• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Brød › Frøsnappere

Frøsnappere

billede med frøsnappere med remonce
Lækre og nemme frøsnappere med remonce, som du snildt kan bage til morgen- eller brunchbordet. Uden wienerbrødsdej, men i stedet med en let gærdej. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverdend.dk.

Opdateret:  26. april 2024 - Udgivet:  9. oktober 2021

Del gerne:
363
SHARES
FacebookMessenger363PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Den bedste opskrift på frøsnappere med remonce, som kan laves på under en time. Frøsnapperne laves med gærdej, og er derfor nemme at gå til.
  2. Hvorfor hedder det frøsnappere?
  3. Opskrift på hjemmebagte frøsnappere
  4. Nemme frøsnappere med remonce
  5. Ingredienser
  6. Fremgangsmåde
  7. Næringsindhold
  8. Video
  9. Note
Gå til opskrift

Den bedste opskrift på frøsnappere med remonce, som kan laves på under en time. Frøsnapperne laves med gærdej, og er derfor nemme at gå til.

Frøsnappere er populære brød, der faktisk også er nemme at lave selv.

Du kan godt lave dem med en wienerbrød - og sådan bliver de ofte fremstillet.

Men prøv også denne version med en let gærdej - for de er faktisk mindst lige så gode. Og lidt mindre fede i smag og konsistens.

Hvorfor hedder det frøsnappere?

Hvor kommer navnet på frøsnapperen fra? Ja, det er faktisk et godt spørgsmål, som der ikke findes entydige svar på.

Et bud er, at navnet er inspireret af Ole Lund Kirkegaards populære klassiker "Orla Frøsnapper". Og at en bager er blevet inspireret af Orla Frøsnapper til det gode stykke bagværk.

En anden tese er, at navnet er henledt på frøens lange tunge - men her er det så underligt at frøsnapperne er snoede.

Svaret blæser lidt i vinden, men de mulige bud er da meget sjove. Kender du svaret? Så skriv det lige i kommentarfeltet længere nede.

Opskriften giver 10 stk.

Vild med morgenbrød? Så prøv også disse:

  • Københavnerbirkes
  • Spandauer
  • Croissant opskrift

Opskrift på hjemmebagte frøsnappere

billede med frøsnappere med remonce

Nemme frøsnappere med remonce

Den bedste opskrift på frøsnappere med remonce, som kan laves på under en time. Frøsnapperne laves med gærdej, og er derfor nemme at gå til.
Bedømmelse
4.7 fra 22 stemmer
RetKager
Arbejdstid: 15 minutter minutter
Tilberedning: 15 minutter minutter
Samlet tid: 50 minutter minutter
Antal 10 stk.
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 200 g mælk - lun
  • 30 g gær
  • 1 tsk sukker
  • 400 g hvedemel
  • 1 tsk salt
  • 100 g smør - blødt
  • 1 æg

Remonce

  • 100 g smør - blødt
  • 50 g sukker

Pynt

  • 1 æg
  • blå birkes
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Fremgangsmåde

  • Gæren smuldres i mælk tilsat sukker og røres ud. Hældes derefter i skål til røremaskine med påsat dejkrog.
  • Hvedemel tilsættes sammen med salt, blødt smør og et æg. Ælt dejen i cirka 10 minutter ved middel hastighed.
  • Dejen virkes op - se her hvordan du virker dej op. Lad den hvile fem minutter mens du lægger et stykke bagepapir på en bageplade og stiller røremaskinen væk.
  • Rør også det bløde smør godt sammen med sukker til din remonce, og pisk ægget sammen til pensling.
  • Rul dejen ud på et meldrysset bord - dejen skal være et rektangel på cirka 40 gange 25 centimeter.
  • Fordel remoncen på dejen, og fold en tredjedel på den lange side ind over midten, hvorefter den sidste tredjedel foldes ind over denne. Rul dejen lidt ud så den bliver cirka 50 gange 15 centimeter.
  • Pensl med æg og drys med blå birkes.
  • Skær derefter strimler ud i cirka 4 centimeters bredde - så du får 10 frøsnappere i alt.
  • Sno hver strimmel rundt nogle gange og læg dem på bagepladen. Der kan lægges fem i hver række - altså 10 stk. ialt.
  • Lad frøsnapperne hæve i cirka 20 minutter. Imens forvarmes ovnen til 200 grader almindelig over- og undervarme.
  • De skønne frøsnappere bages i cirka 15 minutter, så de er flotte og gyldne. Pas dog på de ikke bliver for mørke.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
338
% Daglig værdi*
Fedt
 
18
g
28
%
Mættet fedt
 
11
g
69
%
Transfedt
 
1
g
Flerumættet fedt
 
1
g
Enkelumættet fedt
 
5
g
Kolesterol
 
78
mg
26
%
Natrium
 
383
mg
17
%
Kalium
 
108
mg
3
%
Kulhydrater
 
37
g
12
%
Kostfibre
 
1
g
4
%
Sukker
 
7
g
8
%
Protein
 
6
g
12
%
Vitamin A
 
580
IU
12
%
Vitamin C
 
0.003
mg
0
%
Calcium
 
41
mg
4
%
Jern
 
2
mg
11
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video

Kom med din mening

Note

Lad gerne de nybagte frøsnappere køle en smule af inden de spises.

De kan i øvrigt sagtens fryses ned.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Lillian Pedersen

    november 23, 2022 at 10:20 am

    Fryses de bagte eller ubagte??

    Svar
  2. Anne

    januar 13, 2021 at 3:35 pm

    Kan dejen laves dagen før og så bages om morgenen?

    Svar
  3. Pia Buchholt

    maj 02, 2020 at 2:35 pm

    Det var en lækker dej at arbejde med. Kan man lave andet ud af dejen. Har i prøvet det. Jeg hadede gær dej bl.a. fordi det klister. Men denne her dej er utrolig lækker at arbejde med.

    Svar

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Billede med nikujaga.

Nikujaga - opskrift på en populær japansk gryderet

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer og gem dine favoritter - bliv medlem af Madens Verden nu
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required