• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Forloren and - svinemørbrad fyldt med svesker

Forloren and - svinemørbrad fyldt med svesker

forloren and
5 fra 11 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
88
SHARES
FacebookMessenger88PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  22. november 2021 - Udgivet:  15. november 2021

Her er min opskrift på forloren and, der intet har med and at gøre. Det er en snyderet med svinemørbrad, der fyldes med svesker og æble.

Forloren and er en såkaldt snyderet, som vi også kender det forloren hare og andre danske retter.

Retten har altså intet med and at gøre, men i stedet er der tale om en svinemørbrad, der fyldes med svesker og æble.

Man kunne altså også kalde retten for mørbrad fyldt med svesker, og det er inspirationen fra andestegen kommer ind.

For svinemørbraden fyldes altså med svesker og æble, præcis som når du tilbereder den klassiske and.

Det er både en hurtig og velsmagende ret, og sovsen skal du også glæde dig til. Opskriften er beregnet til fire personer.

Se også disse opskrifter:

Forloren agerhøne

Forloren pindsvin

Forloren skildpadde

Forlorne harekillinger

Opskrift på forloren and

forloren and
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Forloren and

5 fra 11 stemmer
Her er min opskrift på forloren and, der intet har med and at gøre. Det er en snyderet med svinemørbrad, der fyldes med svesker og æble.
Forb. tid 20 minutter min
Tilb. tid 20 minutter min
Samlet tid 40 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Kalorier: 380
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 1 svinemørbrad - afpudset og åbnet
  • salt og friskkværnet peber
  • 10 svesker - uden sten
  • 0,5 æble - i tynde både
  • smør - til stegning
  • 3 dl hønsebouillon
  • 2 spsk gastrik - eller eddike
  • Lidt majsstivelse - udført i en smule koldt vand
  • 1 dl fløde

Fremgangsmåde
 

  1. Svinemørbrad afpudses for sølvsene og fedt. Skæres derefter op på langs og foldes ud. Læg en frysepose over og bank kødet let.
  2. Krydr med salt og friskkværnet peber. Læg en række tynde æblebåde og svesker ned langs midten på langs.
  3. Fold mørbraden sammen til en forloren and, og luk den med kødnåle eller bind den med bomuldssnor.
  4. Brun kødet i lidt smør i en stegegryde, og den fyldte mørbrad med svesker brunes på begge sider.
  5. Tilsæt to deciliter hønsebouillon, og lad nu den fyldte svinemørbrad simre under låg i ca. 9 minutter.
  6. Vend derefter mørbraden om, læg låg på og lad kødet simre færdig i 9 minutter på den anden side.
  7. Tag kødet op og læg det på et skærebræt.
  8. Kog skyen op og kom den sidste deciliter af bouillonen ved. Tilsæt lidt fløde og gastrik, og jævn med lidt majsstivelse, der er udrørt i lidt koldt vand. Smag til med salt og peber, men sovsen er formentlig saltet tilstrækkeligt.

Næringsindhold

Kalorier: 380kcalKulhydrater: 23gProtein: 32gFedt: 18gMættet fedt: 9gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 5gTransfedt: 0.2gKolesterol: 133mgNatrium: 861mgKalium: 831mgKostfibre: 2gSukker: 14gVitamin A: 666IUVitamin C: 1mgCalcium: 41mgJern: 2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Serveringsforslag

Forloren and skæres ud i passende skiver, og serveres med den lækre sovs, brunede kartofler og rødkålssalat.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af sød kartoffelgryde.

Sød kartoffelgryde - lækker gryderet med søde kartofler

Billede af grillede grøntsager.

Grillede grøntsager - sundt tilbehør lavet på grill

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Forsiden lige nu

mad på 30 minutter
Mad på 30 minutter (lækre retter på en halv time)→ Se opskriften
billede med simpel pastaret
Simpel pastaret - nem mad uden gryde og pande→ Se opskriften
billederesultat for æggewraps med laks og kylling
Æggewraps - skøn opskrift med laks eller kylling→ Se opskriften
billede med creme anglaise med jordbær
Creme Anglaise med jordbær (lækker vaniljecreme)→ Se opskriften
billede med grøn kartoffelsalat
Grøn kartoffelsalat med ærter og majs→ Se opskriften
vegetar kødsovs uden kød
Vegetar kødsovs: En lækker pastasauce uden kød→ Se opskriften
Hyldeblomst
Hyldeblomst - sommerlige opskrifter og fakta→ Se opskriften
torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé
Torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé→ Se opskriften
edamamesalat med tomat og dressing
Simpel edamamesalat med tomat og agurk→ Se opskriften
Billede resultat for jordbær parfait
Jordbær parfait - nem jordbæris uden ismaskine→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required