Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Kager › Fastelavnsboller af vandbakkelser

Fastelavnsboller af vandbakkelser med flødecreme

Fastelavnsboller af vandbakkelse
4.7 fra 54 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
1k
SHARES
FacebookMessenger1kPinterestEmailSMS
Indhold
  • Fastelavnsboller af vandbakkelser
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Video til opskriften
  • Opskrift på fastelavnsboller af vandbakkelser
  • Tips
  • Kommentarer

Fastelavnsboller af vandbakkelser

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.7 fra 54 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 30 minutter min
Tilb. tid: 30 minutter min
Samlet tid: 1 time t
Fastelavnsboller af vandbakkelser er hurtige at lave. Du kan fylde de lækre og luftige kager med en lækker flødecreme eller alm. flødeskum.
Antal: 9 stk.
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 250 g vand
  • 125 g smør
  • 125 g hvedemel
  • 3 æg
  • 2,5 dl piskefløde
  • 250 g kagecreme (se min opskrift i link eller video)
  • flormelis

Fremgangsmåde

  1. Forvarm ovnen til 200 grader almindelig over- og undervarme.
  2. Vej vand og smør af i en gryde/kasserolle og kog det op.
  3. Pisk derefter hvedemelet i, og du kan med fordel anvende en el-pisker. Lad det køle lidt af.
  4. Pisk derefter æggene i et ad gangen. Nu har du en sammenhængende og klistret dej til dine fastelavnsboller af vandbakkelser.
  5. Brug en spiseske og sæt dejen på en bageplade med bagepapir, eller kom den i en sprøjtepose og sprøjt den ud. Du skal lave ni styks, men sørg for at holde god afstand imellem dem, da de hæver en del under bagningen. Se eventuelt mere i min video med fremgangsmåde.
  6. Bages indtil de er gyldne, cirka 30 minutter. Husk ALDRIG at åbne ovnlågen mens du bager vandbakkelser, da de så risikerer at falde sammen. Når vandbakkelserne er færdigbagte kan du med fordel blot åbne ovnlågen, og lade vandbakkelserne køle af i ovnen.
  7. Mens vandbakkelserne bages, kan du lave kagecreme som anvist i linket, og derefter lade den køle helt af.
  8. Pisk fløden til en stiv skum, og vend den forsigtigt sammen med den kolde creme.
  9. De afkølede vandbakkelser flækkes og fyldes med flødecreme. Du kan også blot anvende flødeskum med lidt tilsat vaniljesukker.
  10. Sigt lidt flormelis over, eller lav en glasur, eventuelt med lidt kakao i, og pynt med den. Se flere muligheder i videoen.

Næringsindhold

Kalorier354kcalKulhydrater24gProtein5gFedt27gMættet fedt17gFlerumættet fedt1gEnkelumættet fedt6gTransfedt0.5gKolesterol116mgNatrium147mgKalium65mgKostfibre0.4gSukker13gVitamin A835IUVitamin C0.2mgCalcium33mgJern1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video til opskriften

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på fastelavnsboller af vandbakkelser

Denne opskrift på fastelavnsboller af vandbakkelser er rimelig nem og hurtig at lave, og det færdige resultat er virkelig godt.

Fastelavnsbollerne er fyldt med en lækker flødecreme, men du kan også blot anvende en almindelig flødeskum.

Der kan også kommes en skefuld creme eller hindbærmarmelade i midten af bollen. Det kan du se mere om min video med fremgangsmåde. Ja, nogle foretrækker også en klat sveskemarmelade.

Opskriften giver 9 fastelavnsboller af vandbakkelse, men det afhænger selvfølgelig af hvor store du laver dem. Det kommer sig ikke så nøje. I min video kan du se fremgangsmåden, så du nemt kan lave dem.

Se også disse opskrifter:

  • Gammeldags fastelavnsboller med creme
  • Fastelavnsbollekage i fad eller bradepande
  • Fastelavnsboller med hindbærskum (super nemme)

Tips

Fastelavnsboller af vandbakkelser serveres straks, men kan opbevares på køl i et døgns tid.

De er dog mest sprøde lige efter bagning.

Du kan også pynte dem med glasur og hasselnøddeflager på toppen, som på billedet herunder.

fastelavnsboller af vandbakkelser
Disse fastelavnsboller af vandbakkelser er både nemme og hurtige at lave, og du kan enten fylde dem med en flødecreme eller flødeskum. Foto: Katrine Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Karin Larsen skriver

    februar 22, 2025 at 11:52 am

    En tynd dej skyldes at opbagningen er lun, når æggene røres i. Æggene skal røres sammen først og så skal de røres/piskes ind i dejen, når den er helt varm eller helt kold. Jeg har lige gjort det med 4 æg i den helt varme opbagning og det fungerede fint. Denne vejledning findes i Den blå Bagebog fra Tørsleff

    Svar
  2. Lone Mathilde Marie Jørgensen skriver

    februar 07, 2024 at 10:45 am

    Jeg har bagt fastelavnsboller efter flere opskrifter, men vender altid tilbage til vandbakkelse versionen. Den elsker hele min familie - store som små. Jeg kan se mange har problemer med dejen. Jeg tror det kommer an på hvor store æg man bruger. Det er lidt en fingerspids fornemmelse der kommer efterhånden. God dag i snevejret fra Nordjylland 😊

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      februar 07, 2024 at 10:49 am

      Hej Lone
      Tak for tilbagemeldingen - det er dejligt at høre.
      Ja, størrelsen på æggene betyder noget, så måske skal jeg lige prøve at veje æggene af nøste gang.
      Også god dag til dig i det nordjyske - alt det bedste
      Holger

      Svar
      • Michael skriver

        oktober 04, 2024 at 2:24 pm

        Jeg tror, at mange læsere vil sætte pris på, at du opdaterer opskriften. Min blev også noget flydende, og jeg fulgte opskriften til punkt og prikke. Det vil helt sikkert hjælp de af os, der ikke har så meget erfaring med bagning. Tak.

  3. Kanja skriver

    februar 16, 2023 at 11:13 am

    Dejen bliver total tynd, det kan slet ikke laves fastelavnsboller af dem. De løber af pladen

    Svar
  4. Ells skriver

    marts 23, 2021 at 9:35 am

    En nem opskrift. Hvis der kun skal laves 9 fastelavnsboller, synes jeg, de bliver for store, så jeg har lavet flere af den dej (13) og fået nogle fine vandbakkelser.

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      marts 23, 2021 at 10:34 am

      Hej Ella
      Tak for det, og dejligt at høre. Og man kan jo altid lave i den størrelse man selv ønsker. Jeg får også nogle gange bare lavet 8-9 vandbakkelser, mens det andre gange bliver til flere. Afhængig af hvor kagesulten jeg er på dagen 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  5. Anne skriver

    februar 12, 2021 at 5:42 pm

    Min dej bliver sindssyg tynd. Hvad gør jeg galt? 🤯

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af sveskekringle.
    Sveskekringle (nem kringle med svesker, remonce og creme)
  • Præstegårdskage
    Præstegårdskage (traditionel skærekage med æbler)
  • Billede af blommemuffins
    Blommemuffins (lækre muffins med blommer)
  • Billede af bananchokoladekage.
    Bananchokoladekage med modne bananer

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required