• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Dessert › Fløjlsgrød med kanelsukker

Fløjlsgrød med kanelsukker

billede til fløjlsgrød med Maizena
Fløjlsgrød med Maizena og en æggeblomme kan spises både af store og små. Foto: Karen Seneca, Madensverden.dk.

Opdateret:  16. november 2022 - Udgivet:  13. februar 2022

Del gerne:
110
SHARES
FacebookMessenger110PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Fløjlsgrød er en klassisk mormor-grød, som her bliver lavet af Maizena, mælk, sukker og en æggeblomme. En cremet, lækker grød for alle.
  2. Opskrift på fløjlsgrød med Maizena
  3. Fløjlsgrød
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Tip
Gå til opskrift

Fløjlsgrød er en klassisk mormor-grød, som her bliver lavet af Maizena, mælk, sukker og en æggeblomme. En cremet, lækker grød for alle.

Fløjlsgrød er en god, gammeldags ret, som kan laves på hvedemel eller Maizena.

Jeg foretrækker Maizena, og pisker altid en æggeblomme i grøden, for så bliver den ekstra cremet og lækker.

Du kan spise den til morgenmad eller dessert. Og så kan den serveres for helt små børn, da den er uden gryn og 'klumper'.

Opskrift på fløjlsgrød med Maizena

billede til fløjlsgrød med Maizena

Fløjlsgrød

Fløjlsgrød er en klassisk mormor-grød, som her bliver lavet af Maizena, mælk, sukker og en æggeblomme. En cremet, lækker grød for alle.
Bedømmelse
4.6 fra 33 stemmer
RetMorgenmad
Arbejdstid: 2 minutter minutter
Tilberedning: 10 minutter minutter
Samlet tid: 12 minutter minutter
Antal 2 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Karen Seneca

Ingredienser

  • 4 dl mælk
  • 20 g Maizena
  • 1 æggeblomme
  • 1 tsk sukker
  • Lidt salt
  • kanel - med sukker

Fremgangsmåde

  • Rør Maizenaen ud i en halv dl. mælk.
  • Bring resten af mælken i kog, og pisk Maizena-blandingen i.
  • Bring det i kog igen og pisk i to-tre minutter. Tilsæt sukker og lidt salt, rør rundt.
  • Tag gryden af varmen og pisk en æggeblomme i.
  • Server din fløjlsgrød med kanelsukker på toppen eller frugtkompot. Velbekomme.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
141
% Daglig værdi*
Fedt
 
3
g
5
%
Mættet fedt
 
1
g
6
%
Flerumættet fedt
 
1
g
Enkelumættet fedt
 
1
g
Kolesterol
 
103
mg
34
%
Natrium
 
87
mg
4
%
Kalium
 
370
mg
11
%
Kulhydrater
 
20
g
7
%
Kostfibre
 
1
g
4
%
Sukker
 
12
g
13
%
Protein
 
9
g
18
%
Vitamin A
 
538
IU
11
%
Calcium
 
289
mg
29
%
Jern
 
0.4
mg
2
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tip

Maizena er god at bruge til grød og vælling, da det består af majsstivelse og ikke indeholder gluten.

Du kan sagtens lave denne Maizenagrød som gammeldags fløjlsgrød uden æggeblomme.

Se flere grød-opskrifter:

Havregrød

Pærevælling

Hirsegrød

Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Lars Thorkild

    juli 02, 2024 at 8:28 pm

    Jeg vil gerne lave fløjelsgrød. Skal jeg bruge rismel, maizena-jævner eller maizena-stivelse.
    Ser er ingen i Netto, der kan hjælpe mig eller sige, hvilket melprodukter jeg skal købe.
    Opskriften er fint formuleret, men nævner ikke noget om, hvilken maizena-produkt jeg skal bruge. Kan Maizena sælges under andre navne ?

    Svar
  2. Monica Petersen

    august 16, 2022 at 11:47 am

    hvor meget er 30 ml i gram

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      august 16, 2022 at 12:34 pm

      Hej Monica
      Jeg har lige rettet den til - du skal bruge ca. 20 gram.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  3. Niels Jørgen

    maj 27, 2022 at 10:23 pm

    hej opskrift til Rismelsgrød?

    Svar
  4. Dorte Silleborg

    maj 27, 2022 at 3:44 pm

    Hvor meget er 30 ml maizena i skefulde?.
    Skal det være minimælk?

    Svar

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv medlem af Madens Verden nu
Du får et medlemskab for kun 295 kroner for et HELT år!
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required