• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Kager › Florentiner - sprøde og flotte nøddekager

Florentiner - sprøde og flotte nøddekager

Florentiner
4.6 fra 7 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
61
SHARES
FacebookMessenger61PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 7. juni 2022 - Udgivet: 21. februar 2022

Florentiner er de lækreste sprøde småkager lavet af nødder, som karamelliseres. Og så pyntes kagerne med smeltet chokolade.

Florentiner er sprøde og smager af karamel og nødder, sammen med chokolade er det virkelig en lækker kombination.

Jeg har altid været vild med kiks og sprøde småkager, så denne opskrift er bestemt en af mine yndlings.

Hos nogen konditorier vil du også finde dem med et lag af smørcreme, hvilke også smager rigtig godt. Dog synes jeg, at de er lækre ,som de er, serveret sammen med en god kop kaffe.

Du kan enten vælge at bage dem direkte på en bageplade eller putte dem i forme. Jeg bager dem direkte på en plade, hvor de flyder en smule ud, så det er vigtigt at have stort mellemrum mellem hver kage.

Opskrift på florentiner

Florentiner
Rakel Seneca

Florentiner

4.58 fra 7 stemmer
Florentiner er de lækreste sprøde småkager lavet af nødder, som karamelliseres sammen. Og så er de pyntet med smeltet chokolade.
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 10 minutter min
Samlet tid 20 minutter min
Antal: 6 portioner
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 125 g smør
  • 1 spsk honning
  • 75 g sukker
  • 25 ml piskefløde
  • 50 g valnødder
  • 15 g hasselnødder
  • 15 g havregryn
  • 1 knivspids salt
  • 50 g mørk chokolade

Fremgangsmåde
 

  1. Start med at forvarme ovnen til 180 grader og gør to bageplader klar med bagepapir - eller brug forme.
  2. Tag nu en lille gryde og tilføj smør, honning, sukker og piskefløde. Varm det op og lad det koge sammen, indtil det begynder at tykne og have en temperatur på 120 grader.
  3. Hak halvdelen af nødderne groft og den anden halvdel fint. Kom dem i karamellen, tilføj også havregryn og salt. Rør det godt sammen.
  4. Fordel små klatter af dejen på bagepladen med stort mellemrum, da de flyder meget ud.
  5. Bag dem i cirka 10 minutter, eller indtil de er flot gyldne og flade.
  6. Lad dem køle ned. Smelt chokoladen og hæld den over kagerne, lad chokoladen størkne, og så er florentiner klar til servering.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tip

Du kan sagtens lave kagerne med smørcreme i midten. Prøv også at knuse dem og servere dem som sprødt drys over is eller som pynt på en kage.

Smagen af florentiner passer nemlig til alle slags desserter, fordi de indeholder typiske dessert-ingredienser.

Se også andre opskrifter med nødder:

Nøddekurve

Nøddehorn

Karamelliserede nødder til desserter

Om Rakel
Rakel Seneca

Rakel har boet i Indien de sidste tre år. Derfor er mange af hendes opskrifter inspireret af de varme himmelstrøg. Derudover har hun levet som vegetar i ni år, og deler lækre vegetar- og bageopskrifter, som alle kan nyde.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Brit

    juni 13, 2024 at 12:11 pm

    Kan man lave dem uden nødder? Evt med mandler?

    Svar
  2. Kathrine

    august 16, 2023 at 6:36 pm

    Har du mon et godt råd til opbevaring, hvis de først skal bruges dagen efter? Og ved 6 portioner, hvor mange styk er det ca.? For jeg forestiller mig at man kan sikkert spise mere end en… 🙂

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af kartofler med dillercreme dildcreme.

Kartofler med dillercreme (dildcreme)

Billede af salat med torsk og grøntsager.

Salat med torsk, tomater, broccoli og avocado

Ugens vine uge 29, 2025

Ugens vine uge 29, 2025 med gode vine fra New Zealand og boblende rosé

Ugens madplan uge 29

Ugens madplan uge 29 byder på dejlig aftensmad til hele ugen

Billede af pighvarsalat.

Pighvarsalat - salat med rester af pighvar eller anden hvidfisk

Billede af stegt fennikel med ærter og grønne asparges.

Stegt fennikel med ærter og grønne asparges

Forsiden lige nu

Lasagne retter under 500 kalorier
10 madopskrifter på retter med under 500 kalorier→ Se opskriften
Ugens madplan uge 29
Ugens madplan uge 29 byder på dejlig aftensmad til hele ugen→ Se opskriften
Billede resultat for tilbehør til aftensmad
12 opskrifter på tilbehør til aftensmad→ Se opskriften
wok med edamamebønner og kylling
Wok med edamamebønner og kylling→ Se opskriften
billederesultat for havregrødsboller
Opskrift på lækre havregrødsboller→ Se opskriften
Hvad skal vi have at spise?
Hvad skal vi have at spise? Her får du 9 lækre retter→ Se opskriften
billede med frugttærte
Frugttærte med kransekage og flødecreme→ Se opskriften
Ugens vine uge 29, 2025
Ugens vine uge 29, 2025 med gode vine fra New Zealand og boblende rosé→ Se opskriften
billede med hindbærsnittetærte
Hindbærsnittetærte med mazarin og lækkert fyld→ Se opskriften
billede for den du ved nok kage
Den du ved nok kage - nem opskrift på chokoladedrømmekage→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required