• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Kager › Fastelavnsboller med wienerbrødsdej og blåbær

Fastelavnsboller med wienerbrødsdej og blåbær

Fastelavnsboller med wienerbrødsdej
Hvis du vil lave fastelavnsboller a la Lagkagehuset, skal du lave en gammeldags wienerbrødsdej. Det tager tid, men så får du også den helt rette, flagede bolle. Foto: Karen Seneca/Madensverden.dk.

Opdateret:  20. juni 2023 - Udgivet:  27. januar 2021

Del gerne:
3
SHARES
FacebookMessenger3PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Opskrift
  2. Fastelavnsboller med wienerbrødsdej, creme og blåbær
  3. Ingredienser
  4. Fremgangsmåde
  5. Næringsindhold
  6. Noter
Gå til opskrift

Fastelavnsboller med wienerbrødsdej er et temmelig stort projekt at gå i gang med. Men hvis du ønsker mange, sprøde lag, som du finder i for eksempel Lagkagehusets boller, er det nødvendigt at bruge tid på dem.

Der er ingen lette veje. Til gengæld får du en ekstraordinær bolle, der har nøjagtigt den krumme, som de gode bageres boller.

Teknikken med at lave wienerbrødsdej består især af disse to punkter, som gentages tre gange: Rulle dej ud, folde den sammen henover midten, først med den ene ende, så med den anden.

Sådan får man smørret integreret i dejen, og sådan får man de mange, sprøde lag dej i sin fastelavnsbolle.

Jeg kommer en klat vaniljecreme i midten af de bagte boller og sprøjter derefter flødeskam med blåbær rundt om cremen.

Se også disse opskrifter:

  • Gammeldags fastelavnsboller
  • Vandbakkelser der ikke falder sammen i ovnen
  • Åbne fastelavnsboller med creme

Opskrift

Fastelavnsboller med wienerbrødsdej

Fastelavnsboller med wienerbrødsdej, creme og blåbær

Fastelavsboller med wienerbrødsdej er sprøde, lækre og præcis, som fastelavnsboller skal være. Her er opskriften på boller med en skøn blåbærcreme.
Bedømmelse
5 fra 2 stemmer
RetKager
Arbejdstid: 45 minutter minutter
Tilberedning: 15 minutter minutter
Samlet tid: 2 timer timer 30 minutter minutter
Antal 12 stk
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Karen Seneca

Ingredienser

  • 25 g gær
  • 2 æg
  • 0.8 dl vand - koldt
  • 1 spsk sukker
  • 250 g hvedemel - koldt
  • 1 kns salt
  • 250 g smør - koldt
  • 1 portion vaniljecreme

Remonce

  • 80 g smør
  • 80 g smør
  • 80 g marcipan

Blåbærskum

  • 100 g blåbær
  • 1 spsk sukker
  • 2 dl piskefløde

Fremgangsmåde

  • Lad gæren opløses i koldt vand. Tilsæt det ene æg og rør rundt. Det andet skal du bruge til at pensle bollerne.
  • Tilsæt sukker, salt samt mel minus 30 gram, som du skal gemme til udrulningen. Ælt godt igennem.
  • Rul dejen ud til 22 x 22 centimeter.
  • Tag smørret ud af køleskabet og bank det med en kagerulle, så det danner en firkant på ca. 12 x 12 cm.
  • Pak nu smørret ind i dejen, som om du lægger gavepapir om en gave. Dejen skal dække smørret.
  • Rul dejen ud til ca. 40 cm. i længden og 15 i bredden. Det kan godt være en smattet affære, så du skal ikke være bange for, at du gør det forkert. Drys lidt mel på kagerulle og bord, så hjælper det lidt.
  • Nu folder du en tredjedel ind over midten og derpå den næste tredjedel ind over midten (så den lægger sig over en første tredjedel). Og så skal der rulles igen til 40 x 15.
  • Fold igen en tredjedel henover midten og gør det samme med den frie tredjedel. Rul igen til 45 x 15.
  • Nu er det sidste gang, du skal folde dejen som anvist. Herefter lægger du den ind i køleskabet beklædt med film. Den skal være på køl i 45 minutter.
  • Lav remoncen ved at piske de tre ingredienser sammen.
  • Tag dejen ud, rul den ud, så du står med en flad dej på 25 x 35 cm.
  • Skær felter ca. 8 x 8 cm og fyld en skefuld remonce på hver felt. Luk bollerne ved at lade hjørnerne mødes på midten og trykke dem forsigtigt sammen.
  • Vend bollerne med sammenfæstningen nedad på bageplader med bagepapir. Lad dem hæve til dobbelt størrelse, det tager ca. 45 minutter.
  • Pensl med et sammenpisket æg og bag dem et kvarter på 180 grader over- og undervarme.
  • I mens kan du lave kagecreme.
  • Når bollerne er bagt, lader du dem køle af, imens du laver blåbærflødeskum: Blåbær og sukker kommes i en gryde og koger fem minutter. Piskefløde piskes og du vender et par grydeskeer blåbær i skummet.
  • Herefter skærer du fastelavnsbollerne over på tværs og kommer en skefuld cremen i midten.
  • Rundt om cremen sprøjtes blåbærflødeskummet. Bollen lukkes, og du kan eventuelt pynte fastelavnsboller med wienerbrødsdej med glasur lavet af blåbærsaft og flormelis.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
435
% Daglig værdi*
Fedt
 
36
g
55
%
Mættet fedt
 
22
g
138
%
Transfedt
 
1
g
Flerumættet fedt
 
2
g
Enkelumættet fedt
 
10
g
Kolesterol
 
120
mg
40
%
Natrium
 
271
mg
12
%
Kalium
 
94
mg
3
%
Kulhydrater
 
23
g
8
%
Kostfibre
 
1
g
4
%
Sukker
 
6
g
7
%
Protein
 
5
g
10
%
Vitamin A
 
1144
IU
23
%
Vitamin C
 
1
mg
1
%
Calcium
 
31
mg
3
%
Jern
 
1
mg
6
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Noter

Du kan naturligvis vælge udelukkende at bruge flødeskum tilsat lidt vanilje eller sukker i fastelavnsboller med wienerbrødsdej.

Uanset hvilket fyld, du vælger, så er jeg sikker på, at bollerne vækker glæde... når først de er bagt.

Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Bjarne Skov Poulsen

    januar 31, 2021 at 3:50 pm

    Hej.
    Jeg bagte disse dejlige fastelavnsboller og de smager godt. Det ærgerlige ved dem var at mine boller der fik lidt længere bagetid, ca. 5 min.
    Da jeg tog dem ud af ovnen faldt de en anelse sammen og da de var Kolle var de faldet til ½ størrelse som de var da jeg tog dem ud.
    Er der et tip til at undgå det.
    Mvh.
    Bjarne S. P.

    Svar
    • Karen Seneca

      februar 01, 2021 at 11:46 am

      Hej
      Jeg er ked af at høre, at dine fastelavnsboller faldt sammen. Det skyldes formodentlig ikke den ekstra bagetid, men jeg tænker, at det kan være teknikken med at rulle smørret ind i dejen. Det er - som du ved - en temmelig besværlig affære. Måske er smørret ikke fordelt ordentligt i dejen?
      Mange hilsner

      Svar

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv medlem af Madens Verden nu
Du får et medlemskab for kun 295 kroner for et HELT år!
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required