Se hvordan du laver en perfekt flankesteg i ovn, og her viser jeg dig også hvordan du laver den bedste marinade til flankestegen.
Flankesteg i ovn er vidunderlig mad, der samtidig ikke koster en herregård.
Flanksteaken er et relativt billigt stykke kød, der dog har masser af smag.
Her kan du se hvordan du laver den i ovn, men nederst fortæller jeg også hvordan du steger den perfekt på pande eller i grillen.
Opskriften er til fire personer. I min video kan du se, hvor jeg marinerer og pandesteger en flankesteg.
Opskrift på flankesteg i ovn
Flankesteg i ovn med rosmarin og hvidløg
Ingredienser
- 800 g flankesteg
Den bedste marinade laver du af
- 5 spsk olivenolie
- 2 spsk rosmarin - frisk
- 2 spsk persille - hakket
- 3 fed hvidløg - pressede
- 1 tsk ingefær - revet
- 1 tsk sukker
- 1 tsk salt
Fremgangsmåde
- Kom alle ingredienserne til marinaden i en skål, og mas det godt sammen med en ske, så du får al smagen ud af krydderurterne.
- Smør flanskstegen godt ind i rosmarin- og hvidløgsmarinaden, og massér det grundigt, så du virkelig får smagen fordelt.
- Læg kødet i en frysepose, luk den tæt, og nu må din flankesteg gerne lægge et døgn i posen og suge al smagen ud af marinaden.
- Mindre kan dog også gøre det, men jo længere tid, jo bedre smag til sidst. Og den skal ihverfald helst trække mindst et par timer.
- Når kødet har trukket masser af smag, lægger du den i et ildfast fad.
- Nu skal den steges i forvarmet ovn ved 175 grader, hvor den skal have cirka 15 minutter.
- Tag din flanksteak ud og læg den på et skærebræt. Den skal IKKE overdækkes.
- Lad kødet hvile i 10-15 minutter, og så skal den skæres ud i så tynde skiver som muligt. Og du skærer skiverne på skrå, for så bliver kødet nemlig mørt som smør.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Video
I grillen og på pande
Du kan også grille flanksteaken, og det sker ved indirekte varme, hvor den skal have cirka fem minutter på hver side.
Hviletiden er fortsat 15 minutter.
Hvis du foretrækker flankesteg på pande, så skal den steges syv minutter på hver side.
Tilbehør
Det perfekte tilbehør til en flanksteak er bagte kartofler, hjemmebagte flutes og glaserede gulerødder.
Se også disse opskrifter:
Langtidsstegt flanksteak med bagte peberfrugter
Flanksteak
Grillspyd med flankesteg og tomater - spyd til grillen
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Sanne Bøg
Hej Holger
Jeg synes, at i mange, rigtig mange af dine op skrifter, der bruger du rosmarin så det må du rigtig godt ku li, men jeg kan slet, slet ikke spise det.
Ideen om, at bruge timian i stedet for, altså simpelthen bytte rosmarinen ud timian i mere el mindre alle opskrifterne…. Måske du har et andet forslag..?
Mange hilsner
Sanne
Anne sophie Friis
Fanta#tisk opsskrift på flankesteg blev skøn 5 stjerner. Vh Fie
Madensverden.dk
Hej Anne Sophie
Mange tak - det er jeg glad for at høre 🙂
De bedste hilsner
Holger