Dahl er en vegetarisk klassiker fra det indiske køkken. Med sine røde linser er retten en sund, vegetarisk ret med utrolig meget smag og fylde. Også kendt som dhal og daal, men det er samme ret.
Dahl er både billig og nem at lave, da der ikke skal voldsomt mange ingredienser til. Når først det hele er i gryden, skal retten bare passe sig selv til den er klar til spisebordet.
Server gerne retten med raita og hjemmelavede, pandestegte naan brød, og begge kan du søge opskrifterne frem på i søgefeltet øverst på siden. Det er med garanti en indisk ret, der vil falde i god jord hos hele familien, børn som voksne.
Oversigt
- Indisk dahl - nem opskrift
- Dahl, dhal eller daal – kært barn har mange navne
- Tips til opskriften
- Chana Masala
- Butter chicken - opskrift på klassisk indisk murgh makhani
- Kylling Tikka Masala - opskrift på en lækker indisk klassiker
- Boller i karry
- Naanbrød - indiske naan
- Indisk gryderet med karry, svinemørbrad og kokosmælk
- FAQ
- Kommentarer

Indisk dahl - nem opskrift
Ingredienser
Fremgangsmåde
- Svits løg, hvidløg og ingefær i olie, der er varmet op i en gryde. Det må ikke tage farve.
- Kom røde linser i gryden sammen med karry, spidskommen og chili. Lad krydderierne brænde lidt af.
- Tilsæt så hakkede tomater sammen med vand. Mængden af vand afhænger af hvor tyk eller tynd du ønsker din dahl i konsistensen. Lad retten simre 20 minutter under låg.
- Tilsat så tomatpure, rør det godt rundt og lad det simre videre i 5-10 minutter. Kom koriander i, hvis du ønsker det. Men kan sagtens udelades. Smages til med salt og friskkværnet peber.
- Du kan tilsætte mere vand, hvis du ønsker en tyndere version. Inderne spiser dahl nærmest suppetynd, men jeg kan godt lide, at konsistensen er lidt fastere.
Næringsindhold
Video
Få tilsendt opskriften på mail
Dahl, dhal eller daal – kært barn har mange navne
Når du søger efter opskrifter på dahl vil du også støde på andre måder at stave den indiske ret: Både dahl, dhal, dal og daal er i spil.
Derfor kan man kan sige, at ligesom der findes mange variationer af selve retten, er der også mange måder at stave det på.
Tips til opskriften
De røde linser er med til at gøre retten cremet – de suger nemlig væde til sig og bliver kogt bløde under tilberedningen.
Bruger du grønne linser vil de være mere tilbøjelige til at bibeholde formen og deres bid, hvorfor man normalt bruger røde linser.
Kan du lide koriander er det oplagt at toppe din dahl med et par friske korianderblade. Det både pynter og giver retten smag. Du kan også bruge bredbladet persille, hvis du ikke er så vild med smagen af koriander.
Jeg nævnte det øverst på siden her – men jeg vil til hver en tid anbefale at servere din lækre, indiske dahl med raita og naan brød.
Flere inspirerende opskrifter:
Chana Masala
Butter chicken - opskrift på klassisk indisk murgh makhani
Kylling Tikka Masala - opskrift på en lækker indisk klassiker
Boller i karry
Naanbrød - indiske naan
Indisk gryderet med karry, svinemørbrad og kokosmælk
FAQ
Dahl er super mad, der både indeholder masser af vitaminer, mineraler, kostfibre og proteiner. Retten er samtidig kødfri og meget mættende. Så spis den gerne ofte.
Den indiske dahl er en ret i sig selv, men den kan sagtens spises sammen med ris. Dertil gerne raita og naanbrød. Så du et komplet måltid.
Du kan sagtens lave din dahl dagen før, og så blot varme den op ved servering. Så smager den næsten endnu bedre.
Dahl er fryseegnet. Kom den i en beholder med låg og så i fryseren. Så har du altid et sundt måltid ved hånden.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Bemærk: Ingen bindingsperiode
LARS
der står 7dl men ikke af hvad - er det vand?
Karen Seneca
Ja, tak for at gøre os opmærksom på fejlen 🙂