Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Kager › Fastelavnsboller med kærnemælk

Fastelavnsboller med kærnemælk

billederesultat for fastelavnsboller med kærnemælk
5 fra 22 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
1.2k
SHARES
FacebookMessenger1.2kPinterestEmailSMS

Min bedste opskrift på fastelavnsboller med kærnemælk. De fyldes med creme, og du kan enten lave åbne eller lukkede fastelavnsboller.

Fastelavnsboller med kærnemælk giver nogle virkelig lækre og lette fastelavnsboller.

Denne dej er utrolig nem at arbejde med, og de skal kun hæve én gang, nemlig når de er sat på bageplader.

Du kan enten lave dem som de klassiske og lukkede, gammeldags fastelavnsboller - eller som de åbne med en klat creme i midten.

Her får du også opskriften på en hjemmelavet kagecreme, som aldrig flyder ud i ovnen. Opskriften giver 15 stk.

Se her hvordan du laver glasur og frosting.

Opskrift på fastelavnsboller med kærnemælk

Fastelavnsboller med kærnemælk

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
5 fra 22 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 20 minutter min
Tilb. tid: 10 minutter min
Hævetid: 45 minutter min
Samlet tid: 1 time t 15 minutter min
Min bedste opskrift på fastelavnsboller med kærnemælk. De fyldes med creme, og du kan enten lave åbne eller lukkede fastelavnsboller.
Antal: 15 stk.
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 125 g kærnemælk
  • 50 g gær
  • 30 g sukker
  • 400 g hvedemel
  • 1 tsk kardemomme
  • 2 æg
  • 200 g smør (blødt)
Creme
  • 1 portion kagecreme (lav denne bagefaste kagecreme)
Pensling
  • 1 æg
  • 1 sjat mælk
Pynt/glasur
  • flormelis
  • vand
  • hasselnøddeflager

Fremgangsmåde

  1. Vej kærnemælk af i en lille skål sammen med sukker og smuldr gæren i. Rør det godt ud, så alt sukker og gæren er helt opløst. Lad det stå på bordet mens du laver kagecremen.
  2. Kagecremen laver du ved at følge linket længere oppe. Du kan selvfølgelig også bare bruge et pulverbrev. Lad kagecremen køle lidt af.
  3. I en anden skål vejes hvedemel af og blandes med stødt kardemomme.
  4. Kom kærnemælksblandingen op i skålen til din røremaskine, og ælt det gradvist sammen med hvedemel, æg og blødt smør. Æltes med dejkrog i cirka otte minutter indtil dejen er godt samlet. Til at starte med kan dejen se en anelse tynd ud, men den bliver god og smidig efter æltning.
  5. Tag dejen ud på en meldrysset bord, hvor den rulles ud til en rektangel på 50 gange 30 centimeter. Deles i 15 lige store kvadrater på 10 gange 10 centimeter.
  6. Kom kagecremen i en frysepose, hvor du klipper et lille hul i hjørnet. Pres en klump creme ud midt på hver bolle, hvis du vil lave de gammeldags og lukkede fastelavnsboller med kagecreme. Vil du lave åbne fastelavnsboller lægges hvert hjørne på hvert stykke dej ind mod midten, hvorefter du let trykker dejen ned på midten. Kom en klat creme på midten.
  7. De lukkede fastelavnsboller med kærnemælk lukkes sammen, og uanset hvilken type du har lavet lægges de på en bageplade med bagepapir. Du kan eventuelt fordele dem på to bageplader, så er du sikker på de ikke vokser sammen under bagningen.
  8. Lad nu dine fastelavnsboller med kærnemælk hæve i 45 minutter.
  9. Forvarm ovnen til 225 grader over- og undervarme.
  10. Pisk æg sammen med lidt mælk og pensl fastelavnsbollerne.
  11. Bages cirka 10 minutter, hvorefter de køles lidt af på en rist.
  12. Rør flormelis sammen med en smule kogende vand, kom glasuren i en frysepose, klip et hul i hjørnet og pynt bollerne. Drys eventuelt med hasselnøddeflager.

Næringsindhold

Kalorier255kcalKulhydrater24gProtein5gFedt15gMættet fedt9gFlerumættet fedt1gEnkelumættet fedt3gTransfedt0.4gKolesterol62mgNatrium129mgKalium77mgKostfibre1gSukker3gVitamin A394IUVitamin C0.03mgCalcium23mgJern2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Tips

Fastelavnsboller med kærnemælk er fremragende at fryse ned.

Men her skal du så vente med at give dem glasur til de skal bruges.

Se også mine opskrifter på:

Åbne fastelavnsboller med creme og glasur

Farmors boller med cremefyld og hasselnødder

Semlor - opskrift på den svenske fastelavnsbolle semla

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Eva Windfeld skriver

    februar 05, 2024 at 2:34 pm

    Ups. Kan se nu der er anden der har spurgt om syltetøj. Så behøver ikke svar.
    Vh Eva W.

    Svar
  2. Eva Windfeld skriver

    februar 05, 2024 at 2:31 pm

    Kan man bruge syltetøj i stedet for creme?

    Svar
  3. Karin Hemmingsen skriver

    januar 21, 2024 at 9:37 am

    Kan man fylde hinbærmarmelade i stedet for creme?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      januar 21, 2024 at 9:43 am

      Hej Karin
      Sagtens - og det bliver mindst lige så lækkert 🙂
      God bagelyst
      Alt det bedste
      Holger

      Svar

Mere inspiration

  • Billede af sveskekringle.
    Sveskekringle (nem kringle med svesker, remonce og creme)
  • Præstegårdskage
    Præstegårdskage (traditionel skærekage med æbler)
  • Billede af blommemuffins
    Blommemuffins (lækre muffins med blommer)
  • Billede af bananchokoladekage.
    Bananchokoladekage med modne bananer

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required