• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Kager › Den du ved nok kage - nem opskrift på chokoladedrømmekage

Den du ved nok kage - nem opskrift på chokoladedrømmekage

billede for den du ved nok kage
Den du nok ved kage er muligvis chokoladekagen med et af de mest mærkelige navne, men samtidig er den også en af de populæreste kager i Danmark. En ren chokoladekage med kokosglasur. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  28. februar 2025 - Udgivet:  1. august 2023

Del gerne:
790
SHARES
FacebookMessenger790PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Opskrift
  2. Den du ved nok kage
  3. Ingredienser
  4. Fremgangsmåde
  5. Næringsindhold
  6. Tips
Gå til opskrift

Den du ved nok kage er en af de mest populære kager i Danmark, og det forstår man godt når man har smagt denne udgave med kaffe og lækker kokosglasur.

Jeg plejer at bage den med kærnemælk, som jeg synes bare giver en bedre kage, der er mere svampet, men også med en bedre holdbarhed.

Så det vil jeg anbefale dig, men kærnemælken kan sagtens erstattes med samme mængde almindelig mælk.

Opskriften giver en kage til mindst 8 personer, og den laves i en mindre bradepande på ca. 25 gange 20 centimeter. Vil du bage kagen i en stor bradepande, skal du fordoble mængden.

Se også disse opskrifter:

  • Chokoladekage
  • Rytterkage
  • Drømmekage
  • Banan brownie

Opskrift

billede for den du ved nok kage

Den du ved nok kage

Den bedste opskrift på "den du ved nok kage", der er en lækker chokolade drømmekage med kokosglasur. Kagen er let at bage og kan fryses ned.
Bedømmelse
4.7 fra 207 stemmer
RetKager
Arbejdstid: 15 minutter minutter
Tilberedning: 30 minutter minutter
Samlet tid: 45 minutter minutter
Antal 8 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 250 g bagesukker - eller alm. sukker
  • 2 æg
  • 225 g hvedemel
  • 25 g kakao
  • 8 g bagepulver
  • 12 g vaniljesukker
  • 150 g kærnemælk - svarende ca. til 1,5 deciliter
  • 150 g smør

Kokosglasur

  • 175 g flormelis
  • 15 g kakao
  • 10 g vaniljesukker
  • 100 g smør
  • 75 g kokosmel
  • 20 g kaffe - kold

Fremgangsmåde

  • Forvarm ovnen til 200 grader almindelig over- og undervarme.
  • Kom bagesukker og de æg i skålen til røremaskinen. Sæt piskeriset på og pisk æggemassen til en lys masse. Det tager mindst fem minutter ved en høj hastighed. Du kan også bruge en alm. elpisker.
  • I en anden skål vejes hvedemel af sammen med kakao, bagepulver og vaniljesukker.
  • Melblandingen sigtes ned i den færdigpiskede æggemasse, og vendes forsigtigt rundt. Brug gerne en dejskraber til det, og her må du altså ikke piske.
  • Smørret smeltes og røres gradvist i dejen sammen med kærnemælk. Vend dejen rundt med forsigtighed indtil der er ikke er klumper af mel tilbage i dejen.
  • Den du ved nok kage kan enten bages i et ovnfast fad på cirka 25 gange 20 centimeter eller i springform med en diameter på 25 centimeter. Afhængig af hvor høj du ønsker kagen.
  • Beklæd fadet med bagepapir eller smør springformen grundigt, og fordel dejen jævnt.
  • Stilles ind i ovnen, og her skal din den du ved nok kage have cirka 30 minutter. Prik i den for at sikre, at kagen er gennembagt, men en halv time plejer altså at passe fint.
  • Tag chokoladekagen ud af ovnen og lad den køle en smule af.
  • Imens laver du kokosglasur ved at veje alle ingredienserne til glasuren af i en gryde.
  • Koges op og småkoger derefter et minuts tid. Kokosglasuren røres jævn.
  • Fordel forsigtigt kokosglasuren over din chokoladekage, og lad den nu hvile en lille times tid. Så når kagen at sætte sig ordentligt.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
621
% Daglig værdi*
Fedt
 
29
g
45
%
Mættet fedt
 
19
g
119
%
Transfedt
 
1
g
Flerumættet fedt
 
1
g
Enkelumættet fedt
 
7
g
Kolesterol
 
110
mg
37
%
Natrium
 
532
mg
23
%
Kalium
 
156
mg
4
%
Kulhydrater
 
86
g
29
%
Kostfibre
 
6
g
25
%
Sukker
 
57
g
63
%
Protein
 
7
g
14
%
Vitamin A
 
871
IU
17
%
Calcium
 
46
mg
5
%
Jern
 
2
mg
11
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Det er vigtigt, at den færdige "den du ved nok kage" får lov til at sætte sig inden den skæres ud og nydes.

