Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Viden om mad › Frosne fisk - tilberedning, optøning og andre facts

Frosne fisk - tilberedning, optøning og andre facts

Frosne fisk
Del gerne:
1
SHARE
FacebookMessenger1PinterestEmailSMS

Frosne fisk skal optøs på en måde, så smagen bevares. Se hvordan. Læs også om holdbarhed, næringsværdi og tilberedning af fisk og skaldyr.

Frosne fisk og rejer er super at bruge i madlavningen, så vi får de sunde og gode fisk på trods af, at de ikke lige er i sæson.

Ofte er det endda billigere at købe fisk på frost end friske, som er pakket og ligger i supermarkedets køledisk.

Intet slår friskfangede fisk, det siger sig selv, men hvor mange kan få fat i dem i det daglige?

Og så er der det med prisen, der ikke altid følger med ens budget. Her kan frosne fisk, muslinger og rejer være gode alternativer.

Sådan skal du optø frosne fisk

Fisk skal optø langsomt i køleskabet. Det dur ikke at tø dem op i mikroovnen, for det kan medføre, at noget af fiskekødet ikke bliver optøet eller, at de tyndere stykker ligefrem bliver tilberedt.

Når vi så bruger fisken, risikerer vi at sidde med en ret, hvor noget af fisken er tør, andet er veltilberedt og måske endda råt visse steder.

Royal Greenland anbefaler i stedet, at vi placerer fisken på en bakke eller rist med en bakke under - og tør den op i køleskabet, som ikke skal være over fem grader.

Tøs de op i en lukket pose, vil de ligge i det smeltede vand, og det betyder, at det går ud over smagen.

Holdbarhed

Frosne fisk har en holdbarhedsdato på pakken. Denne dato gælder kun, så længe du opbevarer fisken i fryseren.

Efter optøning kan fisken holde op til et døgn i et køleskabet.

Tilberedning og anvendelse

Når du køber frosne fisk, kan du tilberede dem, akkurat som du tilbereder friske fisk. Når de er optøede vel at mærke.

Kommes en frossen fisk på stegepanden eller i ovnen, vil vandet løbe ud, og dermed ændrer fiskens konsistens sig ofte til at blive tør.

Dette gælder naturligvis ikke for de frosne fiskeprodukter som fiskefileter, som er produceret med henblik på at blive brugt direkte fra fryseren.

Kan man fryse optøede fisk igen?

Det er muligt at fryse fisk ned, som allerede har været optøede. Du skal dog vide, at de bliver mere tørre i kødet, hvis du gør det.

Royal Greenland fraråder, at man fryser rejer ned, efter de har været optøede.

Er frosne fisk mindre sunde end friske?

Fisk er sund spise ikke mindst på grund af Omega-3 fedtsyrer og D-vitaminer. Fødevarestyrelsen anbefaler ligefrem, at vi spiser 350 gram fisk om ugen.

Men er de også det som frosne? Svaret er ja. Hverken vitaminer eller de gode fedtsyrer forsvinder, når fisk fryses ned for derefter at blive optøet og tilberedt.

Du kan også læse artiklen om næringsværdien i frosne grøntsager og frugter her.

Her er et udvalg af vores gode fiskeopskrifter:

Indbagt torsk med feta og spinat

Laks med porrer og spidskål i fad

Torsk med kål og karry

Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Retsina
    Retsina (en 2000-årig græsk specialitet)
  • Icewine
    Eiswein eller Icewine (unik vin lavet af frosne druer)
  • Billede af selleritoppe.
    Hvad kan man bruge selleritoppe til?
  • Billede af chokoladekage med revner.
    Derfor revner din chokoladekage

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer, der støtter op om vores store madunivers.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.