• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Aftensmad

Flæskesvær

billede med hjemmelavede flæskesvær
Flæskesvær er nemme at lave selv i ovnen, og de hjemmelavede svær bliver super sprøde. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  7. maj 2024 - Udgivet:  7. december 2019

Del gerne:
70
SHARES
FacebookMessenger70PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Min opskrift på hjemmelavede flæskesvær, der også kaldes slagterbolcher. Og flæskesværene er meget nemmere at lave i ovnen end du måske tror.
  2. Opskrift på flæskesvær
  3. Flæskesvær
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Tips
4.7 fra 56 stemmer
Gå til opskrift

Min opskrift på hjemmelavede flæskesvær, der også kaldes slagterbolcher. Og flæskesværene er meget nemmere at lave i ovnen end du måske tror.

Flæskesvær eller slagterbolcher. Kært barn har mange navne, men flæskesværen er en de mest populære snacks vi har, og så er de nemme at lave selv.

Jo jo, flæskesværen er selvfølgelig ikke sund i større mængder, men har du lyst til de knasende sprøde svær, så er her en nem og sikker opskrift på dem.

Du skal bruge et stykke rå svær fra svinekammen, og det kan du købe hos din slagter og i mange supermarkeder.

Derefter er det bare at gå i gang derhjemme med denne nemme metode, som altid sikrer dig de sprødeste svær.

Mængden afhænger selvfølgelig af hvor stykke et stykke svær du køber.

Se også mine opskrifter på:

  • Hvordan holder man flæskesvær sprøde?
  • Flæskesteg i ovn
  • Langtidsstegt flæskesteg
  • Flæskesteg sous vide
  • Flæskesteg i airfryer

Opskrift på flæskesvær

billede med hjemmelavede flæskesvær

Flæskesvær

Min opskrift på hjemmelavede flæskesvær, der også kaldes slagterbolcher. Og flæskesværene er meget nemmere at lave i ovnen end du måske tror.
Bedømmelse
4.7 fra 56 stemmer
RetSnack
Arbejdstid: 20 minutter minutter
Tilberedning: 30 minutter minutter
Samlet tid: 50 minutter minutter
Antal 4 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 1 rå flæskesvær - fra svinekam/flæskesteg
  • flagesalt

Fremgangsmåde

  • Sværen skæres ud i tynde strimler, og her er en størrelse på omkring tre millimeters tykkelse perfekt. Men det er ikke afgørende, og du sagtens lave dem bredere end det.
  • Kog derefter sværstykkerne i letsaltet vand i cirka 15 minutter, hvorefter sværene dryppes helt af! Skyl evt. sværene med koldt vand.
  • Forvarm ovnen til 200 grader varmluft.
  • Find en bradepande frem, og fordel sværene i bradepanden, så de ikke overlapper hinanden.
  • Flæskesværene saltes med flagesalt (eller almindeligt salt).
  • Bag nu dine flæskesvær nu midt i ovnen i cirka 30 minutter. Den præcise bagetid afhænger af flere forhold, så hold øje med dem til sidst, så de hverken får for lidt eller for meget. De skal netop være sprøde og poppe lidt op. Smider sværene meget fedt undervejs, kan du hælde det fra og fortsætte stegningen i ovnen.
  • De færdigstegte flæskesvær drysses med lidt ekstra salt, og er nu klar til servering. Men lad dem gerne dryppe af på køkkenrulle, så en del af fedtet suges af.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
408
% Daglig værdi*
Fedt
 
23
g
35
%
Mættet fedt
 
8
g
50
%
Kolesterol
 
71
mg
24
%
Natrium
 
1960
mg
85
%
Kalium
 
0.1
mg
0
%
Protein
 
46
g
92
%
Vitamin A
 
38
IU
1
%
Vitamin C
 
0.5
mg
1
%
Calcium
 
23
mg
2
%
Jern
 
1
mg
6
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Hjemmelavede flæskesvær opbevares i en lufttæt beholder for at bevare sprødheden.

Her kan de lækre slagterbolcher sagtens holde sig frisk nogle dage.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Kristian Krog

    december 24, 2024 at 10:05 am

    3 mm ?
    Det lyder forkert og som meget tynde flæskesvær.

