• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Æggeretter › Eggs Benedict

Eggs Benedict

eggs benedict
Eggs Benedict er en heftig ret, som smager forrygende og mætter meget. Den er velegnet til en søndag formiddag, hvor man har god tid og har samlet appetit i løbet af morgenen. Foto: iStock.com/ESh.

Opdateret:  19. maj 2024 - Udgivet:  18. februar 2022

Del gerne:
12
SHARES
FacebookMessenger12PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Eggs Benedict er en klassiker, der smager himmelsk med en cremet hollandaisesauce, pocheret æg og skinke. Her er opskriften på forkælelse.
  2. Opskrift på Eggs Benedict
  3. Eggs Benedict
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Tips
Gå til opskrift

Eggs Benedict er en klassiker, der smager himmelsk med en cremet hollandaisesauce, pocheret æg og skinke. Her er opskriften på forkælelse.

Eggs Benedict er egentlig bare et stykke brød, skinke, æg og sauce. Det lyder måske ikke så spændende. Så hvorfor er det, at denne ret smager så fantastisk?

Svaret er, at konsistensen på de forskellige lag kombineret med smag er den rene fest for ganen.

Retten opstod i 1830'ernes New York. Det var gyldne tider for dem , der tjente styrtende med penge under industrialiseringen.

Der er flere historier om den første servering. Den mest pålidelige handler om rigmandssønnen Lemuel Benedict, der kom ind på Waldorf Hotels restaurant en formiddag med tømmermænd.

Han bad om få serveret ristet brød med smør, to pocherede æg, sprødt bacon og en kæmpe klat hollandaisesauce. Og det skulle altså være fødslen af den dejlige ret.

Opskrift på Eggs Benedict

eggs benedict

Eggs Benedict

Eggs Benedict er en klassiker, der smager himmelsk med en cremet hollandaisesauce, pocheret æg og skinke. Her er opskriften på forkælelse.
Bedømmelse
4.9 fra 7 stemmer
RetMorgenmad
Arbejdstid: 10 minutter minutter
Tilberedning: 15 minutter minutter
Samlet tid: 25 minutter minutter
Antal 2 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Karen Seneca

Ingredienser

  • 4 æg
  • 2 engelske muffins
  • 4-8 skiver skinke

Hollandaisesauce

  • 100 g smør
  • 2 æggeblommer
  • 1 spsk hvidvin - eller eddike
  • 1 spsk citronsaft
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  • Skær fire tykke skiver skinke - eller otte tynde stykker. Rist de engelske muffins.
  • Pocher æggene, før du begynder på saucen: Slå et æg ud i en lille skål. Hæld ca. fem cm. vand i en gryde og bring det i kog. Hæld forsigtigt ægget i vandet, så tæt på overfladen som muligt. Læg låg på, og pocher i tre minutter.
  • Smelt smørret og stil det til side, når det er flydende og gult.
  • Kom æggeblommer i en lille gryde sammen med hvidvinen.
  • Pisk det luftigt under svag varme på komfuret.
  • Tilsæt smørret gradvist. Du begynder med at piske en smule af smørret ind i æggeblommerne. Derefter kan du hælde smørret ned i æggemassen i en tynd stråle, i mens du pisker. Du må ikke hælde for hurtigt. Saucen skal hele tiden hænge sammen.
  • Når smørret er samlet med æggeblommerne til en sauce, smager du den til med citronsaft, salt og peber.
  • Nu samler du dine Eggs Benedict: Halver de engelske muffins, smør sauce på hvert stykke muffin, kom skinke på saucen, placer et pocheret æg på skinken og hæld saucen henover hele herligheden som et cremet låg.
  • Pynt eventuelt med purløg og server med salat, hvis I har brug for noget friskt til at ledsage denne herlige ret.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
802
% Daglig værdi*
Fedt
 
64
g
98
%
Mættet fedt
 
34
g
213
%
Transfedt
 
2
g
Flerumættet fedt
 
5
g
Enkelumættet fedt
 
21
g
Kolesterol
 
664
mg
221
%
Natrium
 
1328
mg
58
%
Kalium
 
446
mg
13
%
Kulhydrater
 
25
g
8
%
Kostfibre
 
4
g
17
%
Sukker
 
5
g
6
%
Protein
 
32
g
64
%
Vitamin A
 
1988
IU
40
%
Vitamin C
 
3
mg
4
%
Calcium
 
241
mg
24
%
Jern
 
4
mg
22
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Du kan godt bruge almindeligt brød til Eggs Benedict, men retten bliver bedst med engelske muffins. Her er opskriften: English muffins.

Du kan lave saucen over et vandbad, hvis du vil være sikker på, at saucen ikke skiller.

Skinken kan udskiftes med laks og spinat, her hedder retten så Eggs Florentine - eller blot med laks, se Eggs Royale.

Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Marianne Larsen

    august 25, 2022 at 10:11 pm

    Hej Madens Verden.

    Vil bare rose jeres side , den er hel igennem meget veludført, jeg har rigtig meget glæde af den. 🙂

    Svar

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv medlem af Madens Verden nu
Du får et medlemskab for kun 295 kroner for et HELT år!
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required