• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Vegetar › Dahl - nem opskrift på ægte klassiker fra Indien

Dahl - nem opskrift på ægte klassiker fra Indien

billede med indisk dhal opskrift
Dhal med linser, løg og krydderier er en klassiker i det indiske køkken. Retten kan også laves med brune og grønne linser. Foto: iStock.com/:Elena_Danileiko.

Opdateret:  28. februar 2025 - Udgivet:  6. januar 2022

Del gerne:
66
SHARES
FacebookMessenger66PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Opskrift
  2. Indisk dahl - nem opskrift
  3. Ingredienser
  4. Fremgangsmåde
  5. Næringsindhold
  6. Video
  7. Dahl, dhal eller daal – kært barn har mange navne
  8. Tips til opskriften
Gå til opskrift

Dahl er en vegetarisk klassiker fra det indiske køkken. Med sine røde linser er retten en sund, vegetarisk ret med utrolig meget smag og fylde. Også kendt som dhal og daal, men det er samme ret.

Dahl er både billig og nem at lave, da der ikke skal voldsomt mange ingredienser til. Når først det hele er i gryden, skal retten bare passe sig selv til den er klar til spisebordet.

Server gerne retten med raita og hjemmelavede, pandestegte naan brød, og begge kan du søge opskrifterne frem på i søgefeltet øverst på siden. Det er med garanti en indisk ret, der vil falde i god jord hos hele familien, børn som voksne.

Opskrift

billede med indisk dhal opskrift

Indisk dahl - nem opskrift

Opskrift på dahl, der er en indisk og vegetarisk gryderet med masser af krydderier. Du kan servere den med raita og naan brød.
Bedømmelse
4.7 fra 42 stemmer
RetVegetar
Arbejdstid: 10 minutter minutter
Tilberedning: 35 minutter minutter
Samlet tid: 45 minutter minutter
Antal 4 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 1 løg - hakket
  • 3 fed hvidløg - hakket
  • 3 spsk olie - til stegning
  • 3 spsk ingefær - revet
  • 2 dl røde linser
  • 2 tsk karry - gerne med top
  • 1 tsk spidskommen
  • 0,5 tsk chili
  • 1 dåse hakkede tomater - eller en hel dåse
  • 6 dl vand
  • 2 spsk tomatpure
  • 1 tsk koriander - kan undværes
  • salt og friskkværnet peber
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Fremgangsmåde

  • Svits løg, hvidløg og ingefær i olie, der er varmet op i en gryde. Det må ikke tage farve.
  • Kom røde linser i gryden sammen med karry, spidskommen og chili. Lad krydderierne brænde lidt af.
  • Tilsæt så hakkede tomater sammen med vand. Mængden af vand afhænger af hvor tyk eller tynd du ønsker din dahl i konsistensen. Lad retten simre 20 minutter under låg.
  • Tilsat så tomatpure, rør det godt rundt og lad det simre videre i 5-10 minutter. Kom koriander i, hvis du ønsker det. Men kan sagtens udelades. Smages til med salt og friskkværnet peber.
  • Du kan tilsætte mere vand, hvis du ønsker en tyndere version. Inderne spiser dahl nærmest suppetynd, men jeg kan godt lide, at konsistensen er lidt fastere.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
304
% Daglig værdi*
Fedt
 
11
g
17
%
Mættet fedt
 
1
g
6
%
Transfedt
 
0.04
g
Flerumættet fedt
 
3
g
Enkelumættet fedt
 
7
g
Natrium
 
672
mg
29
%
Kalium
 
686
mg
20
%
Kulhydrater
 
37
g
12
%
Kostfibre
 
17
g
71
%
Sukker
 
4
g
4
%
Protein
 
14
g
28
%
Vitamin A
 
536
IU
11
%
Vitamin C
 
11
mg
13
%
Calcium
 
68
mg
7
%
Jern
 
5
mg
28
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video

Kom med din mening

Dahl, dhal eller daal – kært barn har mange navne

Når du søger efter opskrifter på dahl vil du også støde på andre måder at stave den indiske ret: Både dahl, dhal, dal og daal er i spil.

Derfor kan man kan sige, at ligesom der findes mange variationer af selve retten, er der også mange måder at stave det på.

Se også disse opskrifter:

Dal Makhani

Chana Masala

Butter chicken

Tips til opskriften

De røde linser er med til at gøre retten cremet – de suger nemlig væde til sig og bliver kogt bløde under tilberedningen.

Bruger du grønne linser vil de være mere tilbøjelige til at bibeholde formen og deres bid, hvorfor man normalt bruger røde linser. 

Kan du lide koriander er det oplagt at toppe din dahl med et par friske korianderblade. Det både pynter og giver retten smag. Du kan også bruge bredbladet persille, hvis du ikke er så vild med smagen af koriander. 

Jeg nævnte det øverst på siden her – men jeg vil til hver en tid anbefale at servere din lækre, indiske dahl med raita og naan brød.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. LARS

    marts 31, 2020 at 1:29 pm

    der står 7dl men ikke af hvad - er det vand?

    Svar
    • Karen Seneca

      marts 31, 2020 at 1:31 pm

      Ja, tak for at gøre os opmærksom på fejlen 🙂

      Svar

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Billede med nikujaga.

Nikujaga - opskrift på en populær japansk gryderet

Billede med havkat.

Havkat - fakta og anvendelse af koteletfisk

Billede med champagne.

Champagne - hvad er det? Og hvad er forskellen?

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer og gem dine favoritter - bliv medlem af Madens Verden nu
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required