• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Vegetar › Dahl - nem opskrift på ægte klassiker fra Indien

Dahl - nem opskrift på ægte klassiker fra Indien

billede med indisk dhal opskrift
4.7 fra 42 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
66
SHARES
FacebookMessenger66PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  28. februar 2025 - Udgivet:  6. januar 2022

Dahl er en vegetarisk klassiker fra det indiske køkken. Med sine røde linser er retten en sund, vegetarisk ret med utrolig meget smag og fylde. Også kendt som dhal og daal, men det er samme ret.

Dahl er både billig og nem at lave, da der ikke skal voldsomt mange ingredienser til. Når først det hele er i gryden, skal retten bare passe sig selv til den er klar til spisebordet.

Server gerne retten med raita og hjemmelavede, pandestegte naan brød, og begge kan du søge opskrifterne frem på i søgefeltet øverst på siden. Det er med garanti en indisk ret, der vil falde i god jord hos hele familien, børn som voksne.

Oversigt
  • Indisk dahl - nem opskrift
  • Dahl, dhal eller daal – kært barn har mange navne
  • Tips til opskriften
  • Chana Masala
  • Butter chicken - opskrift på klassisk indisk murgh makhani
  • Kylling Tikka Masala - opskrift på en lækker indisk klassiker
  • Boller i karry
  • Naanbrød - indiske naan
  • Indisk gryderet med karry, svinemørbrad og kokosmælk
  • FAQ
  • Kommentarer
billede med indisk dhal opskrift
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Indisk dahl - nem opskrift

4.74 fra 42 stemmer
Opskrift på dahl, der er en indisk og vegetarisk gryderet med masser af krydderier. Du kan servere den med raita og naan brød.
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 35 minutter min
Samlet tid 45 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Vegetar
Køkken: Indisk
Kalorier: 304
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 1 løg - hakket
  • 3 fed hvidløg - hakket
  • 3 spsk olie - til stegning
  • 3 spsk ingefær - revet
  • 2 dl røde linser
  • 2 tsk karry - gerne med top
  • 1 tsk spidskommen
  • 0,5 tsk chili
  • 1 dåse hakkede tomater - eller en hel dåse
  • 6 dl vand
  • 2 spsk tomatpure
  • 1 tsk koriander - kan undværes
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde
 

  1. Svits løg, hvidløg og ingefær i olie, der er varmet op i en gryde. Det må ikke tage farve.
  2. Kom røde linser i gryden sammen med karry, spidskommen og chili. Lad krydderierne brænde lidt af.
  3. Tilsæt så hakkede tomater sammen med vand. Mængden af vand afhænger af hvor tyk eller tynd du ønsker din dahl i konsistensen. Lad retten simre 20 minutter under låg.
  4. Tilsat så tomatpure, rør det godt rundt og lad det simre videre i 5-10 minutter. Kom koriander i, hvis du ønsker det. Men kan sagtens udelades. Smages til med salt og friskkværnet peber.
  5. Du kan tilsætte mere vand, hvis du ønsker en tyndere version. Inderne spiser dahl nærmest suppetynd, men jeg kan godt lide, at konsistensen er lidt fastere.

Næringsindhold

Kalorier: 304kcalKulhydrater: 37gProtein: 14gFedt: 11gMættet fedt: 1gFlerumættet fedt: 3gEnkelumættet fedt: 7gTransfedt: 0.04gNatrium: 672mgKalium: 686mgKostfibre: 17gSukker: 4gVitamin A: 536IUVitamin C: 11mgCalcium: 68mgJern: 5mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Dahl, dhal eller daal – kært barn har mange navne

Når du søger efter opskrifter på dahl vil du også støde på andre måder at stave den indiske ret: Både dahl, dhal, dal og daal er i spil.

Derfor kan man kan sige, at ligesom der findes mange variationer af selve retten, er der også mange måder at stave det på.

Tips til opskriften

De røde linser er med til at gøre retten cremet – de suger nemlig væde til sig og bliver kogt bløde under tilberedningen.

Bruger du grønne linser vil de være mere tilbøjelige til at bibeholde formen og deres bid, hvorfor man normalt bruger røde linser. 

Kan du lide koriander er det oplagt at toppe din dahl med et par friske korianderblade. Det både pynter og giver retten smag. Du kan også bruge bredbladet persille, hvis du ikke er så vild med smagen af koriander. 

