• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Fanø gryde - gryderet fra Vadehavet

Fanø gryde - gryderet fra Vadehavet

Fanø gryde
Fanø gryde er en skøn og nem gryderet, der laves med rimelig få ingredienser. Herunder svinemørbrad og champignon. Foto: Katrine Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  2. februar 2023 - Udgivet:  27. august 2022

Del gerne:
180
SHARES
FacebookMessenger180PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Her er en opskrift på Fanø gryde, der er en lækker gryderet fra øen i Vadehavet. Den laves bla. med svinemørbrad, svampe og flødepaprikasovs.
  2. Opskrift på Fanø gryde
  3. Fanø gryde
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Video
  8. Noter
Gå til opskrift

Her er en opskrift på Fanø gryde, der er en lækker gryderet fra øen i Vadehavet. Den laves bla. med svinemørbrad, svampe og flødepaprikasovs.

Fanø gryde er blevet en af mine favoritter, når vi taler gryderetter.

Jeg er så heldig, at have et sommerhus på Fanø, og blandt de mange gode spisesteder på øen er Nørby Kro i Nordby, og her kan man få serveret Fanø gryden.

Grundlæggende er det en gedigen gryderet med bla. svinemørbrad, champignon, cocktailpølser og paprikaflødesauce, og den er rimelig nem og hurtig at lave.

Her får du min version af gryderetten fra Fanø, og den er beregnet til fire personer.

Opskrift på Fanø gryde

Fanø gryde

Fanø gryde

Her er en opskrift på Fanø gryde, der er en lækker gryderet fra øen i Vadehavet. Den laves bla. med svinemørbrad, svampe og flødepaprikasovs.
Bedømmelse
4.5 fra 40 stemmer
RetAftensmad
Arbejdstid: 15 minutter minutter
Tilberedning: 45 minutter minutter
Samlet tid: 1 time time
Antal 4 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 1 svinemørbrad - i store tern
  • 3 tsk paprika
  • 250 g champignon - i mindre stykker
  • 1 stort rødløg - i tynde både
  • 1,5 dl bouillon - gerne svampebouillon
  • 1 spsk balsamico - eller anden eddike
  • 3 dl fløde
  • 200 g cocktailpølser
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  • Svinemørbrad afpudses for fedt og sølvsene, og skæres derefter i store tern. Se evt. fremgangsmåde i min video.
  • Brun kødet grundigt af i lidt smør i en stegegryde.
  • Drys paprika over og kom champignon ved. Er det små champignon, skæres de blot i halve. Svitses kort.
  • Tilsæt så rødløg i både sammen med balsamico og svits lidt mere. Tilsæt bouillon, og her har jeg lavet en bouillon af 1,5 deciliter kogende vand og en terning svampebouillon, men en almindelig bouillon er også fin.
  • Kom også fløde ved, kog op, dæmp varmen igen og lad nu din Fanø gryde simre i ca. 30 minutter.
  • De sidste 2-3 minutter varmes cocktailpølser med, og gryderetten smages til med salt og friskkværnet peber.
    Fanø gryde servering

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
619
% Daglig værdi*
Fedt
 
46
g
71
%
Mættet fedt
 
24
g
150
%
Transfedt
 
0.1
g
Flerumættet fedt
 
4
g
Enkelumættet fedt
 
15
g
Kolesterol
 
214
mg
71
%
Natrium
 
1334
mg
58
%
Kalium
 
1008
mg
29
%
Kulhydrater
 
9
g
3
%
Kostfibre
 
1
g
4
%
Sukker
 
6
g
7
%
Protein
 
42
g
84
%
Vitamin A
 
1130
IU
23
%
Vitamin C
 
5
mg
6
%
Calcium
 
75
mg
8
%
Jern
 
3
mg
17
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Video

Kom med din mening

Noter

Den færdige Fanø gryde serveres straks, og det kan eks. være med kogte ris og dampet broccoli eller andre grøntsager.

En god salat og et stykke madbrød passer også perfekt til.

Bemærk: Har du ikke cocktailpølser, kan du blot skære almindelige wienerpølser i mindre stykker. Og de skal blot varmes med til sidst.

Se flere lækre gryderetter:

Mørbradgryde med ris, bacon og cocktailpølser

Nem gryderet med kylling

Gryderet med oksekød og champignon

Bøf Stroganoff

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Henrik

    august 27, 2023 at 9:27 pm

    Har altid syntes rigtig godt om mørbradgryde. Men men det her er ikke bare mørbradgryde. Denne opskrift er bare guld hver. Var lidt skeptisk fordi der manglede en del i opskriften..
    Når det er sagt så ville jeg igen rose opskriften. Men behøver værken mere eller mindre. Kan varmt anbefale af prøve denne opskrift. Er igang med at lave det anden dag i træk. 5 stjerner her fra.

    Svar
  2. Holger

    februar 23, 2022 at 7:55 pm

    Det er altså bare en helt almindelig ret som de sikkert på Fanø kalder fanøgryde retten du henviser til kaldes alle andre steder mørbrad gryde / paprikagryde. Men ellers en lækker ret

    Svar

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv medlem af Madens Verden nu
Du får et medlemskab for kun 295 kroner for et HELT år!
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required