Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Cuvette

Cuvette langtidsstegt med rosmarin og hvidløg

billede med cuvette
4.8 fra 93 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
1.1k
SHARES
FacebookMessenger1.1kPinterestEmailSMS
Indhold
  • Cuvette langtidsstegt med rosmarin og hvidløg
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Opskrift på langtidsstegt oksecuvette
  • Kernetemperatur i cuvette
  • Cuvette sous vide
  • Langtidsstegning
  • Vigtig viden om cuvette
  • Kommentarer

Cuvette langtidsstegt med rosmarin og hvidløg

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.8 fra 93 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 35 minutter min
Tilb. tid: 2 timer t
Hviletid: 20 minutter min
Samlet tid: 2 timer t 55 minutter min
Cuvette kan steges helt mør ved længere tid i ovnen, og her er den bedste opskrift på langtidsstegning af oksecuvette. Med rosmarin og hvidløg.
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 1 kg cuvette (cirka et kilo)
Til rub
  • 3 tsk brun farin
  • 2 tsk salt (og lidt friskkværnet peber)
Til marinade
  • 0,5 dl olivenolie
  • 6 fed hvidløg (finthakket)
  • 1 håndfuld rosmarin (hakkede rosmarin blade - timian er også godt)
  • smør (til bruning af oksecuvetten)

Fremgangsmåde

  1. Start med at soignere 1 kg cuvette, hvor du skærer al unødvendig fedt og andet snavs fra. Gør det grundigt, da det ikke er rart at få i munden under spisningen senere. Eller bed din slagter om at gøre det!
  2. Bland 3 tsk brun farin, 2 tsk salt og lidt friskkværnet peber sammen, og gnub det grundigt ind i kødet på alle sider. Lad cuvetten trække i 30 minutter.
  3. Bland også 0,5 dl olivenolie, 6 fed hvidløg og 1 håndfuld rosmarin til marinade, og lad det trække imens.
  4. Kom en god klat smør på panden, og brun cuvetten GRUNDIGT på begge sider. Den skal virkelig have stegeskorpe. Det tager nogle minutter, og lad stegen ligge på panden uden at røre den mens den bruner.
  5. Læg så cuvetten op i et ildfast fad, og smør marinaden ud over kødet. Giv den også lidt ekstra salt og friskkværnet peber.
  6. Tænd ovnen på 70 grader varmluft, og når ovnen er varm smider du oksecuvetten ind.
  7. Nu skal den stege her indtil den når en kernetemperatur på 57 grader, hvor den er flot og rosa. Det tager cirka to timer, men det afhænger af stegens tykkelse og din ovn. Så hold øje med stegetermometeret.
  8. Tag cuvetten ud efter endt stegning, og lad den hvile utildækket på et skærebræt i 20 minutter inden udskæring.

Næringsindhold

Kalorier461kcalKulhydrater4gProtein56gFedt23gMættet fedt6gFlerumættet fedt2gEnkelumættet fedt13gKolesterol155mgNatrium1304mgKalium870mgKostfibre0.2gSukker3gVitamin A8IUVitamin C1mgCalcium58mgJern5mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på langtidsstegt oksecuvette

Se her hvordan du tilbereder en cuvette. Oksecuvette er et dejlig stykke kød, der dog er lidt mere uregulært end eksempelvis culotte, men til gengæld er det også noget billigere.

Ved den rette tilberedning får du et meget mørt stykke oksekød, og her kan du se hvordan du langtidssteger en cuvettesteg, som i øvrigt også kan tilberedes sous vide.

Se også hvilken kernetemperatur den færdigstegte oksecuvette skal have. Opskriften er beregnet til fire personer.

Kernetemperatur i cuvette

Hvis du ønsker en mere rød cuvette skal den tages ud ved cirka 52 grader i kernetemperatur, og er du til helt gennemstegt oksekød, ja så skal den gave 62 grader.

Cuvette - eller oksecuvette - er en noget billigere udskæring end den mere luksuriøse culotte - eller okseculotte.

Men derfor er der alligevel tale om et godt stykke oksekød, som du kan stege virkelig mørt.

Cuvette sous vide

Du kan i øvrigt også tilberede en oksecuvette som sous vide, hvilket virkelig også giver dig et stykke mørt kød.

Her skal du give den 8 timer ved 56 grader i vandbadet.

Langtidsstegning

Her er min opskrift på langtidsstegning af cuvette, som er meget nem at lave.

Og nu siger jeg langtidsstegning: Oksecuvette er ikke den største udskæring, og derfor tager den ikke så lang tid at stege.

Men jeg plejer at brune den grundigt, og derefter stege den ved lav varme - 70 grader. Så tager det cirka et par timer at opnå den ønskede kernetemperatur på 57 grader, hvor cuvetten er rosa.

Se også hvordan du steger den perfekte culottesteg.

Vigtig viden om cuvette

En vigtig ting om cuvette: Når du køber den hos slagteren eller i supermarkedet, ja så er der ofte en del hinder, sener og fedt på den.

Her er mit gode råd, at du skærer det meste af det væk. Også på toppen. Du kan godt lade lidt af det sidde tilbage på toppen, men jeg plejer at skære næsten det hele væk. Du kan sagtens lave en smagfuld oksecuvette uden alt det fedt!

PS: Jeg lover dig, at det her er den bedste cuvette du nogensinde har smagt!

Vær ikke bange for at lave for meget oksecuvette - den smager fremragende i tynde skiver på rugbrød dagen efter.

Server eventuelt den langtidsstegte cuvette med flødekartofler og dampet broccoli.

VIGTIG NOTE: Opskriften er opdateret fra tidligere. Den gamle opskrift og metode lød på 45 minutter ved 125 grader, og da jeg ved mange var glade for den fremgangsmåde, er den hermed givet videre.

Fremgangsmåden er ellers den samme.

Se også mine populære opskrifter på langtidsstegt cuvettesteg i gryde og grillet kalvecuvette.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Mette skriver

    februar 17, 2025 at 10:55 pm

    Hej Holger
    Kan man bruge samme metode ved en kalvecuvette?

    Svar
  2. Steen Nielsen skriver

    august 25, 2024 at 1:57 am

    Ualmindelig god og velsmagende steg efter opskriften. Findes ikke bedre. Kommer fuldt ud på højde med culotte, mørbrad m.fl.

    Svar
  3. Lasse skriver

    november 16, 2023 at 1:43 pm

    Hej.

    Tak for din gode side her.

    Vil lige høre om det kan passe der ikke skal peber til marinaden.

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      november 16, 2023 at 2:38 pm

      Hej Lasse
      Mange tak. Jo, den var faldet ud - jeg lægger den lige ind igen 🙂
      Godt du er opmærksom.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
« Ældre kommentarer

Mere inspiration

  • Billede af kalkun tournedos.
    Kalkun tournedos (med knust kartoffel og pebersovs)
  • Billede af vestjysk krogryde.
    Vestjysk krogryde (med peberfrugt, svinekød og masser af smag)
  • Billede af svinemørbrad med estragonsauce.
    Svinemørbrad med estragonsauce (nem at lave på kort tid)
  • Billede af kalkun med salvie og pappardelle.
    Kalkun med salvie og pappardelle

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer, der støtter op om vores store madunivers.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required