• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Flammkuchen

Flammkuchen

flammkuchen opskrift
Flammkuchen hedder også tarte flambée. Retten stammer nemlig fra Alsace, som er på grænsen mellem Tyskland og Frankrig, så det er en kendt ret i begge lande. Foto:iStock.com.

Opdateret:  5. november 2023 - Udgivet:  26. oktober 2020

Del gerne:
80
SHARES
FacebookMessenger80PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Flammkuchen er en slags pizza, der stammer fra Alsace. Den er let og delikat med en mild smag og en sprød bund. Her får du opskriften.
  2. Opskrift på Flammkuchen
  3. Flammkuchen
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Tips
Gå til opskrift

Flammkuchen er en slags pizza, der stammer fra Alsace. Den er let og delikat med en mild smag og en sprød bund. Her får du opskriften.

Flammkuchen stammer fra grænselandet mellem Tyskland og Frankrig. Det er en brødret a la pizza, men i modsætning til pizzaer er der ikke faste oste i eller på.

I stedet påfører man et tyndt lag kvark eller creme fraiche blandet op med fløde, hvorefter man drysser stegte løg og bacon ud over.

Se også: Italiensk pizzadej - hjemmelavet og nem dej til pizza

Da retten er fra grænselandet, laver franskmændene også denne pizza eller tærte. Her bliver den kaldt Tarte Flambée.

Princippet er den samme: En ekstrem tynd dej påføres et lag kvark og fløde, hvorefter man drysser stegte løg og bacon ud over.

Bemærk, at opskriften på Tarte Flambée er beregnet til to personer. Find mange flere pizzaopskrifter her.

Opskrift på Flammkuchen

flammkuchen opskrift

Flammkuchen

Flammkuchen er en slags pizza, der stammer fra Alsace. Den er let og delikat med en mild smag og en sprød bund. Her får du opskriften.
Bedømmelse
4.8 fra 8 stemmer
RetAftensmad
Arbejdstid: 20 minutter minutter
Tilberedning: 20 minutter minutter
Samlet tid: 1 time time 40 minutter minutter
Antal 2 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Karen Seneca

Ingredienser

  • 250 g hvedemel
  • 0.5 dl olie
  • 1,5 dl vand
  • 2 løg - i skiver
  • 120 g bacon
  • 20 g smør
  • 100 g kvark - el creme fraiche
  • 100 g piskefløde
  • 1 tsk muskatnød
  • 1 spsk rapsolie
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  • Bland mel, lidt salt og olie.
  • Hæld langsomt det lune vand i. Rør rundt og ælt, indtil du får en elastisk dej.
  • Stil dejen til hævning et lunt sted i en time.
  • Forvarm ovnen til 280 grader over- og undervarme.
  • Skær løgene i ringe. Steg dem i smør i fem minutter. De skal blive bløde, men må ikke blive brune.
  • Steg hurtigt bacon I en anden pande.
  • Bland creme fraiche (eller kvark) sammen med piskefløde, smag til med salt, peber og muskat.
  • Kom lidt mel på køkkenbordet og rul dejen meget tyndt ud. Den skal ikke være meget tykkeere end et par millimeter.
  • Placer dejen på en bageplade beklædt med bagepapir.
  • Bred fløde-blandingen ud over dejen, drys med løg, bacon og dryp en spiseskefuld olie udover.
  • Bag Flammkuchen i ovnen i 10 minutter.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
1148
% Daglig værdi*
Fedt
 
64
g
98
%
Mættet fedt
 
24
g
150
%
Transfedt
 
0.3
g
Flerumættet fedt
 
5
g
Enkelumættet fedt
 
30
g
Kolesterol
 
78
mg
26
%
Natrium
 
2517
mg
109
%
Kalium
 
348
mg
10
%
Kulhydrater
 
110
g
37
%
Kostfibre
 
5
g
21
%
Sukker
 
9
g
10
%
Protein
 
33
g
66
%
Vitamin A
 
988
IU
20
%
Vitamin C
 
8
mg
10
%
Calcium
 
85
mg
9
%
Jern
 
6
mg
33
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Flammkuchen bages traditionelt over flammer - deraf navnet - men mindre kan også gøre det. Derfor skal den i ovnen på 280 grader.

Du kan servere den med en lækker salat, for eksempel vores salat med edamamebønner, æbler og spidskål.

Se også: Pizza Margherita - nem opskrift på pizza i bradepande

Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Lisbeth

    august 07, 2024 at 4:32 pm

    Hvorfor hæve når der ingen gær er brugt?

    Svar
  2. Søren Rasmussen

    juli 26, 2024 at 3:56 pm

    Du skriver dejen sættes til hævning, det kræver jo gær.
    Måske der skal stå til hvile i stedet.

    Den bliver bedre med en halv teske bagepulver.

    Svar
  3. Lene

    august 24, 2022 at 8:14 pm

    Skal der slet ikke noget gær eller bagepulver i?

    Svar

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv medlem af Madens Verden nu
Du får et medlemskab for kun 295 kroner for et HELT år!
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required