Her er opskriften på en fantastisk steaksovs. Det er en god og lækker sovs til bøffer og andet oksekød, og steaksaucen er ret nem at lave.
Sådan laver du en hjemmelavet steaksovs, der jo selvsagt er god til bøffer og andet oksekød.
Sovsen er nem at lave, og du skal blot huske at smage den til inden servering.
Opskriften er beregnet til fire personer.
Se også mine opskrifter på:
Opskrift på steaksovs
Steaksovs
Ingredienser
- 1 rødløg - hakket
- 2 fed hvidløg - hakket
- 1 gulerod - hakket
- 4 tomater - San Marzano, eller et par alm. tomater, hakket
- 2,5 dl oksefond
- 1 tsk rørsukker
- 2 spsk gastrik
- 1 tsk balsamico
- 1 tsk paprika
- 2 laurbærblade
- 70 g tomatpasta
- 0,5 tsk chilipulver
- 1,5 dl piskefløde
Fremgangsmåde
- Kom lidt olie i en kasserolle, og svits rødløg, hvidløg, gulerødder, chilipulver og paprika i et par minutter.
- Kom så de hjemmehakkede tomater ved, og lad dem svitse med kortvarigt med.
- Hæld så oksefond (husk den skal være kraftig og smagfuld, da den er hjørnestenen i din sovs) i gryden med steaksovs, og rør rundt.
- Tilsæt så laurbærblade, rørsukker, tomatpasta, balsamico og gastrik, og rør rundt igen.
- Når det koger skruer du lidt ned for varmen, og lader så din steaksovs simre i 30 minutter under låg. Rør en gang imellem i sovsen.
- Tilsæt så piskefløde, og lad det koge op. Smag til med salt og friskkværnet peber (og eventuelt mere gastrik). Lad eventuelt sovse koge lidt ind til den ønskede tykkelse.
- Si den så igennem en fintmasket sigte ned i en sovseskål - og så er steaksovsen klar til servering.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Servering
Jeg har her angivet en række ingredienser til hvordan jeg synes sådan en sovs skal smage.
Du kan selvfølgelig sagtens justere ved at komme mere eller mindre paprika, chili eller andet i.
Når sovsen er sigtet, kan du tilføje den en teskefuld tørret oregano eller timian, hvis du ønsker et tvist af krydderurt. Det smager fremragende.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Holger Rørby Madsen
Tak fordi du bruger opskriften, og skriv gerne hvad du synes om den.
Arne Wolfsberg
Er der nogen video af fremgangs måden
Rie Trøjborg Nielsen
Steasovsen med gastrik og oksefond lyder dejlig. Kan den fryses ?
Madensverden.dk
Hej Rie
Tak skal du have, og det kan den sagtens. Varm den eventuelt op med en lille smule vand.
Bedste hilsner
Holger