• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Hjemmelavede flødeboller med eller uden kokos

Hjemmelavede flødeboller med eller uden kokos

Billede resultat for hjemmelavede flødeboller
4.7 fra 9 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
43
SHARES
FacebookMessenger43PinterestEmailSMSSubscribe

Se hvordan du laver de bedste og hjemmelavede flødeboller med chokoladeovertræk. Med denne opskrift falder flødebollerne aldrig sammen for dig.

Du kan sagtens lave dine egne flødeboller, som bliver lige så gode som de købte fra supermarkedet.

Bare du husker at følge opskriften nøje - OG pisker skummet længe nok, ja så falder flødebollerne aldrig sammen.

Endelig er det nemmest at piske skummet på din røremaskine, så det vil jeg anbefale dig.

Opskriften giver 8 hjemmelavede flødeboller.

Opskrift på hjemmelavede flødeboller

Billede resultat for hjemmelavede flødeboller
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Hjemmelavede flødeboller med eller uden kokos

4.67 fra 9 stemmer
Se hvordan du laver de bedste og hjemmelavede flødeboller med chokoladeovertræk. Med denne opskrift falder flødebollerne aldrig sammen for dig.
Forb. tid 30 minutter min
Tilb. tid 10 minutter min
Afkøling 1 time t
Samlet tid 1 time t 40 minutter min
Antal: 8 stk.
Ret: Søde sager
Køkken: Dansk
Kalorier: 346
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 8 bunde marcipan
  • 90 g sukker
  • 3 spsk vand
  • 40 g glukosesirup
  • 2 pasteuriserede æggehvider - knap halvandet bæger
  • 1 tsk sukker
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 300 g overtrækschokolade
  • kokos - til pynt

Fremgangsmåde
 

  1. Ælt lidt marcipan med flormelis, og rul ud i et tyndt lag. Udstik til otte bunde til flødebollerne, og læg på bageplade med bagepapir.
  2. Bag dem ved 175 grader varmluft i cirka fem minutter. Lad dem køle af.
  3. Kom afmålt sukker, vand og glukosesirup (kan købes i de fleste supermarkeder) i en kasserolle, mens æggehvider, sukker og vaniljesukker kommes i skålen til røremaskinen.
  4. Start med at piske æggehviderne HELT stive sammen med sukker og vaniljesukker på røremaskinen, og det tager tager mindst fem minutter på høj hastighed.
  5. Varm imens indholdet i kasserollen op, og det skal op og koge med en temperatur på 117 grader. Jeg plejer blot at bruge mit stegetermometer, hvilket fungerer fint. Så varm det op ved en jævn varme, og tag det af når det småkoger ved 117 grader.
  6. Lad det køle af i 30 sekunder, men ikke længere, da det ret hurtigt begynder at stivne.
  7. Og nu kommer tricket til de gode flødeboller. I en helt tynd stråle pisker du nu indholdet fra gryden ind i de stiftpiskede æggehvider. Og det skal altså være en ret tynd stråle. Lad røremaskinen køre på høj hastighed.
  8. Når alt indholdet fra gryden er kommet ned til skummet, så det nu pisket helt ud, og det tager op mod 10 minutter. Så hav lidt tålmodighed,
  9. Kom så det piskede æggehvideskum i en sprøjtepose, og sprøjt det ud på de bage marcipanbunde.
  10. Lad nu gerne flødebollerne stå og stivne i en times tid.
  11. Smelt chokoladen, og så er du klar til at overtrække flødebollerne med chokolade,
  12. Du dypper dem forsigtigt i den smeltede chokolade, men jeg synes det fungerer bedre når man blot overhælder flødebollerne med chokolade.
  13. Læg en flødebolle på en bagespartel, hold den over skålen med chokoladen, og med en spiseske hælder du nu chokoladen på flødebollerne, så de bliver helt dækket.
  14. Her kan du også drysse dem med lidt kokos.

Næringsindhold

Kalorier: 346kcalKulhydrater: 51gProtein: 2gFedt: 14gMættet fedt: 11gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 2gNatrium: 35mgKalium: 46mgKostfibre: 0.4gSukker: 46gVitamin A: 2IUCalcium: 8mgJern: 0.3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Sæt de hjemmelavede flødeboller på en bageplade med bagepapir, og lad chokoladen stivne.