    Er det rigtigt?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      december 24, 2024 at 10:24 am

      Hej Kristian
      Jeg kan godt lide dem tynde, men du kan sagtens lave flæskesværene bredere 🙂
      God fornøjelse - og glædelig jul
      Holger

      Svar
  2. Henrik

    januar 07, 2024 at 11:50 pm

    Nok den dårligste måde at lave flæskesvær på overhovedet! Ovnen syltet ind i fedt, røg i hele huset, kun delvist sprøde svær! 10 gange nemmere og bedre at lave dem på den gammeldags måde. Der røg den pose svær!

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      januar 09, 2024 at 7:24 am

      Hej Henrik
      Jo, det griser da lidt - men så slemt synes jeg heller det plejer at være 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  3. Anne Hansen

    januar 04, 2024 at 8:46 pm

    Opskriften bør også nævne, at der kræves en komplet rengøring af ovnen efterfølgende. Der er fedtsjask overalt. 😒

    Svar
  4. Henrik Bjorn HANSEN

    december 24, 2023 at 1:54 pm

    Holger, 2-3 millimeter, der tror jeg du har taget fejl af centimeter og millimeter.

    Svar
  5. Bent

    december 23, 2023 at 1:25 pm

    Er lige blevet færdig med en potion, hold da mail hvor blev de gode. Jeg skulle nok have læst kommentarerne før jeg begyndte 😮‍💨(bagepapir) nå pyt jeg har pyrolyse ovn.😃
    God Jul 🎅🌲🤶

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      december 23, 2023 at 3:20 pm

      Hej Bent
      Dejligt at høre - og jo, bagepapir er en god ting her 🙂
      Alt det bedste - og god jul
      Holger

      Svar
  6. Mette Lysholm Svendsen

    december 11, 2023 at 4:04 pm

    Har netop lavet dem med succes 👍
    Jeg lagde et ark bagepapir i bunden af bradepanden + et ark bagepapir løst ovenpå - derved bliver ovnen ikke så tilsprøjtet af det spruttende fedt

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      december 11, 2023 at 4:29 pm

      Hej Mette
      Dejligt at høre - og tak for at dele tippet med os andre 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  7. Birgitte

    april 15, 2023 at 6:06 pm

    De blev rigtig gode, men du glemte at fortælle, hvor forfærdelig det lugtede trods
    Emhætten på fuldt blus. Men resultatet var perfekt.

    Svar
  8. Ole

    august 06, 2022 at 12:51 am

    Mums 🙂 Men nej, den eneste grund til at man skulle kalde det usundt i større mængder, ville være pga salt!!! Fedt er ikke fjenden, det er kulhydraterne, som dette jo ikke indeholder 🙂 Perfekt snack 🙂

    Svar
    • Mads

      januar 05, 2023 at 2:45 pm

      Det må siges at være meget ukorrekt information. Kulhydrater indeholder 4 kalorier pr. gram, mens fedt indeholder 9 kalorier pr. gram. 1kg kropsfedt svarer cirka til 7700 kalorier. Om du spiser 500kcal for meget i fedt, eller kulhydrat, har du stadig 500kcal for meget, som omdannes til kropsfedt.

      Svar
  9. Hans Jørgen Pedersen

    december 22, 2021 at 5:15 pm

    Kan man bruge Q300 til at lave flæskesvær og hvilke grader skal sværene så have?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      december 23, 2021 at 3:07 pm

      Hej Hans Jørgen
      Det kan du sagtens - du griller bare ved samme temperatur, som du ellers ville have gjort i ovnen.
      Rigtig glædelig jul
      Holger

      Svar
  10. Edith

    november 01, 2021 at 11:23 am

    De smager fantastisk godt, og er nemme at lave😊
    Men jeg gør det aldrig mere, for ovnen blev fuldstændig sprøjtet til og næsten umulig at få ren igen. Jeg havde tørret al væde fra flæsket.

    Svar
  11. Henning Eriksen

    juni 28, 2021 at 2:03 pm

    Super nemt og dejlige sprøde svære. Kan fryses og smager lige så godt når de er optøet

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Rabarberhapsere

Rabarberhapsere - lækre små kager med rabarber

Billede med marmoreret grillfilet.

Marmoreret grillfilet - opskrift med stegetid og tips

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv medlem af Madens Verden nu
Du får et medlemskab for kun 295 kroner for et HELT år!
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required