Jeg nævnte det øverst på siden her – men jeg vil til hver en tid anbefale at servere din lækre, indiske dahl med raita og naan brød.

Flere inspirerende opskrifter:

Chana Masala

5 fra 3 stemmer
Chana Masala er en krydret ret fra Indien, som er baseret på tomater og kikærter. En enkel, velsmagende ret med masser af krydderier og duft.
Gå til opskrift
Chana Masala indisk ret

Butter chicken - opskrift på klassisk indisk murgh makhani

4.8 fra 166 stemmer
Få min opskrift på butter chicken, der også kendes som smørkylling og murgh makhani. Den populære indiske ret er velsmagende og nem at lave.
Gå til opskrift
billederesultat for butter chicken

Kylling Tikka Masala - opskrift på en lækker indisk klassiker

4.7 fra 109 stemmer
Her får du en nem og hurtig opskrift på kylling tikka masala, som du kan lave på 15 minutter. Chicken tikka masala er en indisk ret, der serveres med ris.
Gå til opskrift
billederesultat for kylling tikka masala

Boller i karry

4.8 fra 193 stemmer
Nem og lækker opskrift på boller i karry. En dansk klassiker med lækre kødboller i en skøn karrysauce. Et stort hit i alle børnefamilier.
Gå til opskrift
billede med boller i karry serveret sammen med kogte ris

Naanbrød - indiske naan

4.7 fra 33 stemmer
Min opskrift på verdens bedste naanbrød. Med eller uden hvidløg. Det indiske brød bages med gær og yoghurt, og du kan også se hvad naan er.
Gå til opskrift
Billede med naan indisk naanbrød.

Indisk gryderet med karry, svinemørbrad og kokosmælk

4.7 fra 10 stemmer
Her får du en dejlig opskrift på en indisk gryderet gryderet med karry og svinemørbrad. Den hurtige karrygryde serveres med ris og naanbrød.
Gå til opskrift
billederesultat for indisk gryderet

FAQ

Er indisk dahl sund mad?

Dahl er super mad, der både indeholder masser af vitaminer, mineraler, kostfibre og proteiner. Retten er samtidig kødfri og meget mættende. Så spis den gerne ofte.

Hvordan spiser man dahl?

Den indiske dahl er en ret i sig selv, men den kan sagtens spises sammen med ris. Dertil gerne raita og naanbrød. Så du et komplet måltid.

Kan man lave dahl dagen før?

Du kan sagtens lave din dahl dagen før, og så blot varme den op ved servering. Så smager den næsten endnu bedre.

Kan man fryse dahl?

Dahl er fryseegnet. Kom den i en beholder med låg og så i fryseren. Så har du altid et sundt måltid ved hånden.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. LARS

    marts 31, 2020 at 1:29 pm

    der står 7dl men ikke af hvad - er det vand?

    Svar
    • Karen Seneca

      marts 31, 2020 at 1:31 pm

      Ja, tak for at gøre os opmærksom på fejlen 🙂

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Billede af hvid aspargessalat med tomater.

Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing

Billede af sønderjysk stang.

Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)

Billede af kalv med æblecider.

Kalv med æblecider, sennep og timian

Forsiden lige nu

billede med mørbrad frikasse
Mørbrad frikassé→ Se opskriften
billederesultat for fyldt spidskål med oksekød i ovn
Fyldt spidskål med oksekød→ Se opskriften
stor bradepandekage med jordbær
Stor bradepandekage med jordbær - opskrift til mange→ Se opskriften
Billede af hvid aspargessalat med tomater.
Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing→ Se opskriften
billede med boller
Boller (bedste opskrift på den hjemmebagte bolle)→ Se opskriften
Ugens madplan uge 23
Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad→ Se opskriften
krebinetter med stuvet spidskål
Krebinetter med stuvet spidskål og nye kartofler→ Se opskriften
billede med koldskål
Sådan laver du koldskål som mormor - nem opskrift→ Se opskriften
kartoffelsalat med grønne bønner
Kartoffelsalat med grønne bønner (opskrift med sennepsvinaigrette)→ Se opskriften
Billede med jordbær
Jordbær - fakta, sæson, opbevaring og opskrifter→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required