Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Vegetar › Dahl

Dahl (nem opskrift på ægte klassiker fra Indien)

billede med indisk dhal opskrift
4.7 fra 42 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
81
SHARES
FacebookMessenger81PinterestEmailSMS
Indhold
  • Indisk dahl - nem opskrift
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Video til opskriften
  • Opskrift på dahl
  • Dahl, dhal eller daal
  • Tips
  • FAQ
  • Kommentarer

Indisk dahl - nem opskrift

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.7 fra 42 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 10 minutter min
Tilb. tid: 35 minutter min
Samlet tid: 45 minutter min
Opskrift på dahl, der er en indisk og vegetarisk gryderet med masser af krydderier. Du kan servere den med raita og naan brød.
Antal: 4
Ret: Vegetar
Køkken: Indisk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 1 løg hakket
  • 3 fed hvidløg hakket
  • 3 spsk ingefær revet
  • 3 spsk olie til stegning
  • 2 dl røde linser
  • 2 tsk karry gerne med top
  • 1 tsk spidskommen
  • 0,5 tsk chili
  • 1 dåse hakkede tomater eller en hel dåse
  • 6 dl vand
  • 2 spsk tomatpure
  • 1 tsk koriander kan undværes
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  1. Svits 1 løg, 3 fed hvidløg og 3 spsk ingefær i 3 spsk olie, der er varmet op i en gryde. Det må ikke tage farve.
  2. Kom 2 dl røde linser i gryden sammen med 2 tsk karry, 1 tsk spidskommen og 0,5 tsk chili. Lad krydderierne brænde lidt af.
  3. Tilsæt så 1 dåse hakkede tomater sammen med 6 dl vand. Mængden af vand afhænger af hvor tyk eller tynd du ønsker din dahl i konsistensen. Lad retten simre 20 minutter under låg.
  4. Tilsat så 2 spsk tomatpure, rør det godt rundt og lad det simre videre i 5-10 minutter. Kom 1 tsk koriander i, hvis du ønsker det. Men kan sagtens udelades. Smages til med salt og friskkværnet peber.
  5. Du kan tilsætte mere vand, hvis du ønsker en tyndere version. Inderne spiser dahl nærmest suppetynd, men jeg kan godt lide, at konsistensen er lidt fastere.

Næringsindhold

Kalorier304kcalKulhydrater37gProtein14gFedt11gMættet fedt1gFlerumættet fedt3gEnkelumættet fedt7gTransfedt0.04gNatrium672mgKalium686mgKostfibre17gSukker4gVitamin A536IUVitamin C11mgCalcium68mgJern5mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video til opskriften

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på dahl

Dahl er en vegetarisk klassiker fra det indiske køkken. Med sine røde linser er retten en sund, vegetarisk ret med utrolig meget smag og fylde. Også kendt som dhal og daal, men det er samme ret.

Retten er både billig og nem at lave, da der ikke skal voldsomt mange ingredienser til. Når først det hele er i gryden, skal retten bare passe sig selv til den er klar til spisebordet.

Server gerne retten med raita og hjemmelavede, pandestegte naan brød, og begge kan du søge opskrifterne frem på i søgefeltet øverst på siden. Det er med garanti en indisk ret, der vil falde i god jord hos hele familien, børn som voksne.

Flere inspirerende opskrifter:

  • Chana Masala - indisk vegetarcurry med kikærter
  • Butter chicken (opskrift på klassisk indisk murgh makhani)
  • Kylling Tikka Masala (opskrift på en lækker indisk klassiker)
  • Boller i karry (nem opskrift på kødboller i karry med ris)
  • Indisk gryderet med karry, svinemørbrad og kokosmælk

Dahl, dhal eller daal

Når du søger efter opskrifter på dahl vil du også støde på andre måder at stave den indiske ret: Både dahl, dhal, dal og daal er i spil.

Derfor kan man kan sige, at ligesom der findes mange variationer af selve retten, er der også mange måder at stave det på.

Tips

De røde linser er med til at gøre retten cremet - de suger nemlig væde til sig og bliver kogt bløde under tilberedningen.

Bruger du grønne linser vil de være mere tilbøjelige til at bibeholde formen og deres bid, hvorfor man normalt bruger røde linser. 

Kan du lide koriander er det oplagt at toppe retten med et par friske korianderblade. Det både pynter og giver retten smag. Du kan også bruge bredbladet persille, hvis du ikke er så vild med smagen af koriander. 

Jeg nævnte det øverst på siden her - men jeg vil til hver en tid anbefale at servere din lækre, indiske dahl med raita og naan brød.

FAQ

Er indisk dahl sund mad?

Dahl er super mad, der både indeholder masser af vitaminer, mineraler, kostfibre og proteiner. Retten er samtidig kødfri og meget mættende. Så spis den gerne ofte.

Hvordan spiser man dahl?

Den indiske dahl er en ret i sig selv, men den kan sagtens spises sammen med ris. Dertil gerne raita og naanbrød. Så du et komplet måltid.

Kan man lave dahl dagen før?

Du kan sagtens lave din dahl dagen før, og så blot varme den op ved servering. Så smager den næsten endnu bedre.

Kan man fryse dahl?

Dahl er fryseegnet. Kom den i en beholder med låg og så i fryseren. Så har du altid et sundt måltid ved hånden.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. LARS skriver

    marts 31, 2020 at 1:29 pm

    der står 7dl men ikke af hvad - er det vand?

    Svar
    • Karen Seneca skriver

      marts 31, 2020 at 1:31 pm

      Ja, tak for at gøre os opmærksom på fejlen 🙂

      Svar

Mere inspiration

  • Billede af vegetarbøf.
    Vegetarbøf (med ristede gulerødder og stegt grønkål)
  • Billede af selleristeaks af hele skiver knoldselleri.
    Selleristeaks (lavet af hele skiver paneret knoldselleri)
  • Billede med auberginefad.
    Auberginefad (med aubergine, squash og tomatsauce)
  • Billede af sød kartoffelgryde.
    Sød kartoffelgryde - lækker gryderet med søde kartofler

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required