• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Tilbehør › Triple cooked fries - sådan laver du de sprødeste fritter

Triple cooked fries - sådan laver du de sprødeste fritter

De bedste pommes frites: Triple cooked fries
Sprøde, knasende med det rette knæk. Disse pommes frites tager en krig at lave, men smager fantastisk. Billedet yder dem ikke retfærdighed, men jeg havde for travlt med at kaste mig over pommes fritsene. Foto: Karen Seneca/Madensverden.dk.

Opdateret:  23. februar 2024 - Udgivet:  31. maj 2020

Del gerne:
11
SHARES
FacebookMessenger11PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Triple cooked fries er for dem, der gider at give sig god tid til at lave nogle af de bedste pommes frites med knasende sprød overflade.
  2. Opskrift på tripple cooked fries
  3. Triple cooked fries - sådan laver du de sprødeste fritter
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. En kort bemærkning
Gå til opskrift

Triple cooked fries er for dem, der gider at give sig god tid til at lave nogle af de bedste pommes frites med knasende sprød overflade.

Triple cooked fries. Verdens bedste pommes frites.

Eller i hvert fald nogle af de bedste pommes frites - er udviklet af den britiske kok Heston Blumenthal, der mener at have formlen på det rigtige knæk og det fineste indhold. Og jeg er med på holdet.

De tre gange tilberedte pommes frites bliver virkelig gode, men det er en lang proces at lave dem, så jeg gør det kun på en doven søndag, hvor der er god tid.

Har du en dag med masser af tid og pommes frites-hunger, skulle du overveje at kaste dig over denne opskrift. Det er ikke arbejdstiden i sig selv, der er tidskrævende, men pommes fritesene skal i fryseren i en time af to omgange.

Og så skal de koge, før du frituresteger dem også af to omgange. Hvis du gør det, vil du få belønningen i form af nogle af de bedste pommes frites.

Jeg synes, at en god bearnaisesauce hører til.

Se også disse opskrifter:

Pommes Anna

Pommes duchesse

Flødekartofler

Opskrift på tripple cooked fries

De bedste pommes frites: Triple cooked fries

Triple cooked fries - sådan laver du de sprødeste fritter

Triple cooked fries er for dem, der gider at give sig god tid til at lave nogle af de bedste pommes frites med knasende sprød overflade.
Bedømmelse
5 fra 1 stemme
RetTilbehør
Arbejdstid: 1 time time
Tilberedning: 2 timer timer
Samlet tid: 3 timer timer
Antal 4 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Karen Seneca

Ingredienser

  • 1,5 kg kartofler
  • 2 l olie - eks. rapsolie eller fritureolie
  • salt

Fremgangsmåde

  • Skræl kartoflerne og skær dem i stave. De skal helst være ensartet og ikke for tykke.
  • Læg kartoflerne i en skål under den kolde hane og lad det kolde vand skylle ned over dem, til vandet i skålen er helt klart. På den måde ved du, at kartoffelstavene er klar til at næste skridt.
    Kartofler i vand
  • Kog kartoffelstavene i letsaltet vand i 15 minutter - eller indtil du kan se dem blive lidt grynede i overfladen. Det betyder, at de vil have nemmere ved at tage olien til sig, når du frituresteger.
  • Lad kartoflerne dryppe af på en rist og læg dem derefter i fryseren en time.
  • Varm olien op til 130 grader i en stegegryde eller en frituregryde.
  • Steg dine pommes frites, eventuelt skal du dele portionen op i to afhængigt af grydens størrelse. Pommes fritesene skal kun lige begynde at tage farve, før du tager dem op af olien.
  • Nu skal de dryppe af på risten igen, hvorefter du igen kommer dem i fryseren i en time.
  • Olien varmes nu op til 160 grader, hvorefter du giver dine pommes frites den sidste stegning. Her skal de være pæne brun-gyldne, før du tager dem op på risten.
  • Drys med rigeligt salt og lad dem suge saltet til sig og blive godt sprøde før servering.
  • Server verdens bedste pommes frites sammen med en god bearnaisesauce og eventuelt en god steak.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
443
% Daglig værdi*
Fedt
 
18
g
28
%
Mættet fedt
 
3
g
19
%
Flerumættet fedt
 
2
g
Enkelumættet fedt
 
13
g
Natrium
 
604
mg
26
%
Kalium
 
1579
mg
45
%
Kulhydrater
 
66
g
22
%
Kostfibre
 
8
g
33
%
Sukker
 
3
g
3
%
Protein
 
8
g
16
%
Vitamin A
 
8
IU
0
%
Vitamin C
 
74
mg
90
%
Calcium
 
46
mg
5
%
Jern
 
3
mg
17
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

En kort bemærkning

Jeg har eksperimenteret med Heston Blumenthals opskrift, da jeg godt kan lide, at de triple cooked fries får mere farve - uden at være brankede.

Den britiske kok anbefaler følgende kartofler: Golden Wonder, Maris Piper, King Edward og Sebago. Jeg bruger som regel bagekartofler, da de giver længere kartoffelstave.

Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Holger Rørby Madsen

    november 29, 2024 at 3:22 pm

    Tak fordi du bruger opskriften. Kom gerne med din mening om den her.

    Svar
  2. Anette

    juni 01, 2020 at 8:05 pm

    Kan man ikke lave en stor portion og lade nogle af dem blive i fryseren inden sidste stegning i frituren og så ha dem til en anden dag?

    Svar

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv medlem af Madens Verden nu
Du får et medlemskab for kun 295 kroner for et HELT år!
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required