Her får du min opskrift på forloren kylling. Det er lækker og børnevenlig hverdagsmad, hvor du laver et farsbrød med hakket kylling.
Forloren kylling er et lækkert farsbrød, som du laver med hakket kylling.
Farsbrødet omvikles med skiver af bacon, og skyen i fadet trylles nemt om til en helt vidunderlig sovs.
Der er masser af smag i retten med forloren kylling, men retten er stadig mild, og derfor meget børnevenlig.
Jeg kan dog godt love, at voksne også bliver vilde med retten, og opskriften er beregnet som aftensmad til fire personer.
Opskrift på forloren kylling
Ingredienser
Farsbrød
- 800 gram hakket kylling typisk svarende til to pakker
- 2 teskefulde salt
- friskkværnet peber
- 2 teskefulde løgpulver
- 1 teskefuld hvidløgspulver
- 2 spiseskefulde hvedemel
- 2 spiseskefulde rasp
- 1 deciliter mælk måske lidt mere
- 2 æg
- 8 skiver bacon
Væde i fadet
- 2,5 deciliter mælk
- 1,5 deciliter vand
Desuden anvendes
- 2 deciliter kyllingefond eller hønsebouillon
- 2 deciliter fløde
- 3 teskefulde ribsgele
- madkulør
- 2 teskefulde Maizena majsstivelse
Sådan gør du
- K0m det hakkede kyllingekød i en skål sammen med salt og friskkværnet peber. Rør farsen sammen. Du kan også bruge en hånd til at ælte kyllingefarsen.
- Tilsæt så løgpulver, hvidløgspulver, hvedemel, rasp, mælk og æg. Rør eller ælt farsen igennem. Farsen til forloren kylling skal være så fast, at du kan forme det til et farsbrød, men heller ikke så fast, at kødet bliver for tørt under stegningen. Mængderne her plejer at passe, men tilsæt evt. lidt mere mælk.
- Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
- Smør et ildfast fad med lidt olie. Kom farsen i fadet og form det til et aflangt farsbrød.
- Dæk din forlorne kylling med baconskiver, der lægges på tværs af farsbrødet. Stop enderne ind under farsbrødet.
- Nu skal den forloren kylling i ovnen. Først får den 25 minutter, hvorefter du tilsætter væden til fadet (mælk og vand), og så steges farsbrødet færdigt i yderligere 25 minutter.
- Tag det færdigbagte farsbrød ud af ovnen og læg det på et skærebræt.
- Sigt skyen over i en lille gryde, hvor den koges op sammen med kyllingefond, fløde og ribsgele. Evt. også en spiseskefuld gastrik eller lidt citronsaft. Kan dog udelades.
- Juster farven på saucen med lidt madkulør, og jævn din sovs med lidt Maizena majsstivelse, der er rørt udrørt i en smule vand.
- Smag sovsen til med salt og friskkværnet peber, og evt. også lidt mere ribsgele.
Næringsindhold
Tips
Forloren kylling skæres ud i skiver og serveres sammen med den lækre sovs.
Som tilbehør kan du eks. serveres kartoffelkroketter, som du sagtens kan tilberede sammen med farsbrødet i ovnen.
Dertil evt. dampet broccoli. En spidskålssalat med æble og avocado passer også perfekt til.
Se også disse opskrifter:
Forloren hare - opskrift på en klassiker med vildtsovs
John Holberg
Hej Holger
Forloren kylling er vel ikke det rigtige navn for denne ret.
Det er jo netop kylling.
Må jeg foreslå forloren fasan i stedet.
Mvh
John
Louise
Kan den fryses