• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Sovs og sauce › Steaksovs

Steaksovs

steaksovs opskrift
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
2k
SHARES
FacebookMessenger2kPinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  10. oktober 2024 - Udgivet:  4. september 2015

Indhold

  1. Her er opskriften på en fantastisk steaksovs. Det er en god og lækker sovs til bøffer og andet oksekød, og steaksaucen er ret nem at lave.
  2. Opskrift på steaksovs
  3. Steaksovs
  4. Servering

Her er opskriften på en fantastisk steaksovs. Det er en god og lækker sovs til bøffer og andet oksekød, og steaksaucen er ret nem at lave.

Sådan laver du en hjemmelavet steaksovs, der jo selvsagt er god til bøffer og andet oksekød.

Sovsen er nem at lave, og du skal blot huske at smage den til inden servering.

Opskriften er beregnet til fire personer.

Se også mine opskrifter på:

  • Nem pebersovs
  • Hjemmelavet whiskysauce
  • Sauce bordelaise
  • Portvinssovs

Opskrift på steaksovs

steaksovs opskrift
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Steaksovs

5 fra 1 stemme
Her er opskriften på en fantastisk steaksovs. Det er en god og lækker sovs til bøffer og andet oksekød, og steaksaucen er ret nem at lave.
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 30 minutter min
Samlet tid 40 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Sovs og saucer
Køkken: Dansk
Kalorier: 287
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 1 rødløg - hakket
  • 2 fed hvidløg - hakket
  • 1 gulerod - hakket
  • 4 tomater - San Marzano, eller et par alm. tomater, hakket
  • 2,5 dl oksefond
  • 1 tsk rørsukker
  • 2 spsk gastrik
  • 1 tsk balsamico
  • 1 tsk paprika
  • 2 laurbærblade
  • 70 g tomatpasta
  • 0,5 tsk chilipulver
  • 1,5 dl piskefløde

Fremgangsmåde
 

  1. Kom lidt olie i en kasserolle, og svits rødløg, hvidløg, gulerødder, chilipulver og paprika i et par minutter.
  2. Kom så de hjemmehakkede tomater ved, og lad dem svitse med kortvarigt med.
  3. Hæld så oksefond (husk den skal være kraftig og smagfuld, da den er hjørnestenen i din sovs) i gryden med steaksovs, og rør rundt.
  4. Tilsæt så laurbærblade, rørsukker, tomatpasta, balsamico og gastrik, og rør rundt igen.
  5. Når det koger skruer du lidt ned for varmen, og lader så din steaksovs simre i 30 minutter under låg. Rør en gang imellem i sovsen.
  6. Tilsæt så piskefløde, og lad det koge op. Smag til med salt og friskkværnet peber (og eventuelt mere gastrik). Lad eventuelt sovse koge lidt ind til den ønskede tykkelse.
  7. Si den så igennem en fintmasket sigte ned i en sovseskål - og så er steaksovsen klar til servering.

Næringsindhold

Kalorier: 287kcalKulhydrater: 23gProtein: 14gFedt: 16gMættet fedt: 10gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 5gKolesterol: 45mgNatrium: 15159mgKalium: 676mgKostfibre: 2gSukker: 18gVitamin A: 1493IUVitamin C: 17mgCalcium: 87mgJern: 2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Servering

Jeg har her angivet en række ingredienser til hvordan jeg synes sådan en sovs skal smage.

Du kan selvfølgelig sagtens justere ved at komme mere eller mindre paprika, chili eller andet i.

Når sovsen er sigtet, kan du tilføje den en teskefuld tørret oregano eller timian, hvis du ønsker et tvist af krydderurt. Det smager fremragende.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Holger Rørby Madsen

    oktober 10, 2024 at 3:57 pm

    Tak fordi du bruger opskriften, og skriv gerne hvad du synes om den.

    Svar
  2. Arne Wolfsberg

    januar 19, 2023 at 1:48 pm

    Er der nogen video af fremgangs måden

    Svar
  3. Rie Trøjborg Nielsen

    januar 29, 2018 at 4:44 pm

    Steasovsen med gastrik og oksefond lyder dejlig. Kan den fryses ?

    Svar
    • Madensverden.dk

      januar 29, 2018 at 7:25 pm

      Hej Rie

      Tak skal du have, og det kan den sagtens. Varm den eventuelt op med en lille smule vand.

      Bedste hilsner

      Holger

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Billede af hvid aspargessalat med tomater.

Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing

Billede af sønderjysk stang.

Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)

Forsiden lige nu

billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften
Super sprøde ciabattabrød, der er klassiske madbrød fra Italien. Brødene bliver luftige og med store huller, som mange godtt kan lide ciabattabrødene. Opskirften giver disse tre lækre brød. Foto: Madensverden.dk.
Ciabattabrød med store huller - italiensk ciabatta uden æltning→ Se opskriften
billede med mørbrad frikasse
Mørbrad frikassé→ Se opskriften
billederesultat for fyldt spidskål med oksekød i ovn
Fyldt spidskål med oksekød→ Se opskriften
stor bradepandekage med jordbær
Stor bradepandekage med jordbær - opskrift til mange→ Se opskriften
Billede af hvid aspargessalat med tomater.
Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required