel på tiden.

Nogle gange har jeg givet de frosne pommes frites op mod 30 minutter, før jeg synes de var perfekt sprøde.

Andre gange har lige knap 20 minutter været nok.

Så det bedste råd er, at du holder øje med ovn og fritter, snupper en når de begynder at se færdige ud, og ellers tager dem ud når du synes de er perfekte.

Salt

De frosne fritter vendes som sagt i olie og krydres inden de kommer i ovnen, men vent med saltet.

Først når pommes fritterne er sprøde og færdige i ovnen skal de saltet.

Gerne med en god omgang flagesalt, og det er altså saltet der giver det sidste til en god pommes frites.

Se også her hvordan du laver hjemmelavede kartoffelchips.

Opskrift på frosne pommes frites i ovn

billederesultat for frosne pommes frites i ovn
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Tilberedning af frosne pommes frites i ovn (med gode tips)

4.78 fra 31 stemmer
Her kan du se hvordan du tilbereder færdigkøbte frosne pommes frites i ovn, og hvad du kan gøre for at give dem endnu mere og bedre smag. En hurtig guide.
Forb. tid 5 minutter min
Tilb. tid 20 minutter min
Samlet tid 25 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Tilbehør
Køkken: Amerikansk
Kalorier: 580
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 750 g pommes frites - direkte fra frost
  • 3 spsk olie
  • paprika
  • hvidløgspulver
  • salt

Fremgangsmåde
 

  1. Forvarm ovnen til 220 grader varmluft.
  2. De frosne pommes frites vendes med olie, gerne en solsikkeolie.
  3. Bred dem ud på en bageplade, så de ikke ligger i lag.
  4. Krydr med paprika og hvidløgspulver.
  5. Bages midt i ovnen i ca. 20 minutter - eller indtil de er flotte og gyldne. Vendes gerne halvvejs for at sikre mere sprøde fritter.
  6. Drysses med salt inden servering.

Næringsindhold

Kalorier: 580kcalKulhydrater: 57gProtein: 5gFedt: 39gMættet fedt: 10gFlerumættet fedt: 3gEnkelumættet fedt: 24gNatrium: 919mgKalium: 806mgKostfibre: 8gVitamin C: 12mgCalcium: 17mgJern: 3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Sådan laver du frosne pommes frites i ovn. Velbekomme.

Se også: Pommes Frites i airfryer

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Stop Hurting.Com

    maj 28, 2020 at 9:41 pm

    Du kan sagtens komme pa forkant med de hjemmelavede pommes frites. Kartoffelbadene har fx kun godt af at sta i det kolde vand i et par timer. 

    Svar
  2. Malene Kragh

    april 03, 2020 at 3:32 pm

    Hej Holger 🙂

    Du skriver “vent med salt til de er kommet ud af ovnen” men pommes frites krydderi inderholder salt og det skal jo tilføjes inden de kommer i ovnen? 🤔

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Forsiden lige nu

Billede af ramen.
Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe→ Se opskriften
billede til Sund aftensmad
Sund aftensmad - nemme og lækre retter→ Se opskriften
Kylling med blomkål i fad er en nem ret, hvor du også kommer porrer og gulerødder i fadet sammen med fløde og bouillon. Retten kan nydes som den er, eller serveres med ris eller pasta. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Kylling med blomkål, porrer og gulerødder i fad→ Se opskriften
salat med laks og ærter
Salat med laks og ærter→ Se opskriften
kartoffelsalat med asparges
Kartoffelsalat med asparges, tomat og sennepsdressing→ Se opskriften
billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required