• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Råvareguide › Fjordrejer - sådan skal de pilles, koges og serveres

Fjordrejer - sådan skal de pilles, koges og serveres

Fjordrejer
Del gerne:
4
SHARES
FacebookMessenger4PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  22. april 2022 - Udgivet:  19. maj 2021

Indhold

  1. Fjordrejer er en delikatesse herhjemme, særligt i sommertiden. Her får du fakta og guide til det lille krebsdyr med den fine smag.
  2. Server med skal
  3. Sådan skal fjordrejer koges
  4. Pil rejerne med et par svuptag
  5. Fakta om fjordrejer

Fjordrejer er en delikatesse herhjemme, særligt i sommertiden. Her får du fakta og guide til det lille krebsdyr med den fine smag.

Fjordrejer er i lighed med asparges, rabarber og stenbiderrogn ægte sommerbebudere.

Når luften og vandet bliver varmere i Danmark, begynder de små fjordrejer at søge ind på lavt vand, hvor de er lette at fange.

Og fanget bliver mange af dem, for er der noget, som er svært at stå for, er det friskfangede fjordrejer. En delikatesse direkte fra havet.

Disse rejer er ganske små, og deres kød smager mildt sødt. Duften er helt unik med løfte om sol og sommer.

Server med skal

Mange har nok nydt en mad med friske fjordrejer, citron og mayonnaise på restauranter i det ganske, danske land, men det er også superhyggeligt at lave dem selv.

Her kan de serveres, som de er, så gæsterne selv kan pille - eller du kan pille dem før servering.

Personligt vil jeg altid servere dem med skallen på, da det er hyggeligt at sidde udenfor i solskin med venner, hvidvin og "pillearbejde".

Sådan skal fjordrejer koges

Skal du have friske fjordrejer, sælges de levende og kommes i kogende vand, mens de stadig er i live. Det er en barbarisk metode, men den eneste der giver et perfekt resultat.

Skaldyr skal generelt tilberedes samme dag, som de købes, da de indeholder bakterier og vira, som gør, at de hurtigt bliver fordærvet. Så her er metoden:

  • Bring vand i kog i en stor gryde. Tilsæt lidt sukker og salt samt eventuelt dildkviste.
  • Skyl rejerne i koldt vand.
  • Når vandet spilkoger, kommer du rejerne i. Er der mange, koger du dem af flere omgange, da rejerne kun dør med det samme, hvis der ikke er kø i gryden.
  • Lad rejerne koge i to minutter - eller til de alle har forvandlet sig fra grå til lyserøde. Du må endelig ikke koge dem for længe, for så bliver de umulige at pille.
  • Hæld dem i et dørslag, så al væden løber fra. De skal ikke være kolde, når du piller den, for så er de svære at pille.

Pil rejerne med et par svuptag

Har du bestemt dig for at pille rejerne før servering, er der en teknik, som gør pillearbejdet lettere:

  • Først brækker du hovedet af.
  • Nu kan du trække rygskallen af.
  • Hiv i halen, så den falder af, og du står med selve rejekødet.

Fakta om fjordrejer

Fjordrejen er en lille , nærmest gennemsigtig grå reje-type, som kan blive op til otte centimeter lang.

Når rejen kommer i kontakt med kogende vand, forvandler de sig til fine lyserøde krebsdyr på grund af pigmentet astaxanthin, som også findes i tomater og chili.

Disse rejer kaldes også Roskilderejer, selvom de findes mange andre steder i Danmark.

Rejerne lever på lavt vand - ofte i fjorde - hvor de gemmer sig mellem ålegræs og tang. Her lever den af fiskeæg, tanglopper og andet småkravl.

Her er opskrifter på retter med rejer:

Rejecocktail med hjemmelavet Thousand Island

Italiensk pastaret med rejer - shrimp scampi

Avocado med rejer

Kilder: Skaldyrcenter.dk., Skagen Food, Coop.dk.

Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Billede af hvid aspargessalat med tomater.

Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing

Billede af sønderjysk stang.

Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)

Billede af kalv med æblecider.

Kalv med æblecider, sennep og timian

Forsiden lige nu

billede med mørbrad frikasse
Mørbrad frikassé→ Se opskriften
billederesultat for fyldt spidskål med oksekød i ovn
Fyldt spidskål med oksekød→ Se opskriften
stor bradepandekage med jordbær
Stor bradepandekage med jordbær - opskrift til mange→ Se opskriften
Billede af hvid aspargessalat med tomater.
Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing→ Se opskriften
billede med boller
Boller (bedste opskrift på den hjemmebagte bolle)→ Se opskriften
Ugens madplan uge 23
Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad→ Se opskriften
krebinetter med stuvet spidskål
Krebinetter med stuvet spidskål og nye kartofler→ Se opskriften
billede med koldskål
Sådan laver du koldskål som mormor - nem opskrift→ Se opskriften
kartoffelsalat med grønne bønner
Kartoffelsalat med grønne bønner (opskrift med sennepsvinaigrette)→ Se opskriften
Billede med jordbær
Jordbær - fakta, sæson, opbevaring og opskrifter→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her