• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Cuvette langtidsstegt med rosmarin og hvidløg

Cuvette langtidsstegt med rosmarin og hvidløg

billede med cuvette
4.8 fra 93 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
1.1k
SHARES
FacebookMessenger1.1kPinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  7. april 2024 - Udgivet:  26. oktober 2017

Opskrift på cuvette, der kan steges helt mør ved længere tid i ovnen. Fremgangsmåde til langtidsstegning af oksecuvette med rosmarin og hvidløg.

Se her hvordan du tilbereder en cuvette. Oksecuvette er et dejlig stykke kød, der dog er lidt mere uregulært end eksempelvis culotte, men til gengæld er det også noget billigere.

Ved den rette tilberedning får du et meget mørt stykke oksekød, og her kan du se hvordan du langtidssteger en cuvettesteg, som i øvrigt også kan tilberedes sous vide.

Se også hvilken kernetemperatur den færdigstegte oksecuvette skal have. Opskriften er beregnet til fire personer.

Opskrift på langtidsstegt oksecuvette

billede med cuvette
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Cuvette langtidsstegt med rosmarin og hvidløg

4.76 fra 93 stemmer
Cuvette kan steges helt mør ved længere tid i ovnen, og her er den bedste opskrift på langtidsstegning af oksecuvette. Med rosmarin og hvidløg.
Forb. tid 35 minutter min
Tilb. tid 2 timer t
Hviletid 20 minutter min
Samlet tid 2 timer t 55 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Kalorier: 461
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 1 kg cuvette - cirka et kilo
Til rub
  • 3 tsk brun farin
  • 2 tsk salt - og lidt friskkværnet peber
Til marinade
  • 5-6 fed hvidløg - finthakket
  • 1 håndfuld rosmarin - hakkede rosmarin blade - timian er også godt
  • 0,5 dl olivenolie
  • smør - til bruning af oksecuvetten

Fremgangsmåde
 

  1. Start med at soignere din oksecuvette, hvor du skærer al unødvendig fedt og andet snavs fra. Gør det grundigt, da det ikke er rart at få i munden under spisningen senere. Eller bed din slagter om at gøre det!
  2. Bland brun farin, salt og lidt friskkværnet peber sammen, og gnub det grundigt ind i kødet på alle sider. Lad cuvetten trække i 30 minutter.
  3. Bland også olie, hvidløg og rosmarin til marinade, og lad det trække imens.
  4. Kom en god klat smør på panden, og brun cuvetten GRUNDIGT på begge sider. Den skal virkelig have stegeskorpe. Det tager nogle minutter, og lad stegen ligge på panden uden at røre den mens den bruner.
  5. Læg så cuvetten op i et ildfast fad, og smør marinaden ud over kødet. Giv den også lidt ekstra salt og friskkværnet peber.
  6. Tænd ovnen på 70 grader varmluft, og når ovnen er varm smider du oksecuvetten ind.
  7. Nu skal den stege her indtil den når en kernetemperatur på 57 grader, hvor den er flot og rosa. Det tager cirka to timer, men det afhænger af stegens tykkelse og din ovn. Så hold øje med stegetermometeret.
  8. Tag cuvetten ud efter endt stegning, og lad den hvile utildækket på et skærebræt i 20 minutter inden udskæring.

Næringsindhold

Kalorier: 461kcalKulhydrater: 4gProtein: 56gFedt: 23gMættet fedt: 6gFlerumættet fedt: 2gEnkelumættet fedt: 13gKolesterol: 155mgNatrium: 1304mgKalium: 870mgKostfibre: 0.2gSukker: 3gVitamin A: 8IUVitamin C: 1mgCalcium: 58mgJern: 5mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Kernetemperatur i cuvette

Hvis du ønsker en mere rød cuvette skal den tages ud ved cirka 52 grader i kernetemperatur, og er du til helt gennemstegt oksekød, ja så skal den gave 62 grader.

Cuvette - eller oksecuvette - er en noget billigere udskæring end den mere luksuriøse culotte - eller okseculotte.

Men derfor er der alligevel tale om et godt stykke oksekød, som du kan stege virkelig mørt.

Cuvette sous vide

Du kan i øvrigt også tilberede en oksecuvette som sous vide, hvilket virkelig også giver dig et stykke mørt kød.

Her skal du give den 8 timer ved 56 grader i vandbadet.

Langtidsstegning

Her er min opskrift på langtidsstegning af cuvette, som er meget nem at lave.

Og nu siger jeg langtidsstegning: Oksecuvette er ikke den største udskæring, og derfor tager den ikke så lang tid at stege.

Men jeg plejer at brune den grundigt, og derefter stege den ved lav varme - 70 grader. Så tager det cirka et par timer at opnå den ønskede kernetemperatur på 57 grader, hvor cuvetten er rosa.

Se også hvordan du steger den perfekte culottesteg.

Vigtig viden om cuvette

En vigtig ting om cuvette: Når du køber den hos slagteren eller i supermarkedet, ja så er der ofte en del hinder, sener og fedt på den.

Her er mit gode råd, at du skærer det meste af det væk. Også på toppen. Du kan godt lade lidt af det sidde tilbage på toppen, men jeg plejer at skære næsten det hele væk. Du kan sagtens lave en smagfuld oksecuvette uden alt det fedt!

PS: Jeg lover dig, at det her er den bedste cuvette du nogensinde har smagt!

Vær ikke bange for at lave for meget oksecuvette - den smager fremragende i tynde skiver på rugbrød dagen efter.

Server eventuelt den langtidsstegte cuvette med flødekartofler og dampet broccoli.

VIGTIG NOTE: Opskriften er opdateret fra tidligere. Den gamle opskrift og metode lød på 45 minutter ved 125 grader, og da jeg ved mange var glade for den fremgangsmåde, er den hermed givet videre.

Fremgangsmåden er ellers den samme.

Se også mine populære opskrifter på langtidsstegt cuvettesteg i gryde og grillet kalvecuvette.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Mette

    februar 17, 2025 at 10:55 pm

    Hej Holger
    Kan man bruge samme metode ved en kalvecuvette?

    Svar
  2. Steen Nielsen

    august 25, 2024 at 1:57 am

    Ualmindelig god og velsmagende steg efter opskriften. Findes ikke bedre. Kommer fuldt ud på højde med culotte, mørbrad m.fl.

    Svar
  3. Lasse

    november 16, 2023 at 1:43 pm

    Hej.

    Tak for din gode side her.

    Vil lige høre om det kan passe der ikke skal peber til marinaden.

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      november 16, 2023 at 2:38 pm

      Hej Lasse
      Mange tak. Jo, den var faldet ud - jeg lægger den lige ind igen 🙂
      Godt du er opmærksom.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
« Ældre kommentarer

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Forsiden lige nu

Billede af ramen.
Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe→ Se opskriften
billede til Sund aftensmad
Sund aftensmad - nemme og lækre retter→ Se opskriften
Kylling med blomkål i fad er en nem ret, hvor du også kommer porrer og gulerødder i fadet sammen med fløde og bouillon. Retten kan nydes som den er, eller serveres med ris eller pasta. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Kylling med blomkål, porrer og gulerødder i fad→ Se opskriften
salat med laks og ærter
Salat med laks og ærter→ Se opskriften
kartoffelsalat med asparges
Kartoffelsalat med asparges, tomat og sennepsdressing→ Se opskriften
billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required