• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Crispy chicken

Crispy chicken

billederesultat for crispy chicken
Crispy chicken er en sprød omgang kylling, der serveres med ris og en skøn indisk karrysauce. Retten er nem at lave, og tager ikke så lang tid. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  17. september 2024 - Udgivet:  1. september 2022

Del gerne:
1.4k
SHARES
FacebookMessenger1.4kPinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Crispy chicken er en lækker og sprød kyllingeret, der serveres med en indisk karrysauce og kogte ris. Nem aftensmad med indisk inspiration.
  2. Opskrift på lækker crispy chicken
  3. Crispy chicken - nem opskrift
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Tips
Gå til opskrift

Crispy chicken er en lækker og sprød kyllingeret, der serveres med en indisk karrysauce og kogte ris. Nem aftensmad med indisk inspiration.

Crispy chicken var faktisk en af de første opskrifter på Madens Verden, og den indisk inspirerede kyllingeret har længe været en populær familieret.

Retten er nem at lave, for de sprøde og panerede stykker kylling laves nemt i ovnen, hvor de bages helt sprøde. Som en rigtig crispy chicken skal være det.

Du kan også godt stege de panerede kyllingestykker i rigelig olie på panden, hvor de så får en mere fritureagtig smag. Men jeg synes det er unødvendig fedt, og plejer blot at lave dem i ovnen.

Dertil kommer en meget nem karrysauce med inspiration fra indien, og hele retten serveres naturligvis med kogte ris.

Crispy chicken med karrysauce er en populær familieret, fordi både børn og voksne er vilde med den.

Se også de populære opskrifter på:

  • Crispy chicken burger
  • Kylling i karry
  • Kylling med cornflakes
  • Kyllingenuggets

Opskrift på lækker crispy chicken

billederesultat for crispy chicken

Crispy chicken - nem opskrift

Crispy chicken er en lækker og sprød kyllingeret, der serveres med en indisk karrysauce og kogte ris. Nem aftensmad med indisk inspiration.
Bedømmelse
4.8 fra 55 stemmer
RetAftensmad
Arbejdstid: 15 minutter minutter
Tilberedning: 25 minutter minutter
Samlet tid: 40 minutter minutter
Antal 4 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 600 g kyllingebryst - skåret i strimler på langs
  • 3 æg - piskes sammen
  • rasp - til panering
  • 1 tsk karry
  • olivenolie

Indisk karrysauce

  • olivenolie
  • 1 rødløg - finthakket
  • 4 fed hvidløg - finthakkede
  • 3 tsk karry - eller mere
  • 1 tsk garam masala
  • 1 dl vand
  • 1 bouillonterning - hønsebouillon
  • 3,3 dl kokosmælk
  • 3 spsk tomatpasta
  • 1 håndfuld bredbladet persille - grofthakket
  • salt og friskkværnet peber
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Fremgangsmåde

  • Ovnen forvarmes til 200 grader varmluft og en bageplade beklædes med bagepapir.
  • Kyllingekødet skæres i strimler på langs.
  • Slå tre æg ud i en dyb tallerken og pisk dem sammen. Kom rigeligt med rasp i en anden dyb tallerken, og vend det med lidt karry.
  • Kyllingestykkerne paneres nu i æg og rasp, hvorefter de lægges på bagepladen. De må ikke overlappe hinanden.
  • Dryp lidt olie over de panerede stykker crispy chicken, og krydr med salt og peber.
  • Bag kyllingestykkerne i 20-25 minutter - indtil de er sprøde og lækre. Kan evt. vendes efter 15 minutter.
  • Kog ris som anvist på pakken.
  • Imens laver du indisk karrysauce, og det er nemt. Hakket løg og hvidløg sauteres af i en god sjat olie - men uden at tage farve.
  • Tilsæt derefter karry og garam masala - der kan også kommes lidt gurkemeje ved.
  • Kom så vand i sammen med en smuldret bouillonterning, kokosmælk og tomatpasta. Lad det koge ca. fem minutter.
  • Smages til med salt, friskkværnet peber og evt. lidt mere karry eller anden indisk krydderi.
  • Lige inden servering vendes lidt hakket bredbladet persille i.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
636
% Daglig værdi*
Fedt
 
40
g
62
%
Mættet fedt
 
20
g
125
%
Transfedt
 
0.03
g
Flerumættet fedt
 
3
g
Enkelumættet fedt
 
14
g
Kolesterol
 
219
mg
73
%
Natrium
 
1334
mg
58
%
Kalium
 
1009
mg
29
%
Kulhydrater
 
27
g
9
%
Kostfibre
 
2
g
8
%
Sukker
 
5
g
6
%
Protein
 
42
g
84
%
Vitamin A
 
1037
IU
21
%
Vitamin C
 
9
mg
11
%
Calcium
 
110
mg
11
%
Jern
 
6
mg
33
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Tips

Crispy chicken serveres med den lækre karrysauce, kogte ris (gerne Basmati) og et stykke hjemmebagt naanbrød passer altså perfekt til.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Erik Hovedskou

    februar 16, 2023 at 6:34 pm

    Kogte ris
    Man får et fantastisk resultat ved at bruge jasminris, skyld grundig i kold vand, i en gryde og vand ca 2.5-3 cm over ris. Kog op til de bulderkoger. Tag af varmen put gryden i en plastikpose og luk. Pakkes godt ind i et tyk uldtæppe. Bare lad det passe sig selv i 20-25 minutter.
    Du sparer også på energien.
    Tro mig du bliver ikke skuffet.

    Svar
  2. Susanne

    marts 20, 2021 at 9:05 am

    Jeg bruger Panko rasp 👌

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      marts 20, 2021 at 9:14 am

      Hej Susanne
      Panko rasp er fantastisk godt til crispy chicken.
      Bedste hilsner
      Holger

      Svar

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Billede med nikujaga.

Nikujaga - opskrift på en populær japansk gryderet

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer og gem dine favoritter - bliv medlem af Madens Verden nu
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required