• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Dessert

Flødebollekage opskrift med makroner og jordbær

billede med flødebollekage
Super lækker og uimodståelig flødebollekage, der er en nem og hurtig no-bake kage med flødeboller. Kagen laves med masser af friske bær, og er en virkelig dejlig dessert. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  15. september 2024 - Udgivet:  5. august 2023

Del gerne:
1.3k
SHARES
FacebookMessenger1.3kPinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Opskrift
  2. Flødebollekage - den bedste opskrift
  3. Ingredienser
  4. Fremgangsmåde
  5. Næringsindhold
  6. Tips
4.7 fra 163 stemmer
Gå til opskrift

Opskriften på flødebollekage er beregnet som dessert til otte personer, og den er super nem at lave.

Her får du en lækker dessertkage, der ikke skal bages, og den laves med masser af bær og frugt.

Kan dog sagtens gemmes i køleskabet til dagen efter, så der er dessert til fire personer i to dage.

Se også disse opskrifter:

  • Klassisk kiksekage.
  • Flødebolle brownies
  • Hjemmelavede flødeboller.

Opskrift

billede med flødebollekage

Flødebollekage - den bedste opskrift

Min opskrift på flødebollekage med masser af friske bær. En nem og lækker no-bake kage, der er perfekt som dessert. Sikkert din nye favoritkage og ren mums.
Bedømmelse
4.7 fra 163 stemmer
RetKager
Arbejdstid: 10 minutter minutter
Samlet tid: 2 timer timer 10 minutter minutter
Antal 8 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 20 makroner
  • 8 flødeboller
  • 5 dl piskefløde
  • 2 tsk flormelis
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 40 g mørk chokolade
  • jordbær
  • hindbær
  • blåbær

Fremgangsmåde

  • Find et fad frem - gerne i en størrelse, så der er plads til otte flødeboller ved siden af hinanden. Mit fad her er cirka 25 gange 15 centimeter, og det er bare vigtigt, at der ikke er for meget plads rundt om flødeboller. De skal stå nogenlunde tæt - gerne i to rækker med fire i hver.
  • Knus makroner let i hånden og fordel dem nederst i fadet.
  • Pres flødeboller ned i makronerne, så klemmes let sammen uden at smatte helt ud. Flødebollerne skal have bunden opad.
  • Pisk piskefløden stiv med flormelis og vaniljesukker.
  • Fordel flødeskummet ovenpå flødebollerne. Kom den eventuelt i en sprøjtepose med stor stjernetyl, og sprøjt den flot ud over bundene på flødebollerne.
  • Riv mørk chokolade på - eller hak den fint og drys over din flødebollekage.
  • Slut af med masser af friske bær. Her har anvendt jordbær, hindbær, blåbær, ribs og kiwi. Men brug hvad du synes.
  • Stil fadet med din flødebollekage på køl i mindst et par timer.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
480
% Daglig værdi*
Fedt
 
34
g
52
%
Mættet fedt
 
17
g
106
%
Transfedt
 
0.001
g
Flerumættet fedt
 
3
g
Enkelumættet fedt
 
10
g
Kolesterol
 
85
mg
28
%
Natrium
 
113
mg
5
%
Kalium
 
248
mg
7
%
Kulhydrater
 
39
g
13
%
Kostfibre
 
1
g
4
%
Sukker
 
24
g
27
%
Protein
 
7
g
14
%
Vitamin A
 
1100
IU
22
%
Vitamin C
 
15
mg
18
%
Calcium
 
112
mg
11
%
Jern
 
1
mg
6
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Voksentip: Skal din flødebollekage kun serveres til voksne, kan du eventuelt dryppe dine makroner i bunden af fadet med lidt Cointreau.

Jeg synes opskriften fungerer bedst med almindelige flødeboller uden kokos, men det er selvfølgelig en smagssag. Så brug hvad du synes.

Udover de nævnte bær kan du også anvende blandt andet kirsebær. Husk dog at udstene dem først.

Appelsinbåde og bananskiver er også fremragende som pynt, så brug hvad du har eller synes bedst om.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Sven Gladov

    maj 10, 2024 at 10:05 pm

    Hvor er print muligheden blevet af?
    Gælder både denne og andre opskrifter.
    Mvh. Sven Gladov

    Svar
  2. Lone Mathilde Marie Jørgensen

    maj 10, 2024 at 8:22 am

    Novra 🤗 den skal være min nye dessert til Sankt Hans aften. Der er der jo friske danske jordbær. Så vil jeg også bruge hindbær og blåbær (måske plukke dem selv i skoven) jeg vil pynte med blå og grønne druer og spiselige blomster. Jeg vil købe Spangsberg flødeboller - vi må godt, når der er midsommer 😁

    Svar
  3. Sus

    august 25, 2022 at 9:06 pm

    Har du set mit spørgsmål? 🙂 Sus

    Svar
  4. Sus

    august 19, 2022 at 3:34 pm

    Halløj 🙂
    Bliver det ikke for tørt, hvis man ikke drypper lidt likør eller juice over makronerne?
    Lyder ellers som en vildt lækker kage/dessert 🙂

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      januar 22, 2023 at 7:31 am

      Hej Sus
      Nej, det synes jeg ikke. Men lidt likør eller juice skader heller ikke, og tilfører også lidt ekstra smag. Men det er ikke nødvendigt 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  5. Mona

    august 02, 2022 at 4:36 pm

    hvordan printer jeg opskriften

    Svar
  6. Lonnie

    juli 17, 2021 at 1:18 pm

    Kan den laves dagen før og stadig beholde knas, eller er den bedst på dagen? Måske vente med at putte bær på til dagen.

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      juli 17, 2021 at 6:19 pm

      Hej Lonnie
      Jeg ville helt klart lave den på dagen. Netop for - som du skriver - at beholde noget knas i den. Og noget friskhed.
      Og det tager heldigvis ikke lang tid at lave en flødebollekage 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  7. Blip

    oktober 18, 2020 at 8:03 pm

    Hvad med frugt fra dåse - kan det bruges??

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      januar 19, 2024 at 8:22 am

      Hejsa
      Sagtens - men jeg synes den er bedst med frisk frugt 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Rabarberhapsere

Rabarberhapsere - lækre små kager med rabarber

Billede med marmoreret grillfilet.

Marmoreret grillfilet - opskrift med stegetid og tips

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Gør noget godt for dig selv - bliv medlem af Madens Verden nu
Det er billigere end du tror.
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required