• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Kager › Fastelavnsboller af vandbakkelser med flødecreme

Fastelavnsboller af vandbakkelser med flødecreme

Fastelavnsboller af vandbakkelse
Fastelavnsbollerne af vandbakkelser er her fyldt med en klat creme i midten og en lækker flødecreme rundt om. Til sidst er de drysset med flormelis. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  7. juni 2024 - Udgivet:  10. januar 2024

Del gerne:
1k
SHARES
FacebookMessenger1kPinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Fastelavnsboller af vandbakkelser er hurtige at lave. Du kan fylde de lækre og luftige kager med en lækker flødecreme eller alm. flødeskum.
  2. Opskrift på fastelavnsboller af vandbakkelser
  3. Fastelavnsboller af vandbakkelser
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Video
  8. Tips
Gå til opskrift

Fastelavnsboller af vandbakkelser er hurtige at lave. Du kan fylde de lækre og luftige kager med en lækker flødecreme eller alm. flødeskum.

Denne opskrift på fastelavnsboller af vandbakkelser er rimelig nem og hurtig at lave, og det færdige resultat er virkelig godt.

Fastelavnsbollerne er fyldt med en lækker flødecreme, men du kan også blot anvende en almindelig flødeskum.

Der kan også kommes en skefuld creme eller hindbærmarmelade i midten af bollen. Det kan du se mere om min video med fremgangsmåde. Ja, nogle foretrækker også en klat sveskemarmelade.

Opskriften giver 9 fastelavnsboller af vandbakkelse, men det afhænger selvfølgelig af hvor store du laver dem. Det kommer sig ikke så nøje. I min video kan du se fremgangsmåden, så du nemt kan lave dem.

Se også mine opskrifter på:

  • Gammeldags fastelavnsboller med creme
  • Fastelavnsbollekage i fad eller bradepande
  • Vandbakkelser der ikke falder sammen i ovnen
  • Fastelavnsboller med hindbærskum (super nemme)

Opskrift på fastelavnsboller af vandbakkelser

fastelavnsboller af vandbakkelser

Fastelavnsboller af vandbakkelser

Fastelavnsboller af vandbakkelser er hurtige at lave. Du kan fylde de lækre og luftige kager med en lækker flødecreme eller alm. flødeskum.
Bedømmelse
4.7 fra 54 stemmer
RetKager
Arbejdstid: 30 minutter minutter
Tilberedning: 30 minutter minutter
Samlet tid: 1 time time
Antal 9 stk.
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 250 g vand
  • 125 g smør
  • 125 g hvedemel
  • 3 æg
  • 2,5 dl piskefløde
  • 250 g kagecreme - se min opskrift i link eller video
  • flormelis

Fremgangsmåde

  • Forvarm ovnen til 200 grader almindelig over- og undervarme.
  • Vej vand og smør af i en gryde/kasserolle og kog det op.
  • Pisk derefter hvedemelet i, og du kan med fordel anvende en el-pisker. Lad det køle lidt af.
  • Pisk derefter æggene i et ad gangen. Nu har du en sammenhængende og klistret dej til dine fastelavnsboller af vandbakkelser.
  • Brug en spiseske og sæt dejen på en bageplade med bagepapir, eller kom den i en sprøjtepose og sprøjt den ud. Du skal lave ni styks, men sørg for at holde god afstand imellem dem, da de hæver en del under bagningen. Se eventuelt mere i min video med fremgangsmåde.
  • Bages indtil de er gyldne, cirka 30 minutter. Husk ALDRIG at åbne ovnlågen mens du bager vandbakkelser, da de så risikerer at falde sammen. Når vandbakkelserne er færdigbagte kan du med fordel blot åbne ovnlågen, og lade vandbakkelserne køle af i ovnen.
  • Mens vandbakkelserne bages, kan du lave kagecreme som anvist i linket, og derefter lade den køle helt af.
  • Pisk fløden til en stiv skum, og vend den forsigtigt sammen med den kolde creme.
  • De afkølede vandbakkelser flækkes og fyldes med flødecreme. Du kan også blot anvende flødeskum med lidt tilsat vaniljesukker.
  • Sigt lidt flormelis over, eller lav en glasur, eventuelt med lidt kakao i, og pynt med den. Se flere muligheder i videoen.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
354
% Daglig værdi*
Fedt
 