Så lav gerne kagen i god tid, og lad den køle af.

Chokoladekagen med kokos er i øvrigt fin at fryse ned til senere brug.

Se også: Guf guf kage

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Heidi Trasborg Aureld

    maj 03, 2025 at 6:28 pm

    Hej
    Kan man ikke bruge sødmælk i stedet for kærnemælk?
    Hilsen Heidi

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      maj 03, 2025 at 6:34 pm

      Hej Heidi
      Det kan du tro - det kan du sagtens.
      Kærnemælken giver blandt andet lidt bedre holdbarhed, men sådan en kage er jo alligevel hurtigt væk 🙂
      BH Holger

      Svar
  2. Hanne Langebæk

    november 04, 2024 at 9:26 pm

    Altid lækker 😘👍🏼

    Svar
  3. Jolanda

    november 04, 2024 at 4:53 pm

    Yummi yummi. Den er vel nok god.

    Svar
  4. Bára

    oktober 20, 2024 at 10:04 am

    Bedste kage

    Svar
  5. Lotte Juhl Bebelottl

    august 16, 2024 at 4:11 pm

    Hvis man nu er løbet tør for flormelis, kan man så bruge almindelig sukker til toppingen?
    Tak for mange gode opskrifter
    Venlig hilsen Lotte

    Svar
  6. Helene

    august 12, 2024 at 9:54 am

    Kan man lave kagen dagen før?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      august 12, 2024 at 10:12 am

      Hej Helene
      Det kan du sagtens - og det bliver den bestemt ikke dårligere af 🙂
      God bagelyst.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  7. Jane Stormes

    maj 16, 2024 at 11:22 am

    Hvordan måler jeg 8 gr bagepulver af 🥴

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      maj 16, 2024 at 5:39 pm

      Hej Jane
      Hvis din vægt ikke kan måle det præcist (det er ikke vægte der desværre kan det), så svarer det til en teskefuld med top 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  8. Lone Mathilde Marie Jørgensen

    maj 16, 2024 at 10:44 am

    Jeg skal have gæster I pinse og vil bruge din lækre kage som dessert. Skære den ud i små klodser og servere is og lidt frisk frugt til. Det bliver altså godt. Vi får rigtig dejlig pinse vejr her I det nordjyske 🌞🌞🌞

    Svar
  9. Kristina

    maj 28, 2023 at 1:07 pm

    Kan man bruge tykmælk eller ymer i stedet for kærnemælk og bruge havregryn i stedet for kokosmel og er mængden det samme.

    Svar
  10. Kirsten

    marts 22, 2023 at 6:08 am

    Hej fra den anden side af kloden, nemligt Quadra Island, BC.
    Desværre blev kagen ikke hvad jeg havde håbet. Jeg bruger vægt til alt jeg bager, så målene var korrekte. Nyt bagepulver, med 2 års gammel kage mel, sigtet. Bagt på 200c, testet efter 30 min, var stadig rå i midten, gav den 10 minutter mere. Nu var kagen i springform høj i midten og brændt.
    Da jeg tog den ud blev kagen circa 2 cm høj i siderne og 4 cm i midten(højen). Den er tør og krummet.
    Hvad mon jeg har gjort forkert?

    Svar
  11. Tine

    februar 14, 2023 at 1:59 pm

    Kan man mon erstatte kærnemælk ned Youghurt ? Neutral selvfølgelig

    Svar
  12. Mona Danielsen

    januar 13, 2023 at 11:03 am

    Kan man bruge havregryn i stedet for kokos

    Svar
« Ældre kommentarer

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv medlem af Madens Verden nu
Du får et medlemskab for kun 295 kroner for et HELT år!
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required