• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Forside › Aftensmad › Flat iron steak - nem opskrift, marinade og stegetid

Flat iron steak - nem opskrift, marinade og stegetid

billede med flat iron steak på skærebræt
Del gerne:
38
SHARES
FacebookMessenger38PinterestEmailSMS
Opdateret: 14. oktober 2019 - Udgivet: 13. oktober 2018

Se her hvordan du steger en flat iron steak mør som smør. Inklusiv opskrift på marinade og stegetid til både pande og grill på denne bøf.

Flat iron steak er en desværre noget overset udskæring fra oksebov, og her får du virkelig en god og mør bøf med masser af smag.

Heldigvis ser man nu oftere og oftere en flat iron steak i supermarkedernes kølediske, hvor blandt andet Netto har taget bøffen til sig.

Prisen er også særdeles rimelig, så her får du virkelig et godt stykke kød til relativ få penge.

En flat iron kan steges eller grilles som den er, men bøffen bliver endnu bedre når den marineres nogle timer først.

Udskæringen fås både som bøffer på omkring 200 gram stykket, eller som større stykker, der kan minde lidt om en flanksteak.

Opskriften her er beregnet til to personer, hvor der er cirka 200 gram gram kød til hver. Men du ganger selvfølgelig bare opskriften op til den ønskede mængde, og fremgangsmåden er jo den samme.

Ingredienser til flat iron steak

2 stk. flat iron steak på ca. 200 gram/stk.
0,5 deciliter olivenolie
Groft salt
2 fed hvidløg
1 god dusk frisk timian
Friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  1. Dup kødet tørt med et stykke køkkenrulle, og bred det godt ud på et skærebræt.
  2. Kom olivenolie i en lille skål, og pres pillede hvidløgsfed ned i olien. Tilsæt salt, blade fra timian og friskkværnet peber. Rør marinaden godt ud.
  3. Smør bøfferne ind i marinaden, og læg dem derefter i en frysepose, hvorefter de lægges på køl i 6-8 timer. Eventuelt natten over.
  4. Varm en pande godt op, og steg nu dine flat iron steaks cirka seks minutter på hver side. Vend dem nogle gange undervejs.
  5. Lad bøfferne hvile 10 minutter på et skærebræt, inden de skæres ud i tynde skiver og serveres.

Tilbehør

Du kan servere diverse slags tilbehør til en flat iron. Prøv eksempelvis med en nem kartoffelsalat, eller hasselback kartofler med bacon og en italiensk tomatsalat.

Flat iron steak på grill

Flat iron steaken er også fremragende at grille, og her grilles den ved en god og direkte varme.

Varm grillen godt igennem, og læg bøfferne på.

Her skal de grilles cirka seks minutter på hver side, selvfølgelig afhængig af hvor rødt du ønsker kødet.

Med seks minutter på hver side er kødet let rosa, og næsten gennemstegt.

Marinade til flat iron steak

I opskriften her har jeg lavet en marinade med blandt andet hvidløg og timian, og det synes jeg passer perfekt til kødet.

Men du kan selvfølgelig sagtens variere smagen i marinaden med andre ingredienser.

Oplagt er det blandt andet at skifte timian ud med rosmarin, og du kan også komme lidt chili i.

Stege en hel flat iron steak

Du kan også købe et helt stykke flat iron steak, og her kan vægten variere en del. Men det kan sagtens veje omkring 800 gram.

Her er stegetiden selvfølgelig lidt længere, afhængig af tykkelsen på kødet. Men beregn 1-2 minutter mere pr. side.

Kernetemperaturen i en flat iron skal være på cirka 56 grader, hvor den så er rosa uden at være rå.

Billeder til opskriften

billede med flat iron steak
Her er det bøffer af flat iron steak, og de vejer cirka 200 gram stykket. Kødet er godt at stege, men iden da kan du med fordel marinere kødet i nogle timer i blandt andet olie og timian. Foto: Madensverden.dk.
billede med flat iron steak og timian
Her er de færdigstegte iron flat steaks, der nu hviler i cirka 10 minutter inden de skæres i tynde skiver. Foto: Madensverden.dk.
billede med stegt flat iron steak
Flat iron steak er lækkert næsten uanset hvor længe du tilbereder det. Det bliver ikke rigtig tørt, og derfor kan du faktisk næsten gennemstege det, uden at have et tørt stykke kød. Så det afhænger hvor rødt eller gennemstegt du ønsker bøfferne. Foto: Madensverden.dk.
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Karsten Olsen

    september 10, 2022 at 11:31 am

    Hej Holger
    Du skriver Oksebov om Flat iron steak, jeg mener er et stykke kød der
    sidder på skulderen/nakken af oksen?.
    Venlig hilsen
    Karsten

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.