Florentiner er de lækreste sprøde småkager lavet af nødder, som karamelliseres. Og så pyntes kagerne med smeltet chokolade.
Florentiner er sprøde og smager af karamel og nødder, sammen med chokolade er det virkelig en lækker kombination.
Jeg har altid været vild med kiks og sprøde småkager, så denne opskrift er bestemt en af mine yndlings.
Hos nogen konditorier vil du også finde dem med et lag af smørcreme, hvilke også smager rigtig godt. Dog synes jeg, at de er lækre ,som de er, serveret sammen med en god kop kaffe.
Du kan enten vælge at bage dem direkte på en bageplade eller putte dem i forme. Jeg bager dem direkte på en plade, hvor de flyder en smule ud, så det er vigtigt at have stort mellemrum mellem hver kage.
Opskrift på florentiner
Florentiner
Ingredienser
- 125 gram smør
- 1 spsk honning
- 75 gram sukker
- 25 ml piskefløde
- 50 gram valnødder
- 15 gram hasselnødder
- 15 gram havregryn
- 1 knivspids salt
- 50 gram mørk chokolade
Sådan gør du
- Start med at forvarme ovnen til 180 grader og gør to bageplader klar med bagepapir - eller brug forme.
- Tag nu en lille gryde og tilføj smør, honning, sukker og piskefløde. Varm det op og lad det koge sammen, indtil det begynder at tykne og have en temperatur på 120 grader.
- Hak halvdelen af nødderne groft og den anden halvdel fint. Kom dem i karamellen, tilføj også havregryn og salt. Rør det godt sammen.
- Fordel små klatter af dejen på bagepladen med stort mellemrum, da de flyder meget ud.
- Bag dem i cirka 10 minutter, eller indtil de er flot gyldne og flade.
- Lad dem køle ned. Smelt chokoladen og hæld den over kagerne, lad chokoladen størkne, og så er florentiner klar til servering.
Få tilsendt opskriften på mail
Tip
Du kan sagtens lave kagerne med smørcreme i midten. Prøv også at knuse dem og servere dem som sprødt drys over is eller som pynt på en kage.
Smagen af florentiner passer nemlig til alle slags desserter, fordi de indeholder typiske dessert-ingredienser.
Se også andre opskrifter med nødder:
Brit
Kan man lave dem uden nødder? Evt med mandler?
Kathrine
Har du mon et godt råd til opbevaring, hvis de først skal bruges dagen efter? Og ved 6 portioner, hvor mange styk er det ca.? For jeg forestiller mig at man kan sikkert spise mere end en… 🙂