• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Aftensmad

Flankesteg i ovn med rosmarin og hvidløg

flankesteg
Sådan en flankesteg i ovn skal steges i cirka 15 minutter, og derefter skåres i helt tynde og skrå skiver. Så er kødet mørt som smør. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  3. november 2023 - Udgivet:  23. juli 2022

Del gerne:
331
SHARES
FacebookMessenger331PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Se hvordan du laver en perfekt flankesteg i ovn, og her viser jeg dig også hvordan du laver den bedste marinade til flankestegen.
  2. Opskrift på flankesteg i ovn
  3. Flankesteg i ovn med rosmarin og hvidløg
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Video
  8. I grillen og på pande
  9. Tilbehør
  10. Langtidsstegt flanksteak med bagte peberfrugter
  11. Flanksteak
  12. Grillspyd med flankesteg og tomater - spyd til grillen
4.7 fra 34 stemmer
Gå til opskrift

Se hvordan du laver en perfekt flankesteg i ovn, og her viser jeg dig også hvordan du laver den bedste marinade til flankestegen.

Flankesteg i ovn er vidunderlig mad, der samtidig ikke koster en herregård.

Flanksteaken er et relativt billigt stykke kød, der dog har masser af smag.

Her kan du se hvordan du laver den i ovn, men nederst fortæller jeg også hvordan du steger den perfekt på pande eller i grillen.

Opskriften er til fire personer. I min video kan du se, hvor jeg marinerer og pandesteger en flankesteg.

Opskrift på flankesteg i ovn

flankesteg

Flankesteg i ovn med rosmarin og hvidløg

Se hvordan du laver en perfekt flankesteg i ovn, og her viser jeg dig også hvordan du laver den bedste marinade til flankestegen.
Bedømmelse
4.7 fra 34 stemmer
RetAftensmad
Arbejdstid: 15 minutter minutter
Tilberedning: 15 minutter minutter
Antal 4 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 800 g flankesteg

Den bedste marinade laver du af

  • 5 spsk olivenolie
  • 2 spsk rosmarin - frisk
  • 2 spsk persille - hakket
  • 3 fed hvidløg - pressede
  • 1 tsk ingefær - revet
  • 1 tsk sukker
  • 1 tsk salt

Fremgangsmåde

  • Kom alle ingredienserne til marinaden i en skål, og mas det godt sammen med en ske, så du får al smagen ud af krydderurterne.
  • Smør flanskstegen godt ind i rosmarin- og hvidløgsmarinaden, og massér det grundigt, så du virkelig får smagen fordelt.
  • Læg kødet i en frysepose, luk den tæt, og nu må din flankesteg gerne lægge et døgn i posen og suge al smagen ud af marinaden.
  • Mindre kan dog også gøre det, men jo længere tid, jo bedre smag til sidst. Og den skal ihverfald helst trække mindst et par timer.
  • Når kødet har trukket masser af smag, lægger du den i et ildfast fad.
  • Nu skal den steges i forvarmet ovn ved 175 grader, hvor den skal have cirka 15 minutter.
  • Tag din flanksteak ud og læg den på et skærebræt. Den skal IKKE overdækkes.
  • Lad kødet hvile i 10-15 minutter, og så skal den skæres ud i så tynde skiver som muligt. Og du skærer skiverne på skrå, for så bliver kødet nemlig mørt som smør.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
440
% Daglig værdi*
Fedt
 
28
g
43
%
Mættet fedt
 
7
g
44
%
Flerumættet fedt
 
2
g
Enkelumættet fedt
 
17
g
Kolesterol
 
120
mg
40
%
Natrium
 
690
mg
30
%
Kalium
 
714
mg
20
%
Kulhydrater
 
3
g
1
%
Kostfibre
 
1
g
4
%
Sukker
 
1
g
1
%
Protein
 
43
g
86
%
Vitamin A
 
200
IU
4
%
Vitamin C
 
4
mg
5
%
Calcium
 
62
mg
6
%
Jern
 
4
mg
22
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Video

Kom med din mening

I grillen og på pande

Du kan også grille flanksteaken, og det sker ved indirekte varme, hvor den skal have cirka fem minutter på hver side.

Hviletiden er fortsat 15 minutter.

Hvis du foretrækker flankesteg på pande, så skal den steges syv minutter på hver side.

Tilbehør

Det perfekte tilbehør til en flanksteak er bagte kartofler, hjemmebagte flutes og glaserede gulerødder.

Se også disse opskrifter:

Langtidsstegt flanksteak med bagte peberfrugter

5 fra 24 stemmer
Langtidsstegt flanksteak med bagte peberfrugter er en vanvittig velsmagende ret, der egner sig som gæstemad. Det møre kød serveres med pasta.
Gå til opskrift
billederesultat for langtidsstegt flanksteak

Flanksteak

4.8 fra 28 stemmer
Flanksteak er et ofte overset stykke oksekød, men det er en skam. Flanksteaken er faktisk både smagsfuld, men også nemt og relativt billigt.
Gå til opskrift
Billede resultat for flanksteak i grill

Grillspyd med flankesteg og tomater - spyd til grillen

5 fra 3 stemmer
Prøv lige disse nemme grillspyd med flankesteg og tomater. Flankesteg skæres i strimler og marineres, inden de færdige grillspyd grilles ved direkte varme.
Gå til opskrift
grillspyd med flankesteg og tomater
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Sanne Bøg

    april 08, 2022 at 9:43 am

    Hej Holger
    Jeg synes, at i mange, rigtig mange af dine op skrifter, der bruger du rosmarin så det må du rigtig godt ku li, men jeg kan slet, slet ikke spise det.
    Ideen om, at bruge timian i stedet for, altså simpelthen bytte rosmarinen ud timian i mere el mindre alle opskrifterne…. Måske du har et andet forslag..?

    Mange hilsner
    Sanne

    Svar
  2. Anne sophie Friis

    december 16, 2018 at 12:45 pm

    Fanta#tisk opsskrift på flankesteg blev skøn 5 stjerner. Vh Fie

    Svar
    • Madensverden.dk

      december 17, 2018 at 8:25 am

      Hej Anne Sophie

      Mange tak - det er jeg glad for at høre 🙂

      De bedste hilsner

      Holger

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Rabarberhapsere

Rabarberhapsere - lækre små kager med rabarber

Billede med marmoreret grillfilet.

Marmoreret grillfilet - opskrift med stegetid og tips

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Gør noget godt for dig selv - bliv medlem af Madens Verden nu
Det er billigere end du tror.
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required