• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Shop
  • PLUS
Du er her: Forside › Viden om mad › Frosne fisk - tilberedning, optøning og andre facts

Frosne fisk - tilberedning, optøning og andre facts

Frosne fisk
Del gerne:
1
SHARE
FacebookMessenger1PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 7. december 2022 - Udgivet: 8. december 2022

Frosne fisk skal optøs på en måde, så smagen bevares. Se hvordan. Læs også om holdbarhed, næringsværdi og tilberedning af fisk og skaldyr.

Frosne fisk og rejer er super at bruge i madlavningen, så vi får de sunde og gode fisk på trods af, at de ikke lige er i sæson.

Ofte er det endda billigere at købe fisk på frost end friske, som er pakket og ligger i supermarkedets køledisk.

Intet slår friskfangede fisk, det siger sig selv, men hvor mange kan få fat i dem i det daglige?

Og så er der det med prisen, der ikke altid følger med ens budget. Her kan frosne fisk, muslinger og rejer være gode alternativer.

Sådan skal du optø frosne fisk

Fisk skal optø langsomt i køleskabet. Det dur ikke at tø dem op i mikroovnen, for det kan medføre, at noget af fiskekødet ikke bliver optøet eller, at de tyndere stykker ligefrem bliver tilberedt.

Når vi så bruger fisken, risikerer vi at sidde med en ret, hvor noget af fisken er tør, andet er veltilberedt og måske endda råt visse steder.

Royal Greenland anbefaler i stedet, at vi placerer fisken på en bakke eller rist med en bakke under - og tør den op i køleskabet, som ikke skal være over fem grader.

Tøs de op i en lukket pose, vil de ligge i det smeltede vand, og det betyder, at det går ud over smagen.

Holdbarhed

Frosne fisk har en holdbarhedsdato på pakken. Denne dato gælder kun, så længe du opbevarer fisken i fryseren.

Efter optøning kan fisken holde op til et døgn i et køleskabet.

Tilberedning og anvendelse

Når du køber frosne fisk, kan du tilberede dem, akkurat som du tilbereder friske fisk. Når de er optøede vel at mærke.

Kommes en frossen fisk på stegepanden eller i ovnen, vil vandet løbe ud, og dermed ændrer fiskens konsistens sig ofte til at blive tør.

Dette gælder naturligvis ikke for de frosne fiskeprodukter som fiskefileter, som er produceret med henblik på at blive brugt direkte fra fryseren.

Kan man fryse optøede fisk igen?

Det er muligt at fryse fisk ned, som allerede har været optøede. Du skal dog vide, at de bliver mere tørre i kødet, hvis du gør det.

Royal Greenland fraråder, at man fryser rejer ned, efter de har været optøede.

Er frosne fisk mindre sunde end friske?

Fisk er sund spise ikke mindst på grund af Omega-3 fedtsyrer og D-vitaminer. Fødevarestyrelsen anbefaler ligefrem, at vi spiser 350 gram fisk om ugen.

Men er de også det som frosne? Svaret er ja. Hverken vitaminer eller de gode fedtsyrer forsvinder, når fisk fryses ned for derefter at blive optøet og tilberedt.

Du kan også læse artiklen om næringsværdien i frosne grøntsager og frugter her.

Her er et udvalg af vores gode fiskeopskrifter:

Indbagt torsk med feta og spinat

Laks med porrer og spidskål i fad

Torsk med kål og karry

Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Billede af selleritoppe.
    Hvad kan man bruge selleritoppe til?
  • Billede af chokoladekage med revner.
    Derfor revner din chokoladekage
  • Billede til artikel om grapefrugt og forhøjet kolesteroltal.
    Er grapefrugt godt mod forhøjet kolesteroltal?
  • Sæson i juli
    Sæson i juli: Se alle de danske frugter og grøntsager

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af cremet spidskål med porre og ovnbagte kyllingeboller.

Cremet spidskål med porre og ovnbagte kyllingeboller

Billede af blommemuffins

Blommemuffins (lækre muffins med blommer)

Billede med havregrynsbrød.

Havregrynsbrød (nemt brød med havregryn og havreklid)

Billede med auberginefad.

Auberginefad (med aubergine, squash og tomatsauce)

Ugens vine, uge 35, 2025

Ugens vine, uge 35, 2025: Frankrig dominerer med 9 topkøb

Billede af millionsalsiccia.

Millionsalsiccia (med pasta, grøntsager og tomatsauce)

Forsiden lige nu

Billede med auberginefad.
Auberginefad (med aubergine, squash og tomatsauce)→ Se opskriften
billede til Sund aftensmad
Sund aftensmad (nemme og lækre retter)→ Se opskriften
billede til kylling Gong Bao
Kylling Gong Bao - lækker kinesisk mad→ Se opskriften
laks med porrer i fad
Laks med porrer og spidskål - en populære fiskeret→ Se opskriften
syltede citroner saltcitroner
Syltede citroner - nem opskrift på saltcitroner→ Se opskriften
Billede af millionsalsiccia.
Millionsalsiccia (med pasta, grøntsager og tomatsauce)→ Se opskriften
indisk karryret med kylling
Indisk karryret med kylling, kikærter og spinat→ Se opskriften
billede med chokoladekage
Alletiders mumse chokoladekage (nem opskrift)→ Se opskriften
Billede til mukimame med bulgur.
Mukimame med bulgur, bønner og vinaigrette→ Se opskriften
billede med blomkålspure
Blomkålspure: Cremet og lækker pure med blomkål→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her