• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Fisk med broccoli risotto og dampet spidskål

Fisk med broccoli risotto og dampet spidskål

En lækker og pandestegt fisk med skind, der serveres med broccoli risotto og dampet spidskål. Her er der stegt en kuller, men du kan også bruge en torsk eller lignende. Foto: Madensverden.dk.
Del gerne:
32
SHARES
FacebookMessenger32PinterestEmailSMSSubscribe

En super lækker opskrift på fisk med broccoli risotto og dampet spidskål. Fisken kan være skindstegt kuller eller torsk.

Skal du lave fisk til aftensmad kan det være denne skindstegte fisk med lækkert tilbehør.

Fisken steges med skindet på, fordi det så er nemmere at holde fisken sammen.

Her har jeg anvendt en kuller med skind, men torsk eller kulmule er også fremragende.

Opskriften er til fire personer.

Til fisk med broccoli risotto og dampet spidskål skal du bruge:

600 gram fisk med skind, eks. kuller, torsk eller kulmule

1 skalotteløg
200 gram risottoris
1 deciliter hvidvin
5 deciliter varm hønsebouillon (5 deciliter vand og en bouillonterning)
1 broccoli

1 spidskål

Salt og friskkværnet peber

Sådan laver du fisk med skind og risotto med broccoli:

  1. Start med at klargøre fisken. Fileterne tjekkes for ben, og deles derefter i to lige store stykker (portionsstykker). Skindet snittes let så det ikke bukker op under stegningen.
  2. Pil og hak skalotteløget fint, og svits det let i en kasserolle med lidt olivenolie. Det skal ikke tage farve. Lad derefter risene svitse med et minut, tilsæt hvidvin og lad det koge næsten væk, inden du tilsætter lidt hønsebouillon.
  3. Lad nu risene koge møre ved svag varme i 15-20 minutter, hvor du gradvist tilsætter bouillonen. Rør undervejs så det ikke brænder på. Smag til med salt og peber.
  4. Del broccolien i grove stykker, og damp den i et minut i spilkogende vand, og hæld derefter straks koldt vand på kogningen standses.
  5. Snit i mindre og mundrette stykker, som kommes i en skål. Når risottoen er færdigkogt vendes den sammen med broccolien.
  6. Spidskålen deles i kvarte, hvor stokken skæres fra, og kålen dampes i lidt letsaltet vand i 4-5 minutter under låg.
  7. Kom lidt olie på en varm pande, og steg fisken tre minutter på skindsiden. Det skal ske ved en rigtig god varme.
  8. Når fisken begynder at skifte farve til mælkehvid, vendes den om på kødsiden og steges i 10 sekunder, hvorefter den straks tages af. Krydres med salt og friskkværnet peber.
  9. Anret nu den sprøde fisk med broccolirisotto og den dampede spidskål.

Se mere indhold:

  • Kuller opskrift med lynstegt spidskål
  • Skindstegt kulmule - nem opskrift med porrer i fløde
  • Skindstegt kuller med lynstegte grøntsager
  • Ovnbagt kuller (fisk i ovn)
  • Dampet torsk i ovn med grøntsager
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Madplan uge 25

Ugens madplan uge 25 med lækre sommerretter

billede med guf guf kage

Guf guf kage - nem opskrift på bradepandekage med kokos

Billede af ribsteaks med marinerede grøntsager.

Ribsteaks i ovn med marinerede grøntsager

Bobler

Ugens vine, uge 24 med bobler og brus til studenter og fester

Uge24-bedstevinkøbMV

Ugens vine, uge 24: Ugens bedste vine til sol og studenter!

Billede af lammekoeteletter.

Lammekoteletter med hvidløg og rosmarin

Forsiden lige nu

jordbærkage med kransekage
Jordbærkage→ Se opskriften
Billede med rabarberbrud.
Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan→ Se opskriften
Hyldeblomstsirup
Hyldeblomstsirup til drinks og desserter→ Se opskriften
Kartoffelavlerens kyllingefad med hele kyllingelår
Kartoffelavlerens kyllingefad med hele kyllingelår→ Se opskriften
Italiensk gris i airfryer
Italiensk gris i airfryer med peberfrugt og hvidløg→ Se opskriften
Billede af ribsteaks med marinerede grøntsager.
Ribsteaks i ovn med marinerede grøntsager→ Se opskriften
Billed resultat for mini pavlova md jordbær
Mini pavlova med jordbær og flødeskum→ Se opskriften
Billede af lammekoeteletter.
Lammekoteletter med hvidløg og rosmarin→ Se opskriften
Sådan ser de færdige kartofler med smeltet smør og persille ud. Og det ligner vaskeægte dansk sommermad, når den er allerbedst. Kartoflerne er perfekte som tilbehør til alt fra frikadeller til stegt rødspætte og stegt flæsk. Foto: Madensverden.dk.
Kartofler med smeltet smør og persille→ Se opskriften
peberfrugtsalat
Italiensk peberfrugtsalat med pinjekerner→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her