Så har du lavet din egen produktion af flødeboller.

Undgå flødebollerne falder sammen

Her vil jeg lige gentage rådet fra opskriften. Du skal huske at piske fyldet længe nok!

Altså når du pisker indholdet fra gryden sammen med æggehviderne, og det tager altså cirka 10 minutter.

Så hav tålmodighed - det lønner sig i den sidste ende.

Note: Du vil opleve at du bliver bedre til at lave flødebollerne for hver gang du går i gang med opgaven. Så fortvivl ikke hvis du ikke rammer formen helt første gang.

Se også disse opskrifter:

Flødeboller med jordbær - så nemt laver du dem selv

5 fra 12 stemmer
Her er opskriften på flødeboller med jordbær. Nemme og uimodståelige flødeboller, der har et helt jordbær i midten. Nem opskrift med udførlig vejledning.
Gå til opskrift
billede med flødeboller med jordbær

Flødebollekage - den bedste opskrift

4.7 fra 163 stemmer
Min opskrift på flødebollekage med masser af friske bær. En nem og lækker no-bake kage, der er perfekt som dessert. Sikkert din nye favoritkage og ren mums.
Gå til opskrift
billede med flødebollekage
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Helle

    juni 15, 2021 at 9:26 pm

    Det var næsten umuligt, at få sukkermassen fra gryden over i skålen, da den stivner alt for hurtigt. Den dér tynde stråle var også helt håbløs at lave. Det faldt ned i massen i store dryp. Så jeg endte med store klaser af stivnet sukker på indersiden af skålen.

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      juni 15, 2021 at 10:58 pm

      Hej Helle
      Det har jeg ikke prøvet, og jeg ved ikke lige hvad der er gået galt for dig. Et par bud: Sukkeret er ikke varmet tilstrækkeligt op, eller at den ikke bliver pisket tilstrækkeligt. Det er svært at sige.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
      • Helle

        juni 25, 2021 at 5:47 pm

        Hej igen.
        Jeg havde ellers varmet den op til de 117 grader.?
        Bortset fra dét, så smagte flødebollerne fremragende og bedre endnu, dagen efter. Så det er bestemt ikke sidste gang jeg bruger denne opskrift! 🙂

  2. Tina krause

    september 15, 2020 at 9:57 pm

    Hvis man gerne vil have flødebolleskummet skal smage af ROM , hvor når skal romessensen så i

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

billede med guf guf kage

Guf guf kage - nem opskrift på bradepandekage med kokos

Billede af ribsteaks med marinerede grøntsager.

Ribsteaks i ovn med marinerede grøntsager

Bobler

Ugens vine, uge 24 med bobler og brus til studenter og fester

Uge24-bedstevinkøbMV

Ugens vine, uge 24: Ugens bedste vine til sol og studenter!

Billede af lammekoeteletter.

Lammekoteletter med hvidløg og rosmarin

Madplan uge 24

Ugens madplan uge 24 med syv lækre sommerretter

Forsiden lige nu

hasselback svinemørbrad med hvidløgssmør
Hasselback svinemørbrad med hvidløgssmør→ Se opskriften
Billede resultat for bagte nye kartofler
Bagte nye kartofler med rosmarin i ovn eller grill→ Se opskriften
salat med nye ærter og agurk
Salat med nye ærter, agurk og ærteskud→ Se opskriften
hyldeblomst panna cotta
Hyldeblomst panna cotta - opskrift på en skøn dessert→ Se opskriften
Billede med parmaskinke.
Parmaskinke - alt om den lækre italienske skinke→ Se opskriften
nem aftensmad
Nem aftensmad - nemme og lækre retter på kort tid→ Se opskriften
Svinemørbrad med champignonsovs opskrift
Svinemørbrad med champignonsovs→ Se opskriften
billederesultat for burritos
Burritos→ Se opskriften
nem pastaret
Nem pastaret med fløde og bacon på bare 20 minutter→ Se opskriften
billede med italiensk focaccia brød
Italiensk focaccia brød med rosmarin og olivenolie→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required