Her får du min opskrift på flan med spinat. Spinatflan laves nemt med æg, spinat og lidt fløde, som bages i et vandbad i ovnen. Anvendes som tilbehør.
Opskriften på flan med spinat er beregnet som tilbehør til fire personer, hvor hver får en lille skål med flan.
Ingredienser til flan med spinat
1 skalotte løg
1 fed hvidløg
150 gram frisk spinat
6 æg
1 deciliter fløde
1 teske paprika
Salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Forvarm ovnen til 175 grader varmluft.
- Skalotteløg og hvidløg hakkes fint, og sauteres af i lidt olie på en middel varm pande. Løget skal ikke tage farve.
- Skyl den friske spinat grundigt, så jordbakterier fjernes.
- Tilsæt gradvist spinaten på panden, så den falder sammen. Og dermed ikke fylder så meget.
- I en skål piskes æg sammen med lidt fløde, paprika, salt og friskkværnet peber.
- Smør fire små skåle eller ramekiner, og fordel først spinaten i bunden på skålene.
- Hæld derefter æggemassen over og vend indholdet i hver skål hurtigt rundt.
- Stil skålene med dine flan med spinat i et ildfast fad, og hæld vand ved, så det står ca. halvt op om skålene.
- Bages ca. 25 minutter ved 175 grader varmluft.
De lækre spinatflan serveres som tilbehør til alt fra ovnstegt laks til culottesteg.
Se også flere opskrifter med æg:
Din vurdering
-
Flan med spinat