Her får du min opskrift på flan med spinat. Spinatflan laves nemt med æg, spinat og lidt fløde, som bages i et vandbad i ovnen. Anvendes som tilbehør.
Opskriften på flan med spinat er beregnet som tilbehør til fire personer, hvor hver får en lille skål med flan.
Ingredienser til flan med spinat
1 skalotte løg
1 fed hvidløg
150 gram frisk spinat
6 æg
1 deciliter fløde
1 teske paprika
Salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Forvarm ovnen til 175 grader varmluft.
- Skalotteløg og hvidløg hakkes fint, og sauteres af i lidt olie på en middel varm pande. Løget skal ikke tage farve.
- Skyl den friske spinat grundigt, så jordbakterier fjernes.
- Tilsæt gradvist spinaten på panden, så den falder sammen. Og dermed ikke fylder så meget.
- I en skål piskes æg sammen med lidt fløde, paprika, salt og friskkværnet peber.
- Smør fire små skåle eller ramekiner, og fordel først spinaten i bunden på skålene.
- Hæld derefter æggemassen over og vend indholdet i hver skål hurtigt rundt.
- Stil skålene med dine flan med spinat i et ildfast fad, og hæld vand ved, så det står ca. halvt op om skålene.
- Bages ca. 25 minutter ved 175 grader varmluft.
De lækre spinatflan serveres som tilbehør til alt fra ovnstegt laks til culottesteg.
Se også flere opskrifter med æg:
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Edel Kølbæk
Flan har jeg indtil fornyligt tænkt på som dessert men kan se flere og flere har det i det salte køkken også
Men er Flan og Æggestand egentlig ikke det samme, måske bare æggestand der er blevet moderniseret til Flan
Hilsen EK
Marianne Jensen
Hvorfor kalder du det flan? Er flan ikke et andet ord for budding?