Se hvordan du laver de bedste og hjemmelavede flødeboller med chokoladeovertræk. Med denne opskrift falder flødebollerne aldrig sammen for dig.
Du kan sagtens lave dine egne flødeboller, som bliver lige så gode som de købte fra supermarkedet.
Bare du husker at følge opskriften nøje - OG pisker skummet længe nok, ja så falder flødebollerne aldrig sammen.
Endelig er det nemmest at piske skummet på din røremaskine, så det vil jeg anbefale dig.
Opskriften giver 8 hjemmelavede flødeboller.
Opskrift på hjemmelavede flødeboller
Hjemmelavede flødeboller med eller uden kokos
Ingredienser
- 8 bunde marcipan
- 90 g sukker
- 3 spsk vand
- 40 g glukosesirup
- 2 pasteuriserede æggehvider - knap halvandet bæger
- 1 tsk sukker
- 1 tsk vaniljesukker
- 300 g overtrækschokolade
- kokos - til pynt
Fremgangsmåde
- Ælt lidt marcipan med flormelis, og rul ud i et tyndt lag. Udstik til otte bunde til flødebollerne, og læg på bageplade med bagepapir.
- Bag dem ved 175 grader varmluft i cirka fem minutter. Lad dem køle af.
- Kom afmålt sukker, vand og glukosesirup (kan købes i de fleste supermarkeder) i en kasserolle, mens æggehvider, sukker og vaniljesukker kommes i skålen til røremaskinen.
- Start med at piske æggehviderne HELT stive sammen med sukker og vaniljesukker på røremaskinen, og det tager tager mindst fem minutter på høj hastighed.
- Varm imens indholdet i kasserollen op, og det skal op og koge med en temperatur på 117 grader. Jeg plejer blot at bruge mit stegetermometer, hvilket fungerer fint. Så varm det op ved en jævn varme, og tag det af når det småkoger ved 117 grader.
- Lad det køle af i 30 sekunder, men ikke længere, da det ret hurtigt begynder at stivne.
- Og nu kommer tricket til de gode flødeboller. I en helt tynd stråle pisker du nu indholdet fra gryden ind i de stiftpiskede æggehvider. Og det skal altså være en ret tynd stråle. Lad røremaskinen køre på høj hastighed.
- Når alt indholdet fra gryden er kommet ned til skummet, så det nu pisket helt ud, og det tager op mod 10 minutter. Så hav lidt tålmodighed,
- Kom så det piskede æggehvideskum i en sprøjtepose, og sprøjt det ud på de bage marcipanbunde.
- Lad nu gerne flødebollerne stå og stivne i en times tid.
- Smelt chokoladen, og så er du klar til at overtrække flødebollerne med chokolade,
- Du dypper dem forsigtigt i den smeltede chokolade, men jeg synes det fungerer bedre når man blot overhælder flødebollerne med chokolade.
- Læg en flødebolle på en bagespartel, hold den over skålen med chokoladen, og med en spiseske hælder du nu chokoladen på flødebollerne, så de bliver helt dækket.
- Her kan du også drysse dem med lidt kokos.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Sæt de hjemmelavede flødeboller på en bageplade med bagepapir, og lad chokoladen stivne.
Så har du lavet din egen produktion af flødeboller.
Undgå flødebollerne falder sammen
Her vil jeg lige gentage rådet fra opskriften. Du skal huske at piske fyldet længe nok!
Altså når du pisker indholdet fra gryden sammen med æggehviderne, og det tager altså cirka 10 minutter.
Så hav tålmodighed - det lønner sig i den sidste ende.
Note: Du vil opleve at du bliver bedre til at lave flødebollerne for hver gang du går i gang med opgaven. Så fortvivl ikke hvis du ikke rammer formen helt første gang.
Se også disse opskrifter:
Flødeboller med jordbær - så nemt laver du dem selv
Flødebollekage - den bedste opskrift
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Helle
Det var næsten umuligt, at få sukkermassen fra gryden over i skålen, da den stivner alt for hurtigt. Den dér tynde stråle var også helt håbløs at lave. Det faldt ned i massen i store dryp. Så jeg endte med store klaser af stivnet sukker på indersiden af skålen.
Holger Rørby Madsen
Hej Helle
Det har jeg ikke prøvet, og jeg ved ikke lige hvad der er gået galt for dig. Et par bud: Sukkeret er ikke varmet tilstrækkeligt op, eller at den ikke bliver pisket tilstrækkeligt. Det er svært at sige.
Alt det bedste
Holger
Helle
Hej igen.
Jeg havde ellers varmet den op til de 117 grader.?
Bortset fra dét, så smagte flødebollerne fremragende og bedre endnu, dagen efter. Så det er bestemt ikke sidste gang jeg bruger denne opskrift! 🙂
Tina krause
Hvis man gerne vil have flødebolleskummet skal smage af ROM , hvor når skal romessensen så i