Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Her er du: Forside › Æggeretter › Flan med spinat - nemt tilbehør med æg i ovn

Flan med spinat - nemt tilbehør med æg i ovn

Billede af flan med spinat.
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
19
SHARES
FacebookMessenger19PinterestEmailSMS
Opdateret: 12. juli 2025 - Udgivet: 15. januar 2020

Her får du min opskrift på flan med spinat. Spinatflan laves nemt med æg, spinat og lidt fløde, som bages i et vandbad i ovnen. Anvendes som tilbehør.

Opskriften på flan med spinat er beregnet som tilbehør til fire personer, hvor hver får en lille skål med flan.

Oversigt over indhold
  • Her får du min opskrift på flan med spinat. Spinatflan laves nemt med æg, spinat og lidt fløde, som bages i et vandbad i ovnen. Anvendes som tilbehør.
  • Flan med spinat
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde 
  • Næringsindhold
  • Servering
  • Kommentarer
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Flan med spinat

5 fra 1 stemme
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 25 minutter min
Samlet tid 35 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Tilbehør
Køkken: Dansk
Kalorier: 194
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 1 skalotteløg
  • 1 fed hvidløg
  • 150 g spinat - frisk
  • 6 æg
  • 1 dl fløde
  • 1 tsk paprika
  • salt og friskkværnet peber
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Fremgangsmåde
 

  1. Forvarm ovnen til 175 grader varmluft.
  2. Skalotteløg og hvidløg hakkes fint, og sauteres af i lidt olie på en middel varm pande. Løget skal ikke tage farve.
  3. Skyl den friske spinat grundigt, så jordbakterier fjernes.
  4. Tilsæt gradvist spinaten på panden, så den falder sammen. Og dermed ikke fylder så meget.
  5. I en skål piskes æg sammen med lidt fløde, paprika, salt og friskkværnet peber.
  6. Smør fire små skåle eller ramekiner, og fordel først spinaten i bunden på skålene.
  7. Hæld derefter æggemassen over og vend indholdet i hver skål hurtigt rundt.
  8. Stil skålene med dine flan med spinat i et ildfast fad, og hæld vand ved, så det står ca. halvt op om skålene.
  9. Bages ca. 25 minutter ved 175 grader varmluft.
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Kalorier: 194kcalKulhydrater: 4gProtein: 10gFedt: 15gMættet fedt: 8gFlerumættet fedt: 2gEnkelumættet fedt: 5gTransfedt: 0.03gKolesterol: 274mgNatrium: 712mgKalium: 351mgKostfibre: 1gSukker: 2gVitamin A: 4279IUVitamin C: 13mgCalcium: 95mgJern: 2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Servering

De lækre spinatflan serveres som tilbehør til alt fra ovnstegt laks til culottesteg.

Flere inspirerende opskrifter:

Gammeldags æggekage

Klassisk omelet

Blødkogt æg

Æggeomelet med grønkål

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Holger Rørby Madsen skriver

    juli 12, 2025 at 10:15 am

    Tak fordi du bruger opskriften. Kom meget gerne med din mening om den her.

    Svar
  2. Edel Kølbæk skriver

    maj 20, 2024 at 3:23 pm

    Flan har jeg indtil fornyligt tænkt på som dessert men kan se flere og flere har det i det salte køkken også
    Men er Flan og Æggestand egentlig ikke det samme, måske bare æggestand der er blevet moderniseret til Flan
    Hilsen EK

    Svar
  3. Marianne Jensen skriver

    juli 18, 2023 at 10:08 am

    Hvorfor kalder du det flan? Er flan ikke et andet ord for budding?

    Svar

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube
Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required