Crispy chicken burger er en virkelig lækker burger med sprød kylling. Her får du den nemme opskrift med kylling, syltede løg og lækker mayo.
Her får du min opskrift på en crispy chicken burger, der smager fantastisk godt.
Burgeren er ganske simpel, men det er måske netop hemmeligheden bag.
Se også: Hjemmelavet burger - verdens bedste med brioche boller
Burgeren bygges op med sprød kylling, lækker mayo og syltede rødløg. Dertil enten masser af rucola eller anden salat.
Denne opskrift giver fire lækre burgere, som umiddelbart er til fire personer. Men de smager super godt, og måske kan de fleste sagtens spise to.
Derfor skal du muligvis lave flere, hvis det er til fire personer, men det afhænger selvfølgelig af tilbehøret.
Opskrift på crispy chicken burger
Crispy chicken burger
Ingredienser
- 1 portion syltede rødløg - se opskrift i linket, nemme at lave
- 2 kyllingebryst - så store som muligt
- 75 g hvedemel
- 2 tsk paprika
- salt og friskkværnet peber
- 2 æg - piskes sammen med en smule salt
- 100 g pankorasp
- 75 g rucola - eller salat
- 4 spsk mayonnaise
- 1 spsk sennep
- 1 spsk tomatpure - koncentreret
- 1 tsk hvidløgspulver - kan udelades
- 4 burgerboller
Fremgangsmåde
- Til crispy chicken burger starter du med, at lave de syltede løg. Det er nemt, men lav dem gerne i god tid før. De skal dog mindst bare trække en halv time i eddikelagen.
- Kyllingebrystfileterne flækkes på langs, så de halveres og du får fire tynde fileter.
- I en lille skål vendes hvedemel sammen med paprika, salt og peber, mens du i en anden skål pisker æggene sammen med lidt salt. I en tredje kommes pankorasp.
- Vend nu hvert stykke paneret kyllingebryst i hvedemelsblandingen, derefter i æg og til sidst i pankorasp. Tryk kyllingestykkerne godt ned i raspen. Lægges til side.
- Mayonnaise røres sammen med sennep, koncentreret tomatpure (fra tube eller lille dåse) og hvidløgspulver.
- Steg kyllingebrystfileterne sprøde i lidt smør og olie på en godt varm pande, hvor de skal have ca. 4 minutter på hver side. Lægges til afdrypning på et stykke køkkenrulle og krydres med lidt salt og peber.
- Burgerbollerne kan med fordel varmes på en varm pande på begge sider, så de får både lidt farve og sprødhed.
- Så er du klar til at bygge en lækker og crispy chicken burger. Over- og underbolle smøres med mayo, og underbollen bygges nu op med rucola (eller salat), et stykke sprødt kyllingebryst, rigeligt med syltede rødløg og der afsluttes med overbolle.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Så er du klar til at servere en super lækker crispy chicken burger, der smager så englene synger.
Tilbehør kan være sprøde pommes frites og en lækker salat. Velbekomme.
Se også: Teriyaki burger med spidskål
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Doris Rosenby
Super lækker burger
Holger Rørby Madsen
Hej Doris
Mange tak, det er jeg glad for at høre 🙂
Alt det bedste
Holger
Birgitte Kirkeløkke
Hej og tak for alle dine lækre og nemme opskrifter. Mht dit brug af Pankorasp - som jeg også selv har brugt INDTIL jeg prøvede “økologisk hvede rasp” fra Grøn balance. Fås i Meny i hvertfald, men sikkert mange andre steder. Se så kan vi tale om sprødhed. Mums