• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Kager › Fastelavnsboller med kærnemælk

Fastelavnsboller med kærnemælk

billederesultat for fastelavnsboller med kærnemælk
5 fra 22 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
1.2k
SHARES
FacebookMessenger1.2kPinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  21. april 2024 - Udgivet:  11. februar 2023

Min bedste opskrift på fastelavnsboller med kærnemælk. De fyldes med creme, og du kan enten lave åbne eller lukkede fastelavnsboller.

Fastelavnsboller med kærnemælk giver nogle virkelig lækre og lette fastelavnsboller.

Denne dej er utrolig nem at arbejde med, og de skal kun hæve én gang, nemlig når de er sat på bageplader.

Du kan enten lave dem som de klassiske og lukkede, gammeldags fastelavnsboller - eller som de åbne med en klat creme i midten.

Her får du også opskriften på en hjemmelavet kagecreme, som aldrig flyder ud i ovnen. Opskriften giver 15 stk.

Se her hvordan du laver glasur og frosting.

Opskrift på fastelavnsboller med kærnemælk

billederesultat for fastelavnsboller med kærnemælk
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Fastelavnsboller med kærnemælk

4.96 fra 22 stemmer
Min bedste opskrift på fastelavnsboller med kærnemælk. De fyldes med creme, og du kan enten lave åbne eller lukkede fastelavnsboller.
Forb. tid 20 minutter min
Tilb. tid 10 minutter min
Hævetid 45 minutter min
Samlet tid 1 time t 15 minutter min
Antal: 15 stk.
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Kalorier: 255
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 125 g kærnemælk
  • 50 g gær
  • 30 g sukker
  • 400 g hvedemel
  • 1 tsk kardemomme
  • 2 æg
  • 200 g smør - blødt
Creme
  • 1 portion kagecreme - lav denne bagefaste kagecreme
Pensling
  • 1 æg
  • 1 sjat mælk
Pynt/glasur
  • flormelis
  • vand
  • hasselnøddeflager

Fremgangsmåde
 

  1. Vej kærnemælk af i en lille skål sammen med sukker og smuldr gæren i. Rør det godt ud, så alt sukker og gæren er helt opløst. Lad det stå på bordet mens du laver kagecremen.
  2. Kagecremen laver du ved at følge linket længere oppe. Du kan selvfølgelig også bare bruge et pulverbrev. Lad kagecremen køle lidt af.
  3. I en anden skål vejes hvedemel af og blandes med stødt kardemomme.
  4. Kom kærnemælksblandingen op i skålen til din røremaskine, og ælt det gradvist sammen med hvedemel, æg og blødt smør. Æltes med dejkrog i cirka otte minutter indtil dejen er godt samlet. Til at starte med kan dejen se en anelse tynd ud, men den bliver god og smidig efter æltning.
  5. Tag dejen ud på en meldrysset bord, hvor den rulles ud til en rektangel på 50 gange 30 centimeter. Deles i 15 lige store kvadrater på 10 gange 10 centimeter.
  6. Kom kagecremen i en frysepose, hvor du klipper et lille hul i hjørnet. Pres en klump creme ud midt på hver bolle, hvis du vil lave de gammeldags og lukkede fastelavnsboller med kagecreme. Vil du lave åbne fastelavnsboller lægges hvert hjørne på hvert stykke dej ind mod midten, hvorefter du let trykker dejen ned på midten. Kom en klat creme på midten.
  7. De lukkede fastelavnsboller med kærnemælk lukkes sammen, og uanset hvilken type du har lavet lægges de på en bageplade med bagepapir. Du kan eventuelt fordele dem på to bageplader, så er du sikker på de ikke vokser sammen under bagningen.
  8. Lad nu dine fastelavnsboller med kærnemælk hæve i 45 minutter.
  9. Forvarm ovnen til 225 grader over- og undervarme.
  10. Pisk æg sammen med lidt mælk og pensl fastelavnsbollerne.
  11. Bages cirka 10 minutter, hvorefter de køles lidt af på en rist.
  12. Rør flormelis sammen med en smule kogende vand, kom glasuren i en frysepose, klip et hul i hjørnet og pynt bollerne. Drys eventuelt med hasselnøddeflager.

Næringsindhold

Kalorier: 255kcalKulhydrater: 24gProtein: 5gFedt: 15gMættet fedt: 9gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 3gTransfedt: 0.4gKolesterol: 62mgNatrium: 129mgKalium: 77mgKostfibre: 1gSukker: 3gVitamin A: 394IUVitamin C: 0.03mgCalcium: 23mgJern: 2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Fastelavnsboller med kærnemælk er fremragende at fryse ned.

Men her skal du så vente med at give dem glasur til de skal bruges.

Se også mine opskrifter på:

Åbne fastelavnsboller med creme og glasur

Farmors boller med cremefyld og hasselnødder

Semlor - opskrift på den svenske fastelavnsbolle semla

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Eva Windfeld

    februar 05, 2024 at 2:34 pm

    Ups. Kan se nu der er anden der har spurgt om syltetøj. Så behøver ikke svar.
    Vh Eva W.

    Svar
  2. Eva Windfeld

    februar 05, 2024 at 2:31 pm

    Kan man bruge syltetøj i stedet for creme?

    Svar
  3. Karin Hemmingsen

    januar 21, 2024 at 9:37 am

    Kan man fylde hinbærmarmelade i stedet for creme?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      januar 21, 2024 at 9:43 am

      Hej Karin
      Sagtens - og det bliver mindst lige så lækkert 🙂
      God bagelyst
      Alt det bedste
      Holger

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af stangbønnner.

Stangbønner - sådan koger du de lange bønner perfekt

Billede af sød kartoffelgryde.

Sød kartoffelgryde - lækker gryderet med søde kartofler

Billede af grillede grøntsager.

Grillede grøntsager - sundt tilbehør lavet på grill

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Forsiden lige nu

billede med hel kylling i kyllingeholder
Kylling i kyllingholder med grøntsager→ Se opskriften
billede med sommerlagkage med hindbær og jordbær
Sommerlagkage med flødecreme, hindbær og jordbær→ Se opskriften
Grillet Iberico Presa med hvidløg og rosmarin
Grillet Ibérico Presa med hvidløg og rosmarin→ Se opskriften
Billede af sauce gribiche med grønne asparges.
Sauce gribiche med grønne asparges→ Se opskriften
billede med jordbær trifli opskrift
Jordbær trifli (nem trifli med jordbær og makroner)→ Se opskriften
mad på 30 minutter
Mad på 30 minutter (lækre retter på en halv time)→ Se opskriften
billede med simpel pastaret
Simpel pastaret - nem mad uden gryde og pande→ Se opskriften
billederesultat for æggewraps med laks og kylling
Æggewraps - skøn opskrift med laks eller kylling→ Se opskriften
billede med creme anglaise med jordbær
Creme Anglaise med jordbær (lækker vaniljecreme)→ Se opskriften
billede med grøn kartoffelsalat
Grøn kartoffelsalat med ærter og majs→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required