• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Farsruller med bacon på kartoffel porrebund

Farsruller med bacon på kartoffel porrebund

farsruller med bacon på kartoffel porrebund
Farsruller med bacon på kartoffel porrebund er nem at lave, og hele retten tilberedes færdig i ovnen på ca. 30-35 minutter. Det er derfor en skøn opskrift på mad i fad. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  25. september 2023 - Udgivet:  1. juni 2023

Del gerne:
6.3k
SHARES
FacebookMessenger6.3kPinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Her får du min opskrift på farsruller med bacon på kartoffel porrebund. En skøn hverdagsret med masser af smag, og som nemt laves i fad.
  2. Opskrift på farsruller i fad
  3. Farsruller med bacon på kartoffel porrebund
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Note
Gå til opskrift

Her får du min opskrift på farsruller med bacon på kartoffel porrebund. En skøn hverdagsret med masser af smag, og som nemt laves i fad.

Farsruller på kartoffel porrebund er aftensmad, der virkelig smager godt, og så er retten altså rimelig nem at lave.

Hele retten samles i et fad, og mens du tilbereder den i ovnen, kan du nå at klare opvasken - og dække bord.

Du kan sagtens spise farsrullerne og grøntsager uden yderligere tilbehør, men sund salat er altså lækkert til.

Opskriften er beregnet til fire personer.

Se også de populære opskrifter på:

  • Koteletter i fad med grøntsager
  • Kylling i fad
  • Baconmørbrad med flødegrøntsager i fad
  • Mørbrad i fad med fløde og bacon

Opskrift på farsruller i fad

farsruller med bacon på kartoffel porrebund

Farsruller med bacon på kartoffel porrebund

Her får du min opskrift på farsruller med bacon på kartoffel porrebund. En skøn hverdagsret med masser af smag, og som nemt laves i fad.
Bedømmelse
4.8 fra 29 stemmer
RetAftensmad
Arbejdstid: 30 minutter minutter
Tilberedning: 30 minutter minutter
Samlet tid: 1 time time
Antal 4 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

Kartoffel porrebund

  • 700 g kartofler - små, delt i kvarte
  • 2 porrer - i tynde skiver
  • olie - til stegning
  • 1 dusk rosmarin - finthakket
  • 5 dl fløde - evt. en madlavningsfløde
  • 1 tsk sennep
  • 1 spsk kalvefond - eller anden fond. koncentreret
  • 1 citron - lidt friskpresset citronsaft
  • salt og friskkværnet peber

Farsruller

  • 400 g hakket svin og kalv
  • 1 tsk salt
  • friskkværnet peber
  • 2 tsk løgpulver
  • 1 æg
  • 2 spsk hvedemel
  • 2 dl mælk - cirka mængde, se note under fremgangsmåde
  • 12 skiver bacon
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Fremgangsmåde

  • Varm en stor pande op og kom lidt olie på den. Når pande og olie er varm, tilsættes kartoflerne. Steges ved en god varme i ca. 5 minutter, og vendes rundt undervejs.
  • Tænd din ovn på 200 grader varmluft, og smør et ildfast fad med lidt olie.
  • Kom porrerne ned til kartoflerne, og steg et minut mere.
    kartofler og porre steges på panden til din kartoffel porrebund
  • Tilsæt så rosmarin sammen med fløde, sennep og lidt kalvefond. Lad det creme lidt ind, og smag så til med lidt friskpresset citronsaft, salt og friskkværnet peber. Hældes i det ildfaste fad.
  • Farsruller: Rør det hakkede kød grundigt med salt. Kom derefter friskkværnet peber ved sammen med løgoulver, æg og hvedemel.
  • Tilsæt gradvist mælken indtil du har en lind fars. Note: Mængden af mælk er svær at beregne præcist, så tilsæt den gradvist og rør den ud i farsen. Det plejer dog at passe nogenlunde med et par deciliter.
  • Hver skive bacon deles på midten, og de to halve baconstykker lægges ved siden af hinanden. Kom en god spiseskefuld fars på, og rul dine farsruller sammen.
    fars pakkes ind i bacon
  • Lægges oven på din kartoffel porrebund i fadet. Du kan lave ca. 12 farsruller med bacon ud af denne portion.
    farsruller i fad
  • Stil fadet ind i den forvarmede ovn på næstnederste rille, og nu skal retten have ca. 30-35 minutter. Ikke længere, da kødet så bliver for tørt.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
990
% Daglig værdi*
Fedt
 
74
g
114
%
Mættet fedt
 
39
g
244
%
Transfedt
 
0.01
g
Flerumættet fedt
 
5
g
Enkelumættet fedt
 
24
g
Kolesterol
 
260
mg
87
%
Natrium
 
1936
mg
84
%
Kalium
 
1373
mg
39
%
Kulhydrater
 
49
g
16
%
Kostfibre
 
6
g
25
%
Sukker
 
10
g
11
%
Protein
 
35
g
70
%
Vitamin A
 
2753
IU
55
%
Vitamin C
 
56
mg
68
%
Calcium
 
231
mg
23
%
Jern
 
4
mg
22
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Note

Retten kan serveres straks, og den kan sagtens nydes som den er.

Men en dejlig spidskålssalat med æble passer godt til.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Morten

    juli 07, 2024 at 3:46 pm

    Virkelig lækker ret, har lavet den et par gange nu.
    Kan porrer erstattes af noget andet når de ikke er i tilgængelige i butikkerne?

    Svar
  2. Randi Rønn

    maj 07, 2024 at 11:16 am

    Den rigtig nem og lækker laver den da igen

    Svar
  3. Marianne

    november 28, 2022 at 3:49 pm

    Opskriften på farsruller lyder godt, men jeg synes, der er mange af hverdags opskrifter, der skal tilberedes i ovnen, og det er dyrt, når man skal spare på el.
    V.h.
    Marianne

    Svar
  4. Lisbet

    november 01, 2022 at 3:11 pm

    Smager rigtig godt

    Svar
  5. Dorte Jensen

    juni 10, 2022 at 3:47 pm

    Kan jeg forberede det meste om formiddagen ? Og sætte maden i ovnen når vi er en time fra at skulle spise.

    Svar
  6. Ellinor Stærkær

    oktober 24, 2021 at 7:19 pm

    Smager rigtig dejligt, jeg brugte svinefars, det fungerer fint. Og tørret rosmarin er helt ok. Lagde to stykker bacon ved siden af hinanden, og fars i frikadelle størrelse. Hjemmebagt focassiabrød passer fint til 😘

    Svar
  7. Tore Blaabjerg

    oktober 14, 2021 at 2:19 pm

    Prøv Fint valset havregrøn i stedet for mel

    Svar

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Billede med nikujaga.

Nikujaga - opskrift på en populær japansk gryderet

Billede med havkat.

Havkat - fakta og anvendelse af koteletfisk

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer og gem dine favoritter - bliv medlem af Madens Verden nu
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required