Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Her er du: Forside › Kager › Fedtkager - opskrift på sønderjyske fedtnødder

Fedtkager - opskrift på sønderjyske fedtnødder

billede med fedtkager
4.6 fra 10 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
77
SHARES
FacebookMessenger77PinterestEmailSMS
Opdateret: 4. december 2023 - Udgivet: 4. december 2023

Her får du en nem opskrift på fedtkager, der er en traditionel sønderjysk småkage til jul. Også kendt som fedtnødder, og de kan bages med eller uden kakao.

Fedtkager er lækre og nemme småkager, der kan bages med mørk eller hvid chokolade.

De sønderjyske småkager passer perfekt til jul, og du kan selv vælge om de skal være lyse, hvor de bages med hvid chokolade, eller mørke fedtnødder, hvor der anvendes mørk chokolade.

Du kan også bage en portion af hver. God bagelyst.

Opskrift på fedtkager

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Fedtkager - sønderjyske fedtnødder

4.60 fra 10 stemmer
Forb. tid 50 minutter min
Tilb. tid 10 minutter min
Samlet tid 1 time t
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 125 g svinefedt
  • 185 g sukker
  • 300 g hvedemel
  • 65 g chokolade - mørk eller hvid
  • 1 æggeblomme
  • 0,5 tsk hjortetaksalt
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Fremgangsmåde
 

  1. Til fedtkager starter du med, at smelte chokoladen i en gryde sammen med svinefedt. Ønskes hvide kager bruges hvid chokolade, mens du anvender mørk chokolade til dine fedtnødder.
  2. Blandingen kommes i skålen til din røremaskine sammen med sukker, hvedemel, æggeblomme og hjortetaksalt.
  3. Dejen samles hurtigt, hvorefter den lægges på køl i en halv time.
  4. Beklæd en bageplade med bagepapir, og sæt ovnen på 180 grader over- og undervarme.
  5. Til hver fedtkage bruges ca. hvad der svarer til en valnøds størrelse dej, der trilles rund. Tryk en let fordybning i bunden af hver kugle.
  6. Bag fedtkagerne i ca. 10 minutter ved 180 grader over- og undervarme, hvor de skal krakelere lidt, men lad dem ikke blive for mørke.
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Tips

Lad de færdigbagte fedtkager ligge på bagepladen nogle minutter, hvorefter de kan lægges til side.

Småkagerne er nemlig skrøbelig lige efter de er kommet ud af ovnen.

Efter afkøling opbevares de i en kagedåse eller anden lufttæt beholder. Opskriften er lavet af Ellen Jensen.

Se også mine opskrifter på:

Gode råd

4.8 fra 25 stemmer
Dette er en original opskrift på gode råd, som er de velkendte småkager fra Sønderjylland, og her kan du læse alt om hvordan du gør.
Gå til opskrift
gode råd kager

Fedtebrød

4.8 fra 159 stemmer
Den bedste opskrift på sønderjyske fedtebrød, der er nemme småkager. De skal ikke hæve, er hurtige at bage og laves med eller uden romglasur.
Gå til opskrift
billederesultat for fedtebrød

Brunkager

4.8 fra 177 stemmer
Brunkager. Opskrift på bagerens brunkagedej. Den originale brunkage fra bagermester Hardy Christensen i Vestjylland, og de er sprøde og gode.
Gå til opskrift
billede af brunkager

Vaniljekranse

4.8 fra 148 stemmer
En opskrift på de bedste vaniljekranse til jul fra bagermester Hardy Christensen. Kagerne laves med sprøjtepose, og flyder ikke ud i ovnen.
Gå til opskrift
billederesultat for bagerens vaniljekranse
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Conny H Ahnstrøm skriver

    november 25, 2024 at 3:48 pm

    Opskreft på Håkonskager tak.God Jul 🎄☃️🎄

    Svar

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube
Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required