• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Kager › Fastelavnsboller af vandbakkelser med flødecreme

Fastelavnsboller af vandbakkelser med flødecreme

Fastelavnsboller af vandbakkelse
4.7 fra 54 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
1k
SHARES
FacebookMessenger1kPinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  7. juni 2024 - Udgivet:  10. januar 2024

Indhold

  1. Opskrift
  2. Fastelavnsboller af vandbakkelser
  3. Tips

Denne opskrift på fastelavnsboller af vandbakkelser er rimelig nem og hurtig at lave, og det færdige resultat er virkelig godt.

Fastelavnsbollerne er fyldt med en lækker flødecreme, men du kan også blot anvende en almindelig flødeskum.

Der kan også kommes en skefuld creme eller hindbærmarmelade i midten af bollen. Det kan du se mere om min video med fremgangsmåde. Ja, nogle foretrækker også en klat sveskemarmelade.

Opskriften giver 9 fastelavnsboller af vandbakkelse, men det afhænger selvfølgelig af hvor store du laver dem. Det kommer sig ikke så nøje. I min video kan du se fremgangsmåden, så du nemt kan lave dem.

Se også disse opskrifter:

  • Gammeldags fastelavnsboller med creme
  • Fastelavnsbollekage i fad eller bradepande
  • Fastelavnsboller med hindbærskum (super nemme)

Opskrift

fastelavnsboller af vandbakkelser
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Fastelavnsboller af vandbakkelser

4.73 fra 54 stemmer
Fastelavnsboller af vandbakkelser er hurtige at lave. Du kan fylde de lækre og luftige kager med en lækker flødecreme eller alm. flødeskum.
Forb. tid 30 minutter min
Tilb. tid 30 minutter min
Samlet tid 1 time t
Antal: 9 stk.
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Kalorier: 354
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 250 g vand
  • 125 g smør
  • 125 g hvedemel
  • 3 æg
  • 2,5 dl piskefløde
  • 250 g kagecreme - se min opskrift i link eller video
  • flormelis

Fremgangsmåde
 

  1. Forvarm ovnen til 200 grader almindelig over- og undervarme.
  2. Vej vand og smør af i en gryde/kasserolle og kog det op.
  3. Pisk derefter hvedemelet i, og du kan med fordel anvende en el-pisker. Lad det køle lidt af.
  4. Pisk derefter æggene i et ad gangen. Nu har du en sammenhængende og klistret dej til dine fastelavnsboller af vandbakkelser.
  5. Brug en spiseske og sæt dejen på en bageplade med bagepapir, eller kom den i en sprøjtepose og sprøjt den ud. Du skal lave ni styks, men sørg for at holde god afstand imellem dem, da de hæver en del under bagningen. Se eventuelt mere i min video med fremgangsmåde.
  6. Bages indtil de er gyldne, cirka 30 minutter. Husk ALDRIG at åbne ovnlågen mens du bager vandbakkelser, da de så risikerer at falde sammen. Når vandbakkelserne er færdigbagte kan du med fordel blot åbne ovnlågen, og lade vandbakkelserne køle af i ovnen.
  7. Mens vandbakkelserne bages, kan du lave kagecreme som anvist i linket, og derefter lade den køle helt af.
  8. Pisk fløden til en stiv skum, og vend den forsigtigt sammen med den kolde creme.
  9. De afkølede vandbakkelser flækkes og fyldes med flødecreme. Du kan også blot anvende flødeskum med lidt tilsat vaniljesukker.
  10. Sigt lidt flormelis over, eller lav en glasur, eventuelt med lidt kakao i, og pynt med den. Se flere muligheder i videoen.

Næringsindhold

Kalorier: 354kcalKulhydrater: 24gProtein: 5gFedt: 27gMættet fedt: 17gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 6gTransfedt: 0.5gKolesterol: 116mgNatrium: 147mgKalium: 65mgKostfibre: 0.4gSukker: 13gVitamin A: 835IUVitamin C: 0.2mgCalcium: 33mgJern: 1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Fastelavnsboller af vandbakkelser serveres straks, men kan opbevares på køl i et døgns tid.

