Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Dampet laks i dampovn med tid og temperatur

Dampet laks i dampovn med tid og temperatur

dampet laks i dampovn
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del og send:
2
DELINGER
Facebook2PinterestSMSEmailMessenger

Min opskrift på dampet laks i dampovn. Se hvordan du nemt damper din laks helt perfekt med den korrekte temperatur, mængde af damp og tid.

Dampet laks i dampovn er en skøn omgang fisk, som de fleste vil kunne lide.

Og er du den heldige ejer af en dampovn, ja så er laksen super nem og hurtig at tilberede i ovnen.

Jeg bruger gerne en hel side laks, som jeg tjekker for ben, og derefter skærer ud i fire lige store stykker.

Har du ikke en dampovn, gør du følgende: Hæld lidt vand i bunden af fadet sammen med laksen, dæk til med sølvpapir og bag laksen i 12 minutter ved 180 grader varmluft.

Opskriften er beregnet til fire personer. Se også mine populære opskrifter på ovnbagt laks og laks med porrer og spidskål.

Opskrift på dampet laks i dampovn

Dampet laks i dampovn med tid og temperatur

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
5 fra 1 stemme
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 3 minutter min
Tilb. tid: 12 minutter min
Samlet tid: 15 minutter min
Min opskrift på dampet laks i dampovn. Se hvordan du nemt damper din laks helt perfekt med den korrekte temperatur, mængde af damp og tid.
Antal: 4 personer
Ret: Dampovn
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 600 g laks (delt i 4 lige store stykker)
  • citronsaft (friskpresset)
  • salt og friskkværnet peber

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Fremgangsmåde

  1. Til dampet laks i dampovn skal du bruge 600 g laks, der skæres ud i 4 lige store stykker. Tjek at laksen er fri for ben, men du behøver ikke at fjerne skindet.
  2. Tænd din dampovn på fuld damp og indstil den på 130 grader.
  3. Læg laksen i et ildfast fad, og dryp den med citronsaft. Krydr også med salt og friskkværnet peber.
  4. Damp laksen i ca. 12 minutter hvis du ønsker den gennemstegt. Eller 10 minutter hvis du foretrækker den lidt mindre gennemstegt. Uden den dog er rå.

Næringsindhold

Kalorier214kcalKulhydrater0.3gProtein30gFedt10gMættet fedt1gFlerumættet fedt4gEnkelumættet fedt3gKolesterol83mgNatrium647mgKalium739mgKostfibre0.01gSukker0.1gVitamin A60IUVitamin C1mgCalcium19mgJern1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Tips

Den dampede laks serveres straks sammen tilbehør, som kan være kartofler og en sund spidskålssalat. Eller prøv min opskrift på kartofler med kikærter i fad, som kan laves før du tilbereder laksen. Velbekomme.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Kommentarer Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Billede af teriyaki laks.
    Teriyaki laks (nem laks med teriyaki og sesam)
  • Billede af smørstegt laksefilet med græskarmos.
    Smørstegt laksefilet med græskarmos
  • Billede af peberkylling.
    Peberkylling med grønne peberkorn og lækker sauce
  • Billede af hellefisk med spinat og knoldselleri.
    Hellefisk med spinat og knoldselleri

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Er du endnu ikke medlem?

madens verden logo opskrifter på god mad

Gør som rigtig mange andre glade brugere - bliv medlem af Madens Verden nu. Så slipper du bla. for annoncerne.

Bliv medlem her

Du kan fortsat bruge Madens Verden gratis med reklamer ved at klikke her.

Bedømmelse

Your vote:




Har du også en kommentar?

A rating is required
A name is required
An email is required