• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Brød › Fladbrød - nem opskrift på de flade arabiske brød

Fladbrød - nem opskrift på de flade arabiske brød

billederesultat for fladbrød
Fladbrød er lækre og nemme brød, der minder om naanbrød. Dejen laves blandt andet med yoghurt, og fladbrødene bages nemt på en tør pande. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  22. april 2024 - Udgivet:  10. december 2020

Del gerne:
726
SHARES
FacebookMessenger726PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Opskrift på verdens bedste fladbrød, der er nemme at lave. Fladebrødene bages på panden, og de kan spises som madbrød, til shawarma osv.
  2. Opskrift på fladbrød
  3. Fladbrød - nem opskrift på de flade arabiske brød
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Tips
Gå til opskrift

Opskrift på verdens bedste fladbrød, der er nemme at lave. Fladebrødene bages på panden, og de kan spises som madbrød, til shawarma osv.

Jeg elsker fladbrød, fordi de både smager fantastisk til mad, men også fordi de er overraskende nemme at lave.

Fladbrødene laves nemt med en dej, der indeholder yoghurt, og de flade brød bages på en varm pande.

Fladbrødene kan spises som de er, eller de kan dryppes med olie og lidt tørret oregano. Bruges til shawarma, durum med videre.

Brødene kan i øvrigt sagtens fryses ned, og så blot varmes når de skal bruges igen.

Opskriften giver otte lækre brød. Selvfølgelig afhængig af hvor store du ønsker dem.

Opskrift på fladbrød

billederesultat for fladbrød

Fladbrød - nem opskrift på de flade arabiske brød

Opskrift på verdens bedste fladbrød, der er nemme at lave. Fladebrødene bages på panden, og de kan spises som madbrød, til shawarma osv.
Bedømmelse
4.8 fra 82 stemmer
RetBrød
Arbejdstid: 15 minutter minutter
Tilberedning: 30 minutter minutter
Samlet tid: 1 time time 45 minutter minutter
Antal 8 stk.
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 250 g vand - ca. 35 grader varm
  • 30 g gær
  • 150 g yoghurt - naturel
  • 50 g durum mel
  • 400 g hvedemel - gerne Manitoba
  • 1 tsk salt - gerne med lidt top
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Fremgangsmåde

  • Kom vandet i en skål og smuldr gæren ud. Rør gæren helt ud.
  • Tilsæt yoghurt (du kan med fordel tage yoghurten ud af køleskabet en halv time før). Rør også yoghurten ud.
  • Tilsæt så durum mel og hvedemel, men hold gerne lige lidt af hvedemelet tilbage. Kom også salt i.
  • Rør dejen sammen og tilsæt mel indtil du har en middelfast dej, der hverken er for blød eller hård.
  • Tag dejen ud på bordet og ælt den godt igennem. Dejen til fladbrød kan selvfølgelig også æltes på en røremaskine med påsat dejkrog, men jeg synes faktisk den er ret nem at lave som en håndæltet dej.
  • Dejen virkes op, og lægges tilbage i skålen. Læg et viskestykke over og lad dejen hæve til dobbelt størrelse et lunt sted. Det tager cirka en time til halvanden.
  • Virk igen dejen op (se i dette link hvordan man virker dej op), og del dejen i otte lige store stykker, der skal veje lige omkring 100 gram pr. styk.
  • Trilles til boller, som rulles ud til fladbrød med en diameter på cirka 18-20 centimeter.
  • Varm en pande op og der skal ikke fedtstof på. Jeg plejer at bage fladbrødene ved en varme på 7 på en skala fra 1-9.
  • Når panden er varm kommes et af de flade brød på, og derefter er det blot at bage dem cirka to minutter og 30 sekunder på hver side. Måske lidt mindre, måske lidt mere, men cirka deromkring. Brødene er færdige når de har brune pletter.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
219
% Daglig værdi*
Fedt
 
1
g
2
%
Mættet fedt
 
1
g
6
%
Flerumættet fedt
 
0.3
g
Enkelumættet fedt
 
0.3
g
Kolesterol
 
2
mg
1
%
Natrium
 
303
mg
13
%
Kalium
 
132
mg
4
%
Kulhydrater
 
44
g
15
%
Kostfibre
 
2
g
8
%
Sukker
 
1
g
1
%
Protein
 
7
g
14
%
Vitamin A
 
19
IU
0
%
Vitamin C
 
0.1
mg
0
%
Calcium
 
34
mg
3
%
Jern
 
3
mg
17
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Tips

Når fladbrødene er næsten færdigbagt, kan de dryppes med lidt olivenolie og drysses med tørret oregano.

Det giver en super god smag til dine fladbrød, som altså kan anvendes til durum, shawarma og så videre.

Se også mine opskrifter på:

Naan - nem opskrift på indiske naanbrød

Pitabrød - opskrift på store og luftige pita brød

Pandebrød - nemme brød der bages på pande

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Julie

    januar 11, 2024 at 8:06 pm

    Dette ER virkelig verdens bedste madbrød. Dem kommer vi til at lave en gang om ugen i min madbrødglade familie. Mange tak for opskriften!

    Svar
  2. Annette Spaabæk Andersen

    november 21, 2022 at 8:19 pm

    Hej Holger
    Kan jeg bage fladbrødet om formiddagen og servere dem om aftenen ? Skal de lunes ?
    God aften
    Annette

    Svar
    • Annabeth

      juli 23, 2024 at 3:18 pm

      Hey Tak for opskriften. Hvordan holder man bedst fladbrødene bløde, så de kan rulles, hvis de skal gemmes til senere brug ? VH Annabeth

      Svar
  3. Jasmin

    august 21, 2021 at 1:57 am

    Kan man bruge græsk yoghurt?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      august 21, 2021 at 6:41 am

      Hej Jasmin
      Det kan du sagtens - god bagelyst 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  4. Lars

    april 15, 2021 at 2:24 pm

    Skal dejen være så klistret når man har tilsat alt melet ?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      april 15, 2021 at 2:44 pm

      Hej Lars
      En smule, men ikke for meget. Tilsæt evt. en smule mere mel 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Billede med nikujaga.

Nikujaga - opskrift på en populær japansk gryderet

Billede med havkat.

Havkat - fakta og anvendelse af koteletfisk

Billede med champagne.

Champagne - hvad er det? Og hvad er forskellen?

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer og gem dine favoritter - bliv medlem af Madens Verden nu
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required