De er dog mest sprøde lige efter bagning.

Du kan også pynte dem med glasur og hasselnøddeflager på toppen, som på billedet herunder.

fastelavnsboller af vandbakkelser
Disse fastelavnsboller af vandbakkelser er både nemme og hurtige at lave, og du kan enten fylde dem med en flødecreme eller flødeskum. Foto: Katrine Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Karin Larsen

    februar 22, 2025 at 11:52 am

    En tynd dej skyldes at opbagningen er lun, når æggene røres i. Æggene skal røres sammen først og så skal de røres/piskes ind i dejen, når den er helt varm eller helt kold. Jeg har lige gjort det med 4 æg i den helt varme opbagning og det fungerede fint. Denne vejledning findes i Den blå Bagebog fra Tørsleff

    Svar
  2. Lone Mathilde Marie Jørgensen

    februar 07, 2024 at 10:45 am

    Jeg har bagt fastelavnsboller efter flere opskrifter, men vender altid tilbage til vandbakkelse versionen. Den elsker hele min familie - store som små. Jeg kan se mange har problemer med dejen. Jeg tror det kommer an på hvor store æg man bruger. Det er lidt en fingerspids fornemmelse der kommer efterhånden. God dag i snevejret fra Nordjylland 😊

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      februar 07, 2024 at 10:49 am

      Hej Lone
      Tak for tilbagemeldingen - det er dejligt at høre.
      Ja, størrelsen på æggene betyder noget, så måske skal jeg lige prøve at veje æggene af nøste gang.
      Også god dag til dig i det nordjyske - alt det bedste
      Holger

      Svar
      • Michael

        oktober 04, 2024 at 2:24 pm

        Jeg tror, at mange læsere vil sætte pris på, at du opdaterer opskriften. Min blev også noget flydende, og jeg fulgte opskriften til punkt og prikke. Det vil helt sikkert hjælp de af os, der ikke har så meget erfaring med bagning. Tak.

  3. Kanja

    februar 16, 2023 at 11:13 am

    Dejen bliver total tynd, det kan slet ikke laves fastelavnsboller af dem. De løber af pladen

    Svar
  4. Ells

    marts 23, 2021 at 9:35 am

    En nem opskrift. Hvis der kun skal laves 9 fastelavnsboller, synes jeg, de bliver for store, så jeg har lavet flere af den dej (13) og fået nogle fine vandbakkelser.

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      marts 23, 2021 at 10:34 am

      Hej Ella
      Tak for det, og dejligt at høre. Og man kan jo altid lave i den størrelse man selv ønsker. Jeg får også nogle gange bare lavet 8-9 vandbakkelser, mens det andre gange bliver til flere. Afhængig af hvor kagesulten jeg er på dagen 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  5. Anne

    februar 12, 2021 at 5:42 pm

    Min dej bliver sindssyg tynd. Hvad gør jeg galt? 🤯

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Billede af hvid aspargessalat med tomater.

Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing

Billede af sønderjysk stang.

Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)

Forsiden lige nu

billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften
Super sprøde ciabattabrød, der er klassiske madbrød fra Italien. Brødene bliver luftige og med store huller, som mange godtt kan lide ciabattabrødene. Opskirften giver disse tre lækre brød. Foto: Madensverden.dk.
Ciabattabrød med store huller - italiensk ciabatta uden æltning→ Se opskriften
billede med mørbrad frikasse
Mørbrad frikassé→ Se opskriften
billederesultat for fyldt spidskål med oksekød i ovn
Fyldt spidskål med oksekød→ Se opskriften
stor bradepandekage med jordbær
Stor bradepandekage med jordbær - opskrift til mange→ Se opskriften
Billede af hvid aspargessalat med tomater.
Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required