27
g
42
%
Mættet fedt
 
17
g
106
%
Transfedt
 
0.5
g
Flerumættet fedt
 
1
g
Enkelumættet fedt
 
6
g
Kolesterol
 
116
mg
39
%
Natrium
 
147
mg
6
%
Kalium
 
65
mg
2
%
Kulhydrater
 
24
g
8
%
Kostfibre
 
0.4
g
2
%
Sukker
 
13
g
14
%
Protein
 
5
g
10
%
Vitamin A
 
835
IU
17
%
Vitamin C
 
0.2
mg
0
%
Calcium
 
33
mg
3
%
Jern
 
1
mg
6
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Video

Kom med din mening

Tips

Fastelavnsboller af vandbakkelser serveres straks, men kan opbevares på køl i et døgns tid.

De er dog mest sprøde lige efter bagning.

Du kan også pynte dem med glasur og hasselnøddeflager på toppen, som på billedet herunder.

fastelavnsboller af vandbakkelser
Disse fastelavnsboller af vandbakkelser er både nemme og hurtige at lave, og du kan enten fylde dem med en flødecreme eller flødeskum. Foto: Katrine Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Karin Larsen

    februar 22, 2025 at 11:52 am

    En tynd dej skyldes at opbagningen er lun, når æggene røres i. Æggene skal røres sammen først og så skal de røres/piskes ind i dejen, når den er helt varm eller helt kold. Jeg har lige gjort det med 4 æg i den helt varme opbagning og det fungerede fint. Denne vejledning findes i Den blå Bagebog fra Tørsleff

    Svar
  2. Lone Mathilde Marie Jørgensen

    februar 07, 2024 at 10:45 am

    Jeg har bagt fastelavnsboller efter flere opskrifter, men vender altid tilbage til vandbakkelse versionen. Den elsker hele min familie - store som små. Jeg kan se mange har problemer med dejen. Jeg tror det kommer an på hvor store æg man bruger. Det er lidt en fingerspids fornemmelse der kommer efterhånden. God dag i snevejret fra Nordjylland 😊

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      februar 07, 2024 at 10:49 am

      Hej Lone
      Tak for tilbagemeldingen - det er dejligt at høre.
      Ja, størrelsen på æggene betyder noget, så måske skal jeg lige prøve at veje æggene af nøste gang.
      Også god dag til dig i det nordjyske - alt det bedste
      Holger

      Svar
      • Michael

        oktober 04, 2024 at 2:24 pm

        Jeg tror, at mange læsere vil sætte pris på, at du opdaterer opskriften. Min blev også noget flydende, og jeg fulgte opskriften til punkt og prikke. Det vil helt sikkert hjælp de af os, der ikke har så meget erfaring med bagning. Tak.

  3. Kanja

    februar 16, 2023 at 11:13 am

    Dejen bliver total tynd, det kan slet ikke laves fastelavnsboller af dem. De løber af pladen

    Svar
  4. Ells

    marts 23, 2021 at 9:35 am

    En nem opskrift. Hvis der kun skal laves 9 fastelavnsboller, synes jeg, de bliver for store, så jeg har lavet flere af den dej (13) og fået nogle fine vandbakkelser.

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      marts 23, 2021 at 10:34 am

      Hej Ella
      Tak for det, og dejligt at høre. Og man kan jo altid lave i den størrelse man selv ønsker. Jeg får også nogle gange bare lavet 8-9 vandbakkelser, mens det andre gange bliver til flere. Afhængig af hvor kagesulten jeg er på dagen 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  5. Anne

    februar 12, 2021 at 5:42 pm

    Min dej bliver sindssyg tynd. Hvad gør jeg galt? 🤯

    Svar

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv medlem af Madens Verden nu
Du får et medlemskab for kun 295 kroner for et HELT år